....

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ : ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; "

Υπόγεια Αθήνα

Η πλέον τεκμηριωμένη έρευνα για τα μυστικά που κρύβονται κάτω από την πρωτεύουσα

 

Μία συναρπαστική, περιπετειώδης εξερεύνηση στον υπόγειο κόσµο της Αθήνας.

Κατεβαίνοντας στα ενδότερα, εισχωρώντας στο υπέδαφος της Αθήνας, ανακαλύπτουµε αρχαία τούνελ και στοές, χαµένα ρέµατα, παλιά καταφύγια και κατακόµβες. Μπορούµε πράγµατι να διανύσουµε χιλιόµετρα περπατώντας κάτω από την αστική επιφάνεια; Η απάντηση είναι "ναι", αρκεί να γνωρίζουµε τα σηµεία που οδηγούν στις εισόδους των πραγµατικών στοών! Από τις εισόδους αυτές καταλήγουµε είτε σε δαιδαλώδεις υπόγειους διαδρόµους, στους οποίους ταξιδεύουν τρεχούµενα νερά, είτε σε τοπικού χαρακτήρα χώρους µε σήραγγες και θαλάµους, όπως είναι τα καταφύγια ή οι κατακόµβες. 

 

Έτσι, οι σκάλες που ξεκινούν κάτω από ένα παµπάλαιο µεταλλικό καπάκι, στην άκρη του δρόµου ή στα παρτέρια κάποιου πεζοδροµίου, µπορούν να µας οδηγήσουν, πάντα µε τη δέουσα προσοχή, σε µια ξεχασµένη υπόγεια γωνιά της πόλης! Ελάχιστες από αυτές τις διόδους είναι πλέον φανερές µέσα στον αστικό λαβύρινθο, όπως για παράδειγµα εκείνη η ξεχασµένη όαση στο πολυσύχναστο Κέντρο, από όπου ο θρύλος θέλει να ξεκινά µια υπόγεια διαδροµή προς τη θάλασσα...

 

Ο έµπειρος Σπηλαιολόγος και Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ, Παναγιώτης ∆ευτεραίος, µας καλεί σε µία συναρπαστική περιήγηση στον... Κάτω Κόσµο της πρωτεύουσας!

Ο Παναγιώτης Δευτεραίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Κατάγεται από την Κεφαλονιά. Είναι πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ και σπηλαιολόγος εκπαιδευμένος στην Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία. Ολοκληρώνει το διδακτορικό του στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, με αντικείμενο μελέτης το Αδριάνειο και άλλα αρχαία υπόγεια υδραγωγεία. Ερευνά με την ομάδα Αστική Σπηλαιολογία, που ξεκίνησε να δημιουργεί με φίλους το 2009. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά με το τεχνικό γραφείο Urban Speleo Engineering, που αναλαμβάνει επιθεωρήσεις, αποτυπώσεις και μελέτες αξιοποίησης σε ιστορικά, δυσπρόσιτα, υπόγεια τεχνικά έργα (καλυμμένες κοίτες ρεμάτων, σήραγγες υδραγωγείων, καταφύγια, υπονόμους, πηγάδια, δεξαμενές, σπηλαιώματα), σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Δήμος Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής, ΕΥΔΑΠ, Αττικό Μετρό, ΣΤΑΣΥ, Εφορείες Αρχαιοτήτων, ΕΡΤ, BBC), υποστηρίζοντας την ανάδειξη των παραπάνω αντικειμένων μελέτης ως μνημεία.

 

Παράλληλα διοργανώνει πρωτότυπα υπαίθρια σεμινάρια περιπετειώδους συμμετοχικής γνώσης, με την Terra Incognita Team, επίσης στο ίδιο αντικείμενο. Τέλος, δημοσιεύει τακτικά επιστημονικά και εκλαϊκευμένα σχετικά θέματα σε εγχώρια και διεθνή έντυπα, συνέδρια, ημερίδες και στα ΜΜΕ, όπου εμφανίζεται τακτικά. Το 2019 συνέγραψε μέρος του βιβλίου «Ιχνηλατώντας τον Ποδονίφτη και το Άλσος» (έκδοση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας). Το βιβλίο «Υπόγεια Αθήνα, τα μυστικά μιας άγνωστης πόλης» είναι το πρώτο προσωπικό συγγραφικό του έργο.

Υπόγεια Αθήνα

 

Υπόγεια Αθήνα

Η πλέον τεκμηριωμένη έρευνα για τα μυστικά που κρύβονται κάτω από την πρωτεύουσα

23.00  20.70 

 

Έντυπο Βιβλίο

Δωρεάν μεταφορικά από 15€
Αμεση Παράδοση

 

 

Δείτε απόσπασμα

 

Περιγραφή

Τι συμβαίνει κάτω από τα πόδια μας; Ένα βιβλίο παραθέτει την άγνωστη πλευρά της Αθήνας και σας προσκαλεί να εξερευνήσετε μια υπόγεια πόλη!

 

Μία συναρπαστική, περιπετειώδης εξερεύνηση στον υπόγειο κόσµο της Αθήνας.

Κατεβαίνοντας στα ενδότερα, εισχωρώντας στο υπέδαφος της Αθήνας, ανακαλύπτουµε αρχαία τούνελ και στοές, χαµένα ρέµατα, παλιά καταφύγια και κατακόµβες.

Μπορούµε πράγµατι να διανύσουµε χιλιόµετρα περπατώντας κάτω από την αστική επιφάνεια; Η απάντηση είναι “ναι”, αρκεί να γνωρίζουµε τα σηµεία που οδηγούν στις εισόδους των πραγµατικών στοών! Από τις εισόδους αυτές καταλήγουµε είτε σε δαιδαλώδεις υπόγειους διαδρόµους, στους οποίους ταξιδεύουν τρεχούµενα νερά, είτε σε τοπικού χαρακτήρα χώρους µε σήραγγες και θαλάµους, όπως είναι τα καταφύγια ή οι κατακόµβες. Έτσι, οι σκάλες που ξεκινούν κάτω από ένα παµπάλαιο µεταλλικό καπάκι, στην άκρη του δρόµου ή στα παρτέρια κάποιου πεζοδροµίου, µπορούν να µας οδηγήσουν, πάντα µε τη δέουσα προσοχή, σε µια ξεχασµένη υπόγεια γωνιά της πόλης!

Ελάχιστες από αυτές τις διόδους είναι πλέον φανερές µέσα στον αστικό λαβύρινθο, όπως για παράδειγµα εκείνη η ξεχασµένη όαση στο πολυσύχναστο Κέντρο, από όπου ο θρύλος θέλει να ξεκινά µια υπόγεια διαδροµή προς τη θάλασσα…

Ο έµπειρος Σπηλαιολόγος και Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ, Παναγιώτης ∆ευτεραίος, µας καλεί σε µία συναρπαστική περιήγηση στον… Κάτω Κόσµο της πρωτεύουσας! 

 
Συγγραφέας

Σελίδες

656

Διαστάσεις

17×24 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-438-1

Βάρος

1 kg

 

Σχόλια - Facebook Comments