....

ΕΚΔΟΣΕΙΣ IWRITE : ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

<--break->

<--break->

Μια ψυχολογική χαρτογράφηση των υπερβολών που σαμποτάρουν την ευημερία, μέσα από τη δύναμη της επίγνωσης και της επιλογής.

 

Ένα βιβλίο-καθρέφτης για όσους νιώθουν ότι κάτι μέσα τους φωνάζει «φτάνει».
Γιατί το να αψηφήσεις τις Σειρήνες δεν είναι απλώς απόφαση· είναι πράξη αυτοσεβασμού.

«Η ζωή μας δεν θα έπρεπε να είναι αυτόματες αντιδράσεις, αλλά συνειδητές επιλογές που αντανακλούν τα πιστεύω μας.»

Οι Σειρήνες της Υπερβολής

 

 

«Μην αμφισβητείς τις δυνάμεις σου· μόνο τα κίνητρά σου.»
Οι Σειρήνες της Υπερβολής, της Νίκευας Μοσχοπούλου αναμετριούνται με τις
εσωτερικές φωνές που υπόσχονται ασφάλεια αλλά καταλήγουν σε φόβο, έλεγχο και εξάντληση. Μέσα από προσωπικά βιώματα, επιστημονικές παραπομπές και στοχαστική αφήγηση, ξεδιπλώνει τους τρόπους με τους οποίους καλές προθέσεις μετατρέπονται σε αυτοματισμούς που πνίγουν.

Είναι πρόνοια ή παράνοια;
Αυτοσυμπόνια ή αυτολύπηση;
Διεκδίκηση ή εκδίκηση;
Οι απαντήσεις δεν είναι έτοιμες – αλλά εδώ ξεκινά η αναζήτησή τους. Με χιούμορ, αμεσότητα και βαθιά ενσυναίσθηση, η συγγραφέας προσφέρει ένα εγχειρίδιο καθημερινής ψυχολογικής αφύπνισης.

 

Βιογραφικό Συγγραφέα 

Η Νίκευα Μοσχοπούλου γεννήθηκε στη Λιβαδειά. Αρχικά ασχολήθηκε με τον χώρο της εκπαίδευσης. Εν συνεχεία μεταπήδησε στην επιστήμη της ψυχολογίας, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο με ειδίκευση στην Ψυχολογία Υγείας, λαμβάνοντας τις ανώτατες διακρίσεις. Υπήρξε υποψήφια διδάκτορας στο Kingston University του Λονδίνου και έχει παρακολουθήσει επιμορφώσεις και εκπαιδεύσεις που καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως κλινική ψυχολογία παιδιού και εφήβου, χωρισμός, συμβουλευτική κ.ά. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ευρωπαϊκά επιστημονικά συνέδρια, όπου παρουσίασε έρευνες, μελέτες και προγράμματα ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου και συνεργάζεται με οργανισμούς, συλλόγους και εκπαιδευτικά ιδρύματα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων, καθώς και διαλέξεων σχετικά με θέματα ψυχολογίας και ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Δείτε το βιβλίο

 

 

 

 

Μια ιστορική μελέτη για τη διαμόρφωση της ελληνικής εθνικής ταυτότητας μέσα από τις πολιτικές και λογοτεχνικές αναζητήσεις των αδελφών Σούτσων.


Ένα έργο που απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία, την πολιτική σκέψη και τη διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας.

Η εθνική ταυτότητα δεν είναι στατική. Είναι μια συνεχής διεργασία, όπου η Ιστορία, η λογοτεχνία και η πολιτική αλληλεπιδρούν."

Η συγκρότηση της εθνικής ταυτότητας

Μέσα από τις ιδεολογικές ακροβασίες των αδελφών Σούτσων (1833-1853)

 

 

"Πώς συγκροτείται ένα έθνος; Ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν την εθνική ταυτότητα; Και ποιος ο ρόλος της λογοτεχνίας και της πολιτικής σκέψης σε αυτή τη διαδικασία;"
Το νέο βιβλίο της Μυρτώς Λάμπρου φωτίζει τη διαμόρφωση της ελληνικής εθνικής ταυτότητας τον 19ο αιώνα, μέσα από τη σκέψη και το έργο των αδελφών Σούτσων. Σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα προσπαθεί να βρει τη θέση της στον ευρωπαϊκό χάρτη, οι Σούτσοι εκφράζουν μέσα από την ποίηση και την πολιτική τους δράση τις ιδεολογικές αναζητήσεις του νεοσύστατου κράτους.
Πώς μετατοπίστηκε ο ελληνικός εθνικισμός από τον φιλελευθερισμό στη Μεγάλη Ιδέα;
Ποια ήταν η θέση των διανοουμένων στη συγκρότηση της εθνικής συνείδησης;
Το βιβλίο εξετάζει τις μεταβολές αυτές μέσα από πρωτογενείς πηγές και αναδεικνύει τη σημασία τους για τη σύγχρονη ιστοριογραφία.
"Για να κατανοήσουμε το παρόν, πρέπει να επιστρέψουμε στο παρελθόν. Και για να κατανοήσουμε το παρελθόν, πρέπει να μελετήσουμε τα κείμενά του."

 

Βιογραφικό Συγγραφέα 

Η Μυρτώ Λάμπρου είναι δρ. Ιστορίας. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο τμήμα Κοινωνιολογίας (τομέας Νεοελληνικής Κοινωνίας) του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάστηκε ως διδάσκουσα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο επιστημονικό πεδίο Πολιτική και κοινωνική ιστορία της Ελλάδας (19ος αι.- αρχές 20ού αι.) στο τμήμα Πολιτικής επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Επίσης, δίδαξε στο Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνεργάστηκε με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κρήτης «Φιλελευθερισμός, Κοινωνισμός, Συντηρητισμός: Σαινσιμονιστές στο υπό συγκρότηση ελληνικό κράτος (1825-1844). Ιστορικοκοινωνιολογική προσέγγιση» ΕΣΠΑ 2014-2020. Παράλληλα, έχει εργαστεί εθελοντικά σε ταξινομήσεις αρχείων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντοπίζονται στη νεοελληνική ιστοριογραφία, στην ιστορία των ιδεών και των ιδεολογιών.

Δείτε το βιβλίο

 

Σχόλια - Facebook Comments