....

ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕΝΕΙ Ο Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΜΕΣΑ Ο Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

Την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης θα κρατήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης ώστε να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου όπως διαρρέει η Χαριλάου Τρικούπη.

Η απόφαση αυτή οδηγεί στο να μείνει εκτός βουλής ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, ο οποίος βγήκε πρώτος σε σταυρούς σε αυτή την εκλογική περιφέρεια της Α’ Θεσσαλονίκης.

Με την απόφαση του Ν. Ανδρουλάκη, θα μπει στη βουλή ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής και ο Φραγκίσκος Παρασύρη στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η επιλογή της έδρας στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερωτηματικά με δεδομένο ότι ο Χάρης Καστανίδης είναι στέλεχος πρώτης γραμμής και υπήρξε υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές ενώ έχει στενούς δεσμούς με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Σημειώνεται πως ο Χάρης Καστανίδης στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο σήκωσε το βάρος σημαντικών υποθέσεων σχετικά με ζητήματα θεσμών και  κράτους δικαίου (υποκλοπές, ανεξάρτητες Αρχές κ.ά.) ως βουλευτής και επικεφαλής κρίσιμων επιτροπών της βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης  εντάσσεται στην προσπάθεια του για ανανέωση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης ήρθε πρώτος σε ψήφους του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης καθώς έλαβε 7.584 ψήφους, ενώ ο Αντώνης Σαουλίδης ήρθε δεύτερος στην Α΄Θεσσαλονίκης με 6.875 ψήφους.

Μετά το τέλος της καταμέτρησης των σταυρών της Α΄Θεσσαλονίκης την Τρίτη, ο Χάρης Καστανίδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους πολίτες  που συμπορεύτηκαν και στήριξαν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Αισθάνομαι ευγνώμων σε όσους και όσες με τίμησαν με την ψήφο τους και μου εμπιστεύτηκαν την εκπροσώπηση της πόλης μας και της χώρας  στη Βουλή και πάλι. Συνεχίζουμε τον αγώνα στην πρώτη γραμμή για το ΠΑΣΟΚ. για την Ελλάδα».

Επίσης έγινε γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments