....

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ – «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή

«Ναι» ψήφισαν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Δανέλλης, η Έλενα Κουντουρά, Κατερίνα Παπακώστα.

«Παρών» στη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ένταση επικράτησε στην ψηφοφορία με τους Χρυσαυγίτες βουλευτές.  Αφορμή ήταν η ψήφος του κ. Μπαρμπαρούση που αντί να πει ΟΧΙ είπε ΟΧΙ στην προδοσία κάτι το οποίο έκανε έξαλλο τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και του είπε ότι δεν θα καταχωρηθεί η ψήφος του αν δεν την αλλάξει με βάση τα πρότυπα της διαδικασίας. Πανό στην αίθουσα ύψωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος καταψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η Ολομέλεια κράτησε 38,5 ώρες και μίλησαν συνολικά 200 βουλευτές, με πολιτικούς αρχηγούς, εισηγητές, ειδικούς αγορητές κ.λπ. Ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε όσους βουλευτές δεν πρόλαβαν να μιλήσουν, να καταθέσουν τις ομιλίες τους και αυτές θα συναφθούν ως παράρτημα των πρακτικών που θα δημοσιευθούν για αυτήν την ιστορική συνεδρίαση.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments