....

ΈΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΙΣΤΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ



Σε μια μοναδική έκθεση με κεραμικά κοσμήματα και γλυπτά στην Pur Pur Gallery, στη Λαμία, θα φιλοξενηθούν από την Πέμπτη 15 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο 30 Μαρτίου, τα έργα της διεθνώς αναγνωρισμένης Κεραμίστριας του ΚΔΑΠ-Αμεα Γιαννιτσών, Αγγελικής Παπαδοπούλου.
Η Κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου πιστεύει στην σωματική σχέση με τον πηλό και την eco friendly σχέση με το ανθρώπινο σώμα.
Θεωρεί την Κεραμική Τέχνη ως μέρος του πολιτισμού και της ταυτότητάς μας και μας  προτρέπει σε επαναγνωριμία μαζί της έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται στο σύγχρονο περιβάλλον.
Η τροφή για το σώμα έγινε έμπνευση και τροφή για το πνεύμα και έτσι γεννήθηκαν τα σύγχρονα αφαιρετικά Κεραμικά κοσμήματα της Αγγελικής Παπαδοπούλου με πηλούς υψηλής φωτιάς και χρωστικές της γης.
Με την ίδιες τεχνικές πειραματίστηκε σε μεγαλύτερα γλυπτικά σχήματα και δημιούργησε ανάλαφρα έργα μεταβλητών διαστάσεων που μπορούν να αναπτύσσονται στον χώρο ως μια Εικαστική εγκατάσταση.
Το ενδιαφέρον για τις Κεραμικές της δημιουργίες στάθηκε ο λόγος πρόσκλησης της σε Διεθνή περιβάλλοντα Κεραμικής,  στην Τοσκάνη, την κάτω Ιταλία, την Ισπανία κι από την Ευρώπη στην Βόρεια Αφρική και έπειτα στην Ασία.
Από το Jingdezhen της Κίνας, την πόλη της Αυτοκρατορικής πορσελάνης, η καλλιτέχνης  έφερε μαζί της  αυθεντικές μεταξοτυπίες που χρησιμοποίησε για την διακόσμηση ορισμένων κοσμημάτων που εκτίθενται  στην Έκθεση και από τα ταξίδια αυτά εμπνεύστηκε τον τίτλο  της Έκθεσης  "Μακαρούνες του κόσμου".
Η Κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου επιθυμώντας να χρησιμοποιεί το ελάχιστο απαραίτητο υλικό αλλά την μέγιστη δημιουργική έκφραση μετουσιώνει τα υλικά της γης σε μοναδικά αντικείμενα Τέχνης που χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική, τεχνική αρτιότητα, μοναδική φινέτσα και χάρη και προσκαλεί όλους σε μία οπτικο-απτική σχέση με το έργο της.
Έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 

Σχόλια - Facebook Comments