....

« ΈΚΘΕΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ » ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στο χώρο μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (δίπλα στο Δημαρχείο), πραγματοποιήθηκε (για τέταρτη συνεχή χρονιά) η «Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» για τα Σχολεία της περιοχής Γιαννιτσών και Κρύας Βρύσης.

Επίσης, την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στην αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, πραγματοποιήθηκε (για πέμπτη συνεχή χρονιά) η «Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» για τα Σχολεία της περιοχής Έδεσσας και Αλμωπίας.

Οι εκθέσεις διοργανώθηκαν από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Πέλλας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Σχολικούς Σύμβουλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, το Σχολικό Σύμβουλο Δ.Ε. κλάδου ΠΕ04 για την Πέλλα και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Δ.Δ.Ε. Πέλλας.

Στην έκθεση των Γιαννιτσών συμμετείχαν με παρουσιάσεις μαθητών και μαθητριών τους τα εξής Σχολεία:  1ο, 10ο Δημοτικά Σχολεία Γιαννιτσών, τα Δημοτικά Σχολεία Αμπελιών και Αχλαδοχωρίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης, το 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης, τα 1ο, 3ο, 4ο Γυμνάσια Γιαννιτσών, το Γυμνάσιο Ν. Μυλοτόπου, το Γυμνάσιο Αραβησσού και το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών.

Στην έκθεση της Έδεσσας συμμετείχαν με παρουσιάσεις μαθητών και μαθητριών τους τα εξής Σχολεία:  3ο, 7ο, 9ο Δημοτικά Σχολεία Έδεσσας, τα 1ο, 2ο Γυμνάσια Έδεσσας, τα Γυμνάσια Προμάχων και Σκύδρας, δύο τομείς του Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Έδεσσας και το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών.

Στην έκθεση της Έδεσσας δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.E.Ε.Ε.Κ.) Έδεσσας να παρουσιάσουν διάφορα προϊόντα (ζαχαροπλαστικής, ανθοκομίας, κηροπλαστικής, κ.ά.) που παρασκεύασαν στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας που υλοποίησαν την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Στους χώρους των εκθέσεων επικρατούσε ζωντάνια, κέφι και παιδικός ενθουσιασμός. Υπήρχε ατμόσφαιρα πανηγυριού! Τα παιδιά αισθάνονταν «μικροί επιστήμονες» καθώς πραγματοποιούσαν πειράματα Φυσικών Επιστημών ή παρουσίαζαν τις τεχνολογικές κατασκευές τους· ένιωθαν δάσκαλοι όταν εξηγούσαν σε μαθητές και επισκέπτες  τις αρχές που διέπουν το πείραμα ή τη λειτουργία της κατασκευής τους· συνεργάζονταν, αστειεύονταν, χειροκροτούσαν και χειροκροτούνταν, ήταν γεμάτα ικανοποίηση, χαίρονταν.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Πέλλας, τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, τον Διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας και τον Δήμο Έδεσσας για την πολύτιμη συνδρομή τους στην επιτυχή διεξαγωγή των εκθέσεων.

Ακόμη ευχαριστούμε τον καθηγητή του τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γιαννακουδάκη Παναγιώτη ο οποίος τίμησε την εκδήλωση των Γιαννιτσών με την συμμετοχή του.

Επίσης, ευχαριστούμε τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν με παρουσίαση στις εκθέσεις, καθώς και τους μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς, πολίτες  που επισκέφτηκαν τις εκθέσεις και βίωσαν το πανηγυρικό κλίμα που επικρατούσε.

 

 

Σχόλια - Facebook Comments