....

ΕΚΛΈΧΤΗΚΕ ΝΈΟΣ ΠΡΎΤΑΝΗΣ ΣΤΟ ΑΠΘ

Τον Περικλή Μήτκα εξέλεξαν νέο πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι καθηγητές και οι λέκτορες του ιδρύματος

που έλαβαν μέρος στην επαναληπτική ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής. Συγκεκριμένα, ο κ. Μήτκας έλαβε 928 ψήφους, έναντι 717 του ανθυποψηφίου του στον δεύτερο γύρο Στέργιου Λογοθετίδη. Το σύνολο των ψήφων ήταν 1.706 εκ των οποίων οι έγκυρες ήταν 1.645, με 61 λευκά.

Ο 52χρονος καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, στο οποίο διετέλεσε και πρόεδρος, αναλαμβάνει τα καθήκοντα πρύτανη του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας από την 1η Σεπτεμβρίου. Μιλώντας στην «Κ» πριν λίγες ημέρες ο κ. Μήτκας είχε υποστηρίξει ότι η πρότασή σου είναι να αναδείξει το Αριστοτέλειο σε καλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας.

Ο ίδιος, όπως είχε αναφέρει, εστιάζει στην εξωστρέφεια του ιδρύματος. Σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση του ιδρύματος πρότεινε μάλιστα «τον εξορθολογισμό των δαπανών, την έγκαιρη κατάρτιση του προϋπολογισμού με σκοπό την αύξηση της χρηματοδότησης και την αύξηση των εσόδων με «νέες δράσεις, μεταπτυχιακά προγράμματα, τη δημιουργία θερινών σχολείων, προγραμμάτων επιμόρφωσης κ.α.». Σύμφωνα με τον κ. Μήτκα «τα προβλήματα της καθαριότητας και της φύλαξης των χώρων του ΑΠΘ χρονίζουν. Η κατάσταση αυτή δεν τιμά το ίδιο το ίδρυμα. Θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα η αντιμετώπισή τους. Θα πρέπει να αναπτυχθούν νέες δράσεις όσον αφορά τον τομέα της καθαριότητας» είπε και κατέληξε: «για τη φύλαξη σκοπεύσουμε να εκπονήσουμε νέο πλάνο με τη βοήθεια της Πολιτείας».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments