....

ΈΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη στο υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ και Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ,  Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 11:30 π.μ.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και των αναπνευστικών λοιμώξεων είναι «εκρηκτική». Οι ειδικοί προειδοποιούν για περαιτέρω κλιμάκωση της έξαρσης και η  κυβέρνηση επιστρέφει στην τακτική των επίσημων ενημερώσεων των πολιτών.

«Η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

 

Κορύφωση έως το τέλος Ιανουαρίου της επιδημίας των αναπνευστικών ιώσεων, την οποία αυτή τη στιγμή «οδηγούν» η Covid-19 και η γρίπη, αναμένουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Προς το παρόν παρατηρείται αυξημένη πίεση λόγω των ιώσεων και κυρίως της Covid-19 στο Σύστημα Υγείας, που ωστόσο αφορά τις απλές κλίνες νοσηλείας και όχι τις κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, και η οποία σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας είναι υπό έλεγχο και διαχειρίσιμη.

Η δε επαναλειτουργία των σχολείων μετά το «διάλειμμα» των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εκτιμάται ότι πιθανότατα θα αυξήσει την κυκλοφορία των ιών για κάποιο χρονικό διάστημα, χωρίς ωστόσο να αναμένεται να παρατείνει τη διάρκεια του επιδημικού κύματος.

Τονίζεται μάλιστα ότι, για τη χώρα μας, η έξαρση της Covid-19 που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Νοεμβρίου είναι η μεγαλύτερη που έχει παρατηρηθεί από το καλοκαίρι του 2022.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments