....

ΕΚΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Εκτός ενίσχυσης μένουν παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών


«Όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγοί πωλητές στα μέτρα στήριξης – ενίσχυσης της κυβέρνησης όχι βάζοντας παραμέτρους αλλά δίνοντας ένα ενιαίο ποσό ενίσχυσης σε όλο τον κλάδο» είναι το βασικό αίτημα στο υπόμνημα της Ομοσπονδίας Συλλογών παραγωγών λαϊκών αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

Ακολουθεί το υπόμνημα της ης Ομοσπονδίας Συλλογών παραγωγών λαϊκών αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης:

«Ενισχύσεις Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών
Από τις 21 Μαρτίου 2020 έως και σήμερα (1η και 2η φάση μέτρων κατά της πανδημίας) οι παραγωγοί πωλητές των λαϊκών αγορών είτε δραστηριοποιούνται σε ποσοστό 50% είτε τίθενται σε αναστολή λειτουργίας και με αποφάσεις Δημάρχων κλείσιμο των λαϊκών αγορών για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να επέλθουν σε δεινή οικονομική κατάσταση με το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγών τους να καταλήγουν στις χωματερές.
 
Όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε η μοναδική ενίσχυση που δόθηκε είναι το ποσό των 800 ευρώ στην πρώτη φάση της πανδημίας και όχι στο σύνολο αλλά σε ένα μέρος των παραγωγών πωλητών λόγω προβλημάτων με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ). Οι καιροί που διανύουμε είναι δυσβάσταχτοι και ο πρωτογενής τομέας ο οποίος βάλλεται καθημερινά επί της ουσίας δεν έλαβε έως και σήμερα ως πληττόμενος κλάδος ουδεμία ενίσχυση, όπως έλαβαν αντίστοιχα οι υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις.
 
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση( ΚΥΑ) υπ’ αριθ. 114/221359 ΦΕΚ 3343 Β’/10.08.2020 θα δίνονταν κρατική οικονομική ενίσχυση στους παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών. Δυστυχώς όπως διαπιστώσαμε έχει προκύψει σωρεία λαθών καθώς πολλοί παραγωγοί των οποίων οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις βρίσκονται σε μια Περιφέρεια και δραστηριοποιούνται σε άλλη Περιφέρεια αντί να λάβουν το ποσό των 1.500 ευρώ όπως ορίζει η ΚΥΑ έλαβαν το ποσό των 500 ευρώ, ενώ άλλοι που θα έπρεπε να λάβουν το ποσό των 500 ευρώ δεν πήραν τίποτα.
 
Καθώς τα ζητήματα που έχουν ανακύψει είναι πολλά με τους παραγωγούς πωλητές να εργάζονται κατά το ήμισυ όλο το χρονικό διάστημα των μέτρων διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να συμπεριληφθούν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΧΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΣΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.
Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες».

https://www.ypaithros.gr/ektos-enisxysis-menoun-paragogoi-polites-laikon...

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments