....

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΛΩΤΗ ΕΞΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ (VIDEO & PHOTOS)

Πριν από λίγες ώρες πληροφορηθήκαμε από κατοίκους της Άρνισσας  ότι  πιθανόν βραδινές  ώρες κάποιοι έσυραν προς τα έξω εσκεμένα

σε βραχώδες σημείο την πλωτή εξέδρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν  σοβαρές ζημιές προκειμένου να αχρηστευθεί. Να σας θυμίσουμε ότι  στο σημείο όπου είχε βρεθεί και παρέμεινε τελευταία φορά η πλωτή εξέδρα κανένας αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε να την μεταφέρει στο σημείο όπου ήταν αρχικά τοποθετημενη.  Μέχρι αργά το απόγευμα προχθές η πλωτή εξέδρα ήταν μέσα στο νερό. Το παραπάνω περιστατικό έτυχε να συμβεί «τυχαία» δύο ημέρες μετά την δημοσίευση-καταγγελία που κάναμε στη σελίδα μας http://www.tastv.gr/article/i-ploti-exedra-kanei-kroyaziera-stin-limni-vegoritida-video-photos  και το σχετικό ρεπορτάζ για την λίμνη Βεγορίτιδα όσον αφορά την μόλυνση, την αύξηση της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας αλλά και την χρησιμότητα της εξέδρας. Η  έρευνά μας αυτή αποσκοπούσε να μάθουμε το ποιοί τελικά έχουν την άμεση ευθύνη και αρμοδιότητα  για την συντήρησή της εξέδρας και την επαναφορά της στο σημείο όπου έπρεπε να παραμένει, για την εξυπηρέτηση των ψαράδων της Άρνισσαςτης περιοχής αλλά και των τουριστών.

Οι μοναδικοί που ενδιαφέρθηκαν για την ζημία που προκλήθηκε στην εξέδρα ήταν ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας καθώς έκανε επίσημη καταγγελία και καταγραφή του συμβάντος στο οικίο Αστυνομικό Τμήμα Άρνισσας. Θα περιμένουμε να δούμε το ενδιαφέρον των αρμοδίων της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί μέχρι της τώρα οι πληροφορίες μας λένε ότι κανένας άλλος δεν ενδιαφέρθηκε και δεν έκανε κάποια άλλη καταγγελία, ανακοίνωση ή ενέργεια. Στο σημείο βρέθηκαν ίχνη από αγροτικο μηχάνημα πιθανόν τρακτέρ, ελπίζουμε η Αστυνομία να κάνει έρευνες για να βρεθεί ο δράστης η ο κάτοχος.

Μετά από μια τέτοια διολιοφθορά περιουσίας του Δήμου Έδεσσας για να δούμε την αντίδραση; θα ενδιαφερθεί ο Δήμος να κάνει επίσημα κάποια καταγγελία κατ' αγνώστων;

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σύλλογος Προστασίας Λίμνης Βεγορίτιδας είχε ενδιαφερθεί για την πλωτή εξέδρα και είχε ενημερώσει,  στέλνοντας επιστολή ( την υπ. αριθ, 32 από 25-2-2015) προς τον Δήμαρχο Έδεσσας όπως επίσης έστειλε και σχετική επιστολή  για τις παράνομες χωματερές που βρίσκονται στην Άρνισσα όπως φαίνονται στις συννημένες φωτογραφίες.

Τα ερωτήματα πολλά : Ποιοί τελικά  είχαν λόγους και συμφέρον να καταστρέψουν την εξέδρα που τόσο πολύ τους ενοχλούσε; 

Όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να μας την αναφέρει με μήνυμα στην τηλεφημερίδα μας e-mail  : info@tastv.gr  έστω και ενδείξεις και θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια καθώς θα κάνουμε  εκτενέστερο και πλήρη ρεπορτάζ για το θέμα αυτό.

Η τηλεφημερίδα μας θα παρακολουθήσει το θέμα με ενδιαφέρον και θα δημοσιεύσει όλα νέα για αυτό το θέμα καθώς και πληροφορίες για το ποιοί έκαναν την πράξη αυτή.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments