....

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ [ΦΩΤΟ]

Μεταμόρφωσε το χωριό του τοποθετώντας σε όλες τις γειτονιές περίπου 100 τενεκεδένιες γλάστρες, δημιουργώντας μικρές φιγούρες με γλαστράκια που απεικονίζουν κατοίκους του χωριού και ζωγραφίζοντας παιχνίδια στο σχολικό προαύλιο.

Ο ελαιοχρωματιστής Στέλιος Παπαγιάννης έψαχνε να βρει έναν τρόπο να εκφράσει την αγάπη του στο χωριό του, το Παλιούρι Χαλκιδικής, αλλά και να τιμήσει την μνήμη της μητέρας του, την οποία έχασε σε μικρή ηλικία. Εξοικειωμένος με τα πινέλα και τα χρώματα, ξεκίνησε αρχικά ζωγραφίζοντας στο προαύλιο του σχολείου κουτσό, φιδάκι, το αλφάβητο και ένα σκάκι και συνέχισε μαζεύοντας χρησιμοποιημένους τενεκέδες και καλώντας τα παιδιά του χωριού, να τους ζωγραφίσουν.
 

 

paliouri6

paliouri7




 

«Μάζευα τενεκέδες όλο τον περασμένο χειμώνα, τους καθάριζα και τους ετοίμαζα για ζωγραφική. Παιδιά του Παλιουρίου, και όχι μόνο, ανέλαβαν να τους ζωγραφίσουν, φυτεύτηκαν βιγόνιες και πλέον στο χωριό υπάρχουν διάσπαρτες περίπου 100 τέτοιες γλάστρες», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαγιάννης, ο οποίος συνέχισε το έργο για να ομορφύνει τον τόπο του, φτιάχνοντας κούκλες από πλαστικές γλάστρες.



paliouri4

paliouri5

paliouri9_2

Σχόλια - Facebook Comments