....

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΙΒΑΖ; -ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ; [ΒΙΝΤΕΟ]

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πριν δύο χρόνια - Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα δύο άτομα

Δύο χρόνια και 19 ημέρες από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η αστυνομία προχώρησε σήμερα σε δύο συλλήψεις δρομολογώντας ραγδαίες εξελίξεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Πρόκειται για δύο αδέρφια 40 και 48 ετών γνωστά στις Αρχές που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για διάφορές υποθέσεις όπως εκβιασμούς και ληστείες.

 

Γνώριμοι των Αρχών

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο ένας φέρεται να σχετιζόταν με ομάδα γνωστού νονού της νύχτας που δολοφονήθηκε στο Παλαιό Φάληρο ενώ φέρεται να εμπλέκεται και στη δολοφονία πυγμάχου στο Γαλάτσι το 2021 για την οποία μάλιστα εκκρεμεί και άλλο ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο αδέρφια φέρεται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και τα στοιχεία για αυτό είναι αδιάσειστα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Παράλληλα εξετάζεται αν ο ένας από τους δύο συλληφθέντες έχει μεγαλύτερη εμπλοκή στη δολοφονία χωρίς για την ώρα να διευκρινίζεται αν αυτό που ερευνάται είναι αν πρόκειται για έναν από τους δολοφόνους του δημοσιογράφου.

Για την ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συναυτουργίας στην ανθρωποκτονία.

Οι δύο συλλήψεις έγιναν σήμερα νωρίς το απόγευμα και μέσα σε λίγη ώρα από την έκδοση των ενταλμάτων.

 

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους συλληφθέντες εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Νίκαια και ο δεύτερος στον Νέο Βουτζά.

Πώς έφτασαν στα ίχνη τους

Μετά από έρευνες μηνών, τη συλλογή και την ειδική συνδυαστική επεξεργασία οπτικού υλικού και άλλων δεδομένων από το προανακριτικό υλικό οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των δύο συλληφθέντων

Ένα από τα καθοριστικά ευρήματα των ερευνών ήταν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ», ο εντοπισμός ενός οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Όπως διαπιστώθηκε κοντά και σε παράλληλη κίνηση με το μηχανάκι (ένα σκούτερ Μπέβερλι) των δραστών εντοπίστηκε να κινείται στη λεωφόρο Ποσειδώνος κι άλλο ένα όχημα τύπου βαν.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο βαν ανήκει στην εταιρεία καθαρισμού της συζύγου ενός από τους συλληφθέντες.

 

 


Οι αστυνομικοί αρχικά παρατήρησαν ότι ενώ τα δύο οχήματα θα μπορούσαν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα και να απομακρυνθεί το ένα από το άλλο, κινούνταν μονίμως σε κοντινή απόσταση σαν το βαν να «προστατεύει» το δίτροχο των δολοφόνων του δημοσιογράφου.

 

Η κοινή πορεία τους παρατηρήθηκε για αρκετά χιλιόμετρα ενώ φαίνεται σε κάποιο «τυφλό» σημείο από κάμερες να υπάρχει μετεπιβίβαση ενός εκ των επιβατών της «Μπεβερλι» που συνέχισε μόνο με τον οδηγό της.

Η δικογραφία

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εντοπίσουν από τις πινακίδες τους ιδιοκτήτες του εν λόγω «συνοδευτικού» οχήματος αρωγής και κάλυψης των δολοφόνων του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές τότε, παρά τις δυσχέρειες, υπήρξαν ευρήματα για μία εταιρεία κι έναν ιδιώτη που φαίνεται να σχετίζονται με το εν λόγω δεύτερο όχημα που όπως είπαμε ανήκει στην εταιρείας της συζύγου ενός από τους συλληφθέντες.

Οι έμπειροι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχοντας στα χέρια τους όλα αυτά τα στοιχεία αποφάσισαν τελικά συντάξουν δικογραφία για την υπόθεση την οποία και παρέδωσαν στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος έκρινε τα στοιχεία ικανά προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συλλήψεις έγιναν εντός μισής ώρας από τον έκδοση των ενταλμάτων του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών.

Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται στο Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία υπάρχουν και τα ονόματα δύο ακόμη ατόμων.

«Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη»

Την είδηση για τις δύο συλλήψεις γνωστοποίησε αρχικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτηση στα social media που ανάφερε τα εξής:
«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει.
Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας.
Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.
Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.
Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

 

 


Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την γνωστοποίηση των δύο συλλήψεων ο υπουργός ενημέρωσε προσωπικά τη χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου καθώς και τον πρωθυπουργό.

 

Οι επίσημες ανακοινώσεις και η παρουσίαση της υπόθεσης θα γίνει αύριο το πρωί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

 

 

 

 

Με ανάρτηση του ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε γνωστό πως η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό πως η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛ.ΑΣ:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments