....

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ | ΟΡΑΜΑ HELLAS 1821 - 2040 | ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ |
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ  |
ΟΡΑΜΑ HELLAS 1821 - 2040 |
-
 


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΡΑΜΑ HELLAS
1821-2040


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η εθνεγερσία του 1821 και η δημιουργία του πρώτου ενιαίου ελληνικού κράτους το1830, ουσιαστικά εκ του μηδενός, συνιστούν εξαιρετικό θαύμα «Επικούρειας Παρέκκλισης»με παγκόσμια εμβέλεια.
Δύο αιώνες μετά την ένδοξη Επανάσταση, δυστυχώς το 2021 μοιάζει με το 1821! Ηιστορία, σε πείσμα των ιστορικών, επαναλαμβάνεται κυκλικά ένεκα της αναλλοίωτηςανθρώπινης φύσης, κατά τον Θουκυδίδη. Η Ελλάδα συνθλίβεται γεωπολιτικά εξ ανατολώναπό την αναθεωρητική επεκτατική μουσουλμανική Τουρκία και οικονομικά από τηνπολιτική εξάρτηση και πατρωνία της Δύσης.
Καλούμαστε, εν όψει της 100ής επετείου του 1940, που η Επιτροπή «Ελλάδα 2021»σκοπεύει να εορτάσει το 2040, να επαναλάβουμε ένα υπερήφανο ΟΧΙ τόσο προς τον επικίνδυνο τουρκικό κατευνασμό όσο και προς την ασφυκτική ευρω-γερμανική αποικιοκρατία. Με το ίδιο ενωτικό, αντιστασιακό και ηρωικό πνεύμα του Έπους του 1940!
Αν τα παραπάνω είναι ανέφικτα για τη μεταπρατική πολιτική ηγεσία μας, προτείνωεναλλακτικά τη ρεαλιστική ουτοπία «ελβετοποίησης» της Ελλάδας.
Αυτό ήταν, άλλωστε, το όραμα του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη
Καποδίστρια, του Δελφικού ποιητή Άγγελου Σικελιανού, αλλά και του τελευταίου μεγάλουΈλληνα Μίκη Θεοδωράκη. Από διαφορετική σκοπιά για τον καθένα. Αξίζει να τοτολμήσουμε για τη μελλοντική βελτίωση της μοίρας μας.
ISBN: 978-960-02-4014-6, Σχήμα 14x21, Σελίδες: 208, Τιμή: €11,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ),Έκδοση Αθήνα 2023

O συγγραφέας
Ο Χρίστος Αλεξόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος του αμερικανικούπροτεσταντικού κολλεγίου St. Paul’s School. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Harvard(BA), Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων στο Columbia (MBA) και Οικονομική Ανάπτυξηστο Cambridge. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τα κοινά,ακομμάτιστα και ανεξάρτητα, συγγράφοντας πολλά άρθρα στις εγκυρότερες εφημερίδεςκαι περιοδικά της χώρας, όπως στην Καθημερινή και στο Βήμα. Παλαιότερα δε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και στην Ελευθεροτυπία. Ως νέος, επίσης, στις κυριότερες εφημερίδες των Πατρών με το ψευδώνυμο Παμίνος. Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στον Ελληνισμό, έχει δημοσιεύσει τέσσερα σχετικά διεπιστημονικά βιβλία, με τελευταίο το δοκίμιο “Goodbye Greece, Hello Hellas”, συνέχεια του οποίου αποτελεί το παρόν επίκαιρο πόνημα για την 200ή επέτειο της Επανάστασης του 1821 και την 100ή της Μικρασιατικής
Καταστροφής. Με ένα όραμα για την 100ή επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ του 1940, που η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» σκοπεύει να εορτάσει το 2040 (Λευκή Βίβλος). Εργάστηκε τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα σε διευθυντικές θέσεις ευθύνης. Για πολλά χρόνια διετέλεσε σύμβουλος διεθνών οικονομικών σχέσεων του υπουργείου Οικονομίας και χρηματιστής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Merrill Lynch (Wall Street). Ως ελεύθερος επαγγελματίας, συνεργάστηκε επιπλέον με την ελβετική τράπεζα CS και με τη γαλλική SG στο private banking. Διετέλεσε μέλος των Foreign Press Association of Greece, The Hellenic Club of Rome και του Ιωνικού Κέντρου. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Μαρία Δημητρίου και έχει δύο παιδιά. Ζει και εργάζεται στην Κηφισιά, αρθρογραφώντας τιμητικά στον ελεύθερο χρόνο του στα τοπικά έντυπα Αμαρυσία και Τύπος Κηφισιάς. Έγινε γνωστός από τη διεθνή εκστρατεία του για τον αυτοπροσδιορισμό και την  αποκατάσταση της νεοελληνικής ταυτότητας διά της συμβολικής επίσημης καθιέρωσης των εθνικών ονομάτων Hellenic-Hellas αντί των λατινογενών Greek-Greece. Καρπός των ευγενών προσπαθειών του για τη συνέχεια του Ελληνισμού ήταν, μεταξύ άλλων, η αφιέρωση editorials στους New York Times, International Herald Tribune και Economist, η αλλαγή της εθνικής ονομασίας μας σε Hellenic Republic, τα νέα διαβατήρια Hellas, η σημαία Hellas στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και μετέπειτα στις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις. Μένει για τελικό rebranding το 2040 επισήμως ο ΟΗΕ! Συνέχεια του μοναρχικού τίτλου των προηγούμενων αιώνων, Rois de Hellenes αντί Grèce, και των γραμματοσήμων μας Hellas. Όπως, κατ’ εξαίρεση όλου του δυτικού κόσμου, μας αποκαλεί η μελλοντική υπερδύναμη της ανατολής, η Κίνα. ΣΙΛΑ!
 
Copyright © 2023 Papazisis Publishers, All rights reserved.

Με αυτό το μήνυμα ενημερώνεστε για τις νέες κυκλοφορίες, τις εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες των Εκδόσεων Παπαζήση. Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε πλέον ενημέρωση, κάντε κλικ στο πεδίο "unsubscribe from this list ". Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Εκδόσεις Παπαζήση μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.papazisi.gr

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ
Νικηταρά 2 & Εμμ. Μπενάκη,
106 78 Αθήνα
τηλ.: 210 3822496, 210 3838020
fax: 210 3809150
email: papazisi@otenet.gr
web site: www.papazisi.gr

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments