....

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ: 4+1 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ!

<--break->

Γράμμα στον θεραπευτή μου

Μια ενδιαφέρουσα ματιά στον κόσμο της ψυχοθεραπείας και της αυτοβελτίωσης

«...τη µίσησα εκείνη τη µέρα. Ήθελα να τη βρίσω και να της πω ότι είναι άδικο αυτό που κάνει. Οι µανάδες ταΐζουν κυριολεκτικά και µεταφορικά τα παιδιά τους. Το τάισµα της µάνας είναι δύναµη και ώθηση στο παιδί να συνεχίσει δυνατό και σίγουρο».

 

Ένας σύντοµος γάµος που λαµβάνει τέλος µε βίαιο τρόπο. Ένα παιδί το οποίο αντιµετωπίζεται ως ανάµνηση από ένα τραυµατικό παρελθόν και εγκαταλείπεται στην οικογένεια του πατέρα του. Μια οικογένεια κακοποιητική και ένας πατέρας βάναυσος, αληθινό ανθρωπόµορφο κτήνος. Μια µητέρα που επιστρέφει για να σώσει την κόρη της, στην ψυχή της οποίας οι πληγές από τις εµπειρίες της µοιάζουν αγιάτρευτες. Πληγές που καταδιώκουν το παιδί αυτό και στην ενήλική του ζωή και το ωθούν να αναζητήσει ψυχολογική υποστήριξη.

 

Λίγο πριν κλείσει τα σαράντα, η Μαριάννα, χτυπηµένη από την κατάθλιψη, φτάνει στο ιατρείο του ψυχιάτρου-ψυχοθεραπευτή Νικολάου, κάθεται στην αναπαυτική του καρέκλα και θυµάται όλα όσα την τσάκισαν. Συνεδρία τη συνεδρία, χρόνο µε τοv χρόνο, καταφέρνει να εξοµολογηθεί τα πάντα και να γιατρευτεί, τόσο από το νοσηρό παρελθόν της, όσο και από τη δύσκολη καθηµερινότητά της.

Ένα µυθιστόρηµα σε δύο χρόνους, µε ωµό ρεαλισµό που φέρνει στο προσκήνιο τον υπέρτατο αγώνα ενός βασανισµένου ανθρώπου να βγει από το σκοτάδι στο φως, έχοντας πολύτιµο αρωγό την ψυχοθεραπεία.

Δείτε το βιβλίο
Η απέραντη ατυχία των τρίτων
 

1997. Ξημερώματα Πάσχα. Μία ομάδα μεταναστών, προσπαθώντας να περάσει στην Ελλάδα μέσω του Έβρου, γίνεται αντιληπτή από μία Ελληνική περίπολο. Ένας 19χρονος από το Μπαγκλαντές συλλαμβάνεται από τους Έλληνες φαντάρους ενώ προσπαθεί να κρυφτεί. Δίπλα του βρίσκονται τα απομεινάρια του φίλου του. Ισχυρίζεται πως κάτι τους επιτέθηκε.

2012. Ένας δημοσιογράφος στην Αλεξανδρούπολη σκοτώνεται σε ύποπτο αυτοκινητικό, ενώ έχει μιλήσει για εξαφανίσεις κυνηγών και αγροτών στον Έβρο.

Ο Μάκης και η Λίνα δεν γνωρίζονταν. Ο καθένας τους αντιμετώπιζε τις προσωπικές δυσκολίες της ζωής και αντιστοίχως βίωνε με τον κατάδικό του τρόπο τις χαρές.

Οι διαφορές της διαδρομής τους έμοιαζαν αμέτρητες και η πιθανότητα τα δύο αυτά άτομα να έρθουν κοντά ανύπαρκτη, έως ότου τελικά η απογοήτευση και η σκοτεινιά κέρδισαν σημαντικό έδαφος στην ψυχή τους και βρέθηκαν σ' ένα θλιβερό παρόν, προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Ένα καθόλου τυχαίο γεγονός, με επίκεντρο τον αφηγητή, θα λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο και θα τους θέσει ενώπιον του οράματος της ευτυχίας, που μπορεί να επιφέρει ο ανέλπιστος, κεραυνοβόλος έρωτας.

Άλλωστε πολλά γεγονότα, όπως οι καρμικοί έρωτες, βασίζονται κατά ένα σημαντικό ποσοστό στη σπουδαία τύχη των εμπλεκομένων κι ακόμα περισσότερο στην απέραντη ατυχία τρίτων.

Δείτε το βιβλίο
 
Η έβδομη διδασκαλία

Ένα βιβλίο για το πνευματικό ταξίδι, με την επιβλητική Θεσσαλονίκη σε ρόλο πρωταγωνιστικό.

 

Ένας άνδρας χωρίς ηλικία, ένα αγόρι που αναρωτιέται για το σύμπαν και ένα διαισθητικό κορίτσι ξεκινούν ένα πνευματικό ταξίδι μέσα στον εαυτό τους και μέσα στην πόλη τους. Θα καταφέρει η Θεσσαλονίκη, η πόλη των μυστικών που βρίσκονται πάντα σε κοινή θέα, να τους δείξει τον δρόμο προς την Αλήθεια, που τόσο στωικά περιμένει να ιδωθεί ανά τους αιώνες; Θα κατορθώσει ένας άγνωστος Διδάσκαλος να τους παρασύρει ως τα βαθύτερα σημεία του Είναι τους και μέσα από προσωπικές ερινύες, αποκρυσταλλωμένες πεποιθήσεις και φόβους, να τους βοηθήσει να ανασύρουν και να ανυψώσουν τον πραγματικό, φωτεινό τους Εαυτό;

 Η απάντηση, όπως πάντα, βρίσκεται μέσα τους. Δύο νέοι επιβιβάζονται σε ένα πνευματικό ταξίδι, το οποίο θα τους αλλάξει για πάντα τη ζωή, με φάρο έναν σοφό δάσκαλο, όχημα τον διαλογισμό και φόντο την πολύβουη, μα μυστηριώδη Θεσσαλονίκη.

Τρεις άνθρωποι, δώδεκα συναντήσεις, ένα συναρπαστικό ταξίδι Αναζήτησης.

Δείτε το βιβλίο
290 Ημέρες στο Κονγκό

Μία από τις πιο άγνωστες πλευρές της Αφρικής ζωντανεύει µπροστά στα µάτια µας, µέσα από το ταξιδιωτικό ηµερολόγιο µιας Ελληνίδας!

 

Ένα καπρίτσιο της µοίρας µε έριξε στην καρδιά της Αφρικής, όπου βρέθηκα αντιµέτωπη µε πάµπολλες προκλήσεις. Από διασκεδαστικές και χαριτωµένες, όπως τις προαναφερθείσες, έως επώδυνες και ανυπέρβλητες, κάτι για το οποίο δεν ήµουν αρκούντως προετοιµασµένη. Το πήγα το στοίχηµα κι ακόµη το πηγαίνω. Το αν κυκλοφορώ µε τα σχολικά βιβλία στο κεφάλι, θα σας το αποκαλύψουν... οι νοσηλευτές µου. Το αν κατέκτησα τις άλλες προκλήσεις, τις βαθιές, αυτό δεν το ξέρω ούτε εγώ ακόµα. Θα το πηγαίνω όµως το στοίχηµα σε όλη την υπόλοιπη ζωή µου! Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι η Αφρική κατέκτησε εµένα!
 

Εάν η µοναδική εικόνα που έχετε για το Κονγκό είναι εκείνη της αποικιοκρατίας, ήρθε η ώρα να την αναθεωρήσετε!

Δείτε το βιβλίο
Ride

Λένε πως τα τραύµατα της παιδικής ηλικίας ορίζουν µε αναπόφευκτο τρόπο την πορεία ενός ανθρώπου.

 

Λένε πως τα τραύµατα της παιδικής ηλικίας ορίζουν µε αναπόφευκτο τρόπο την πορεία ενός ανθρώπου.

Ο Ρέιντεν και η Καρίσµα, δύο πληγωµένοι νέοι που βαδίζουν στον δύσκολο δρόµο προς την ενηλικίωση, το γνωρίζουν καλά αυτό. Εκείνος είναι δύστροπος, οργισµένος και αναιδής. Εκείνη νιώθει αόρατη, απελπισµένη και πιόνι µιας καλοστηµένης παγίδας στα παιχνίδια εξουσίας άλλων. Φαινοµενικά εντελώς διαφορετικοί, µα τα φαινόµενα πολλές φορές απατούν. Μια µοιραία συνάντηση θα σηµάνει την έναρξη ενός επικίνδυνου παιχνιδιού, το οποίο είναι και οι δύο αποφασισµένοι να παίξουν µέχρι τελικής πτώσεως, µε οποιοδήποτε κόστος. Με φόντο τη χαοτική πόλη της Νέας Υόρκης και όλες τις πιθανότητες εναντίον τους, εκείνοι περνούν τη γραµµή εκκίνησης δίχως δισταγµό. Οι ρόλοι αντιστρέφονται. Το παιχνίδι ξεκινάει. Ποιος, όµως, θα αναδειχθεί ο µεγάλος νικητής; Αξίζει, άραγε, η νίκη το τίµηµα;

 

Μια περιπετειώδης διαδρομή προς την ενηλικίωση, μια παρτίδα σκακιού, της οποίας ο νικητής μπορεί κάλλιστα να είναι ο χαμένος.
 

Δείτε το βιβλίο

 

Σχόλια - Facebook Comments