....

ΕΛΓΑ: ΈΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Διευκρινίσεις για όσους παραγωγούς επλήγησαν από τον παγετό και διατηρούν οφειλές στην ασφάλιση των καλλιεργειών τους δόθηκαν στην «ΥΧ» από τον ΕΛΓΑ. Εφόσον, λοιπόν, τις τακτοποιήσουν, θα τους καταβληθεί εντός ολίγων ημερών η προκαταβολή για τις ζημιές στην καλλιέργειά τους. Η διαδικασία πληρωμής δηλαδή προχωρά για κάθε δικαιούχο ανεξάρτητα και ενεργοποιείται άμεσα, εφόσον ο παραγωγός τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές τους προς τον Οργανισμό.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πληρωμής των προκαταβολών στους πληγέντες από τον παγετό παραγωγούς, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται ο νέος γύρος πληρωμών που θα αφορά ένα σημαντικό ποσό. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής ο Οργανισμός έχει πληρώσει προκαταβολές ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Αυξάνεται ο αριθμός των απωλειών ζωικού κεφαλαίου, όσο προχωρά η καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έχουν γίνει στον ΕΛΓΑ, περίπου 10.000 μελισσοσμήνη έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές, με πάνω από τα μισά να αφορούν την Εύβοια.

 

Σε ό,τι αφορά τα ζώα που χάθηκαν, βάσει των δηλώσεων των κτηνοτρόφων, 6.000 αιγοπρόβατα και 40 βοοειδή δηλώθηκαν από τους πληγέντες παραγωγούς σε Στερεά, Πελοπόννησο και άλλες περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι τις ανωτέρω ζημιές ο Οργανισμός θα τις αποζημιώσει στο 100% της αξίας, με μία πληρωμή. Οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές Οκτώβρη.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments