....

ΕΛΙΑ: ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

 • 90% των υποψηφίων θέτουν για πρώτη φορά υποψηφιότητα.
 • Περίπου το 35%  είναι γυναίκες
 • Περίπου το 30% είναι κάτω από 40 ετών
 • Πάνω από το 50% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων
 • Πέντε υποψήφιοι προέρχονται από την πρωτοβουλία των 58 και άλλοι από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς 
 • Εκτός των Περιφερειακών στελεχών, των εκπροσώπων μεγάλων χώρων  της κοινωνίας, υπάρχει εκπροσώπηση του Απόδημου Ελληνισμού, των μεταναστών και των ΑΜΕΑ

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ   CINE - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ (30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014)

 

 1. Πασχάλης Αγανίδης

Γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στην Ορεστιάδα. Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεσμών και Οικονομικής Επιστήμης στην ιδιωτική εκπαίδευση. Υπήρξε μέλος και εκπρόσωπος της κίνησης «Η Γενιά των 700ευρώ»,που κατάφερε το 2008 να αποσπάσει το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη. Με τακτική αρθρογραφία και δημόσιες παρεμβάσεις έχει εργαστεί για την ανάδειξη και την προώθηση της ιδέας της διαγενεακής δικαιοσύνης στον δημόσιο διάλογο. Μέλος της πρωτοβουλίας των 58.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6974909120, email: aganidis.p@gmail.com

 

 

 1. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ

Γεννήθηκετο 1972 και μεγάλωσε Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Θέατρο στη Δραματική Σχολή Βεάκη, Ψυχολογία στο ΑΠΘ, και Πολιτικές Επιστήμες στο ΕΚΠΑ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κοινωνιολογίας από το CityUniversityofLondon. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και sitesκαι έχει εκδώσει δύο λογοτεχνικά βιβλία. Ασχολήθηκε με τα δικαιώματα των παράτυπων μεταναστών και με το ζήτημα της ανόδου του νεοναζισμού στην Ελλάδα.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6944461750, email: alsalech@gmail.com

 

 

 1. Γιώργος Αμαραντίδης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη, ζει στη Φρανκφούρτη. Πτυχιούχος Μηχανολόγος Εργοδηγός της Σχολής Εργοδηγών Κοζάνης. Εκλέχθηκε στο τοπικό συμβούλιο του Δήμου στο Ρόντελχάιμ Φραγκφούρτης. Εκλέχθηκε υπεύθυνος των Σχολείων έναντι των γερμανικών υπηρεσιών για τα αλλοδαπά παιδιά και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων στη Φραγκφούρτη. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 0049/163/2840493, email: amarantidis@gmx.de

 

 1. Τάκης Αναστόπουλος

Γεννήθηκε το 1948 στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο και στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Εργάσθηκε στην ομάδα διαπραγματεύσεων για την ελληνική ένταξη στην ΕΟΚ του Υπουργείου Συντονισμού. Ήταν ένας από τους πρώτους Έλληνες υπαλλήλους της ΕΕ, με ειδικότητα στις θεσμικές σχέσεις. Διετέλεσε Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας της Επιτροπής αρμόδιος για τις σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, την Επιτροπή των Περιφερειών, τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή και τα εθνικά κοινοβούλια. Την περίοδο της Δικτατορίας ήταν πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων φοιτητών Στρασβούργου. Έχει δημοσιεύσει τρείς ποιητικές συλλογές και δύο συλλογές διηγημάτων.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6942770370, email: anasto.takis@gmail.com

 

 

 1. Νίκος Ανδρουλάκης

Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης.Διπλωματούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος τίτλου του μεταπτυχιακού προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον». Έχει εργαστεί ως Πολιτικός Μηχανικός σε κατασκευαστικές εταιρίες και σήμερα ασχολείται με τον κλάδο των τουριστικών υπηρεσιών.Στο πρόσφατο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2013 εκλέχθηκε Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6936839656, email: nandroulakis@gmail.com

 

 

 1. Μαργαρίτα Αργυράκου(MiernikMalgorzata)

Γεννήθηκε το 1967 και μεγάλωσε στην Πολωνία. Είναιπτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Κρακοβίας. Το 1992 παντρεύεται στην Πολωνία με τον Έλληνα σύζυγό της Θεόδωρο Αργυράκο.Σήμερα κατοικούν στο Μαυρονέρι Βοιωτίας όπου διατηρούν κτηνοτροφική μονάδα. Από το 2005 ορίζεται ένορκος διερμηνέας της Εισαγγελίας Λιβαδειάς. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δαύλειας (2007). Το 2009 εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Βοιωτίας, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Ελλάδας, ενώ από το 2014 είναι ιδρυτικό μέλος της τριτοβάθμιας Συνεταιριστικής Αγροτικής Οργάνωσης «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ».
Στοιχεία Επικοινωνίας: 6971506715, email: argyrakoum@gmail.com

 

 

 1. Γιώργος Βερνίκος
  Γεννήθηκε το 1950 και μεγάλωσε στη Σίφνο, ζει στην Αθήνα. Ηγετικό στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος και Γενικός Γραμματέας της φοιτητικής αντιδικτατορικής Κίνησης «Ελληνοευρωπαική Κίνηση Νέων». Για τη δραστηριότητά του αυτή φυλακίστηκε και βασανίστηκε από τη χούντα. Είναι συνιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος του ελληνικού γραφείου της GREENPEACE. Είναι επιχειρηματίας του θαλάσσιου τουρισμού, Πρόεδρος της VERNICOS YACHTS και Συνιδρυτής και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων - ΣΕΤΕ. Από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας των 58.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6944304518, email: gav@vernicos.gr

 

 

 1. Σπύρος Ντ. Βρεττός

Γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κάτοχος διπλώματος και διδακτορικού από τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π), με δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα στο πεδίο της Επιχειρησιακής Ευφυΐας (BusinessIntelligence) και Όρυξης Δεδομένων (DataMining). Ενεργό πολιτικό μέλος της δημοκρατικής & προοδευτικής παράταξης από το 1987 (ΠΑΜΚ-ΠΑΣΠ-ΠΑΣΚ-ΠΑΣΟΚ).

Στοιχεία Επικοινωνίας:  6975064694, email:spyrosvrettos@gmail.com

 

 

 1. Κατερίνα Γαργάλα

Γεννήθηκε το 1970 στη Λάρισα και ζει στο Βόλο. Απόφοιτη του ΑΠΘ, Τμήμα Νομικής Θεσσαλονίκης. Δικηγόρος με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο. Μέλος ΚΕΣΑΘΕΑ, αρωγό μέλος του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» Μέλος του κινήματος πολιτών Βόλου «ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ».                        Στοιχεία επικοινωνίας: 6973009099, email:  aikaterinigargala@gmail.com

 

 

 1. Ιωάννης Γιάλλουρος
  Απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στη Δημόσια Τηλεόραση, παρουσιάζοντας το δελτίο ειδήσεων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Έχει εργαστεί σε επιτροπές για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στη Τεχνολογία της Πληροφορικής. Είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία.                                                                     Στοιχεία Επικοινωνίας: 6972624239(μόνο sms) , email:yannis.yallouros@gmail.com

 

 

 1. Αλεξάνδρα Δαλιάνη

Γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχιτέκτων Μηχανικός με σπουδές στην Αθήνα και στο Παρίσι. Αποφοίτησε από το τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΤΕΙ Αθήνας. Κατόπιν φοίτησε στην Ecole Nationale Superieure d'Architecture de Paris la Villette. Συνέχισε με σπουδές εξειδίκευσης στην πολεοδομία, στη χωροταξία και στις εδαφικές στρατηγικές. Παράλληλα με τις σπουδές της, εργάστηκε σε μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία στο Παρίσι. Από τον Ιούλιο του 2012 επέστρεψε στην Αθήνα όπου εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Στοιχεία Επικοινωνίας: alexandradaliani@gmail.com


 

 1. Μάνος Επιτροπάκης

Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καβάλα. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο βιολοντσέλο στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε ηλικία 10 ετών. Πήρε το δίπλωμά του από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας. Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος Master στη μουσική ερμηνεία στο Βιολοντσέλο από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως τσελίστας στην Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας από το 1999.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6936245136, email: manoscello@gmail.com


 

 1. Ρεγγίνα Θεάκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Ιατρική στο ΕΚΠΑ. Διετέλεσε Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του 3ου Νοσοκομείου2002-2006. Από το 2008 έως το 2010 υπηρέτησε ως γενικός χειρουργός στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού (ΑΕΜΥ ΑΕ), το 2010 τοποθετήθηκε ως αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Το 2011 τοποθετήθηκε ως Διοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Προσωπικά Στοιχεία: 6936161512, email: rtheakou@gmail.com

 

 

 1. Κώστας Θεοδωρόπουλος
  Γεννήθηκε το 1962 μεγάλωσε και ζει στην Πάτρα. Δραστηριοποιείται ως ενεργός πολίτης με αναπηρία για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρία και τις κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες και συμμετέχει στην κίνηση Παρέμβαση αναπήρων πολιτών. Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα για θέματα κοινωνικής πολιτικής με έμφαση στα ζητήματα του κοινωνικού κράτους και των δομών του.  Μέλος της πρωτοβουλίας των 58.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6972324423, email: ksteo@otenet.gr

 

 

 1. Παναγιώτης Ιωακειμίδης

Γεννήθηκε το 1946 στη Λέσβο. Παρακολούθησετονυχτερινό Γυμνάσιο/ΛύκειοστηΝίκαια, Πειραιά ενώ εργάστηκε στα ναυπηγεία Περάματος και δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στη νεολαία Λαμπράκη. Φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) και στα πανεπιστήμια Μάντσεστερ και Άμστερνταμ. Καθηγητής Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών,σύμβουλος για Ευρωπαϊκά θέματα του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (1996-2004) καθώς και πρεσβευτής/εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει γράψει μεγάλο αριθμό βιβλίων και άρθρων για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 69445455555, email: piok@otenet.gr

 

 

 1. Έυα Καϊλή

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Αρχιτέκτων Μηχανικός, Διπλωματούχος Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με μεταπτυχιακό Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Υποψήφια Διδάκτωρ Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διετέλεσε Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Περιφέρειας Ά Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, του Υπουργείο Εσωτερικών.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6977793477, email:eva@evakaili.gr


 

 1. Ευθύμης Καρδαράς

Γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή από την Ιτέα Φωκίδας. Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστήμιου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην πολιτική επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Εργάζεται στον χώρο της πολιτικής επικοινωνίας.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6945582844, email: e_kardaras@hotmail.com

 

 

 1. Δημήτρης Καρέλας

Γεννήθηκε το 1966 και μεγάλωσε στην Αθήνα . Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής και της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ασκεί την αρχιτεκτονική και παράλληλα δραστηριοποιείται επιχειρηματικάστον σχεδιασμό και την επικοινωνία εμπορικών σημάτων, υπηρεσιών και προϊόντων.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6944507623, email: dkarelas@lecta.gr

 

 

 1. Σωτήρης Κατσέλος

Γεννήθηκε  το 1977 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης. Διαθέτει πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων με κατεύθυνση στο marketing και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του St. Andrews στα Οικονομικά και τις Διεθνείς Σχέσεις.                                                                                                                Στοιχεία επικοινωνίας: 6973220575, email: skatselos@hotmail.com


 

 1. Παντελής Καψής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάστηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ως οικονομικός και πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ και υπεύθυνος του ένθετου περιοδικού «Πρόσωπα». Διετέλεσε διευθυντής στα ΝΕΑ και στο ΒΗΜΑ. Το 2011 ανέλαβε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. Τον Ιούνιο του 2013 ορίστηκε Υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Στοιχεία επικοινωνίας: 6948067600, email: panteliskapsis@gmail.com


 

 1. Ευαγγελία Κουρουπάκη

Γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στη Νυρεμβέργη τηςΓερμανίας.Οδοντίατρος - υποδιοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας. Πτυχιούχος Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτρια στο Τμήμα Βοηθών Οδοντιάτρων στη Σιβιτανίδειο Σχολή. Ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στο «HealthCrisisManagement» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ (2011-2012).

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6932458869, email: kouroupaki.litsa@pasok.gr


 

 1. Παναγιώτης Κωστούλας

Γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στην Καστοριά, ζει στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι κάτοχος master στο εμπορικό δίκαιο από το CityUniversity του Λονδίνου. Εργάζεται ως δικηγόρος. Δραστήριος στον χώρο των socialmedia, αρθρογραφεί συχνά για θέματα πολιτικής επικαιρότητας.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6978372799, email: panikos85@gmail.com


 

 1. Βίκη Μάτσικα
  Γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος στις Πολιτικές Επιστήμες στο ΑΠΘ, και Δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας. Έχει Master στις Διεθνείς, Ευρωπαϊκές και Οικονομικές Σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο SDA BocconiSchoolofManagement.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6936615955, email: v_matsika@hotmail.com

 

 

 1. Κατερίνα Μπατζελή
  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Λαμία. Οικονομολόγος. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας (2009-2012). Εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (2011-2012). Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (2009-2010). Ευρωβουλευτής- Μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2004-2009). Σύμβουλος ιδιωτικού και συνεταιριστικού τομέα σε ζητήματα ανάπτυξης και επενδύσεων. Έχει γράψει βιβλία και μελέτες για την διατροφική ασφάλεια στην Ε.Ε., τον ρόλο του ευρώ στον Αγροτικό Τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ αρθρογραφεί για την αγροτική ανάπτυξη, τις κλιματικές αλλαγές, και τη  νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) καθώς και για οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6977977747, email: kbatz@otenet.gr


 

 1. Νίκος Μπίστης
  Γεννήθηκε το 1951 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ. Για την δράση του διώχτηκε και φυλακίστηκε. Το 1983 αποχώρησε από το ΚΚΕ και από τότε ενεργοποιείται στον χώρο της ανανεωτικής και σοσιαλιστικής Αριστεράς. Υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη (2003-2004).

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6947434292, email: nicos7@otenet.gr


 

 1. Δημήτρης Μπρίμης
  Γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή της Ρώμης (LaSapienza). Ειδικεύτηκε στην Γενική Ιατρική στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου και από το 2003 εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου εργάζεται μέχρι σήμερα με το βαθμό του Επιμελητή Α. Είναι εθελοντής γιατρός στο κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης της πόλης του Ηρακλείου.
  Στοιχεία Επικοινωνίας: 6973 820347, email:dibrimis@yahoo.gr

 

 

 1. Σπύρος Νικόπουλος

Γεννήθηκε το 1966 και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης. Συμμετείχεως σύμβουλος επικοινωνίας καιανάπτυξηςστα Υπουργεία Οικονομίας& Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το 2003επέστρεψε στη Κέρκυρα και ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6986594343, email: spnikopoulos@gmail.com
 

 

 1. Μαρία Παπαϊωάννου– Σφαέλου
  Γεννήθηκε το 1967 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6947431041, email: maria.papaioannou@gmail.com


 

 1. Γιώργος Παπακωνσταντής
  Γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο Πειραιά, Παιδαγωγικά στο πανεπιστήμιο Κρήτης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από όπου πήρε το διδακτορικό του στις πολιτικές ασφάλειας. Αποφοίτησε επίσης από τη Σχολή Αξιωματικών και τη Σχολή Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία ήταν ανώτατος αξιωματικός μέχρι το 2008. Έχει συγγράψει 6 βιβλία-μονογραφίες, αρκετές  μελέτες και δεκάδες επιστημονικά και άλλα άρθρα με θεματολογία Ανθρώπινα δικαιώματα, μετανάστευση, οικονομία, πολιτικές ασφάλειας, εγκληματικότητα και αντεγκληματική πολιτική. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας  Εγκληματολογίας. 

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6977700808, email: gpapakonstantis@neatv.gr

 

 1. Παναγιώτης Πάτρας
  Γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών με ειδικότητα στην Αγροτική Οικονομία και μεταπτυχιακό στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου, εμπειρογνώμονας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
  Στοιχεία Επικοινωνίας: 6979331083, email:panag.patras@gmail.com

 

 1. Κυριάκος Πιερρακάκης
  Γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε Αθήνα με καταγωγή από τη Λακωνία. Απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του John F KennedySchoolofGovernment του Πανεπιστημίου Harvard (Μάστερ στη Δημόσια Πολιτική), του ΜΙΤ (Μάστερ στην Τεχνολογική πολιτική) και Υποψήφιος διδάκτωρ διεθνούς πολιτικής οικονομίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Εργάζεται στο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο ΑΙΤ ως διδάσκων/ερευνητής και συντονιστής καινοτομίας.                                                                                Στοιχεία Επικοινωνίας: 6932242940, email: pierrakakis@gmail.com

 

 

 1. Συλβάνα Ράπτη
  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα, κατάγεται από τη Λευκάδα. Ευρωβουλευτής  από το 2009. Μέλος του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2004 έως το 2009, στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος  στις εφημερίδες ΝΕΑ και ΒΗΜΑ από το 1983 έως το 2004 (εκπαιδευτικό ρεπορτάζ πολιτική και κοινωνική αρθρογραφία). Το 1999 της απονεμήθηκε το βραβείο Μπότση για τις δημοσιογραφικές της έρευνες σχετικά με την παιδεία και την εκπαίδευση.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6977806486, email: raptisylvana@otenet.gr


 

 1. Αποστόλης Ραυτόπουλος
  Γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Προέρχεται από το χώρο των αστικών συγκοινωνιών, όπου ξεκίνησε να εργάζεται στην πρώην ΕΑΣ μέχρι και σήμερα στην Ε.ΘΕ.Λ – Ο.ΣΥ ως τεχνικός. Δραστηριοποιήθηκε στο σωματείο των τεχνικών και εργαζόμενων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ όπου εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ.. Σήμερα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ. 

Στοιχεία επικοινωνίας: 6944938934, email: texnikoioasa@yahoo.gr

 

 

 1. Βάσω Στάμου
  Γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στον Βόλο. Νομικός, με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες με ειδίκευση στη δημόσια διοίκηση, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολήθηκε ως σύμβουλος-ερευνήτρια προσφέροντας συμβουλευτικές  υπηρεσίες στον σχεδιασμό σε  ευρωπαϊκά και εθνικά πολιτικά ζητήματα, θέματα σύγχρονης διοικητικής, νεολαίας, παιδείας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και  τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στοιχεία επικοινωνίας: 6936824244, email: vasilikistm@hotmail.com

 

 

 1. Βασιλική Σουλαδάκη
  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, κατάγεται από την  Κρήτη. Διεθνολόγος. Υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστήμιου με θέμα διδακτορικής διατριβής «Ρωσία, Ενέργεια και εξωτερική πολιτική». Σπούδασε Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Λονδίνο. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς σχέσεις από το ΕΚΠΑ, με ειδίκευση στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6932658106, email: vsouladaki@gmail.com

 

 

 1. Κατερίνα Τζωρτζοπούλου

Γεννήθηκε το 1975 και εργάζεται στον Πειραιά. Γιατρός, Αναισθησιολόγος. Σπούδασε Ιατρική στην Ρουμανία και έκανε την ειδικότητά της στο ΚΑΤ και την εξειδίκευση στις ΗΠΑ (TUFTS-New England Medical Center και στο BostonUniversity), με μετεκπαίδευση στην Κολωνία και στην Αγγλία.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6944668630, email: tzortzokat@yahoo.com
 

 

 1. Νίκος Τσολακίδης
  Γεννήθηκε  το 1972 και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Φοίτησε στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα  Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Υποψήφιος Διδάκτωρ Πολιτικής Κοινωνιολογίας. Σπούδασε Χρηματοοικονομικά και  Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ στο  Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Εργάζεται ως σύμβουλος δράσεων καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και της ανεργίας ευάλωτων ομάδων. Είναι στέλεχος στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6937 029574, email: nitsolakidis@gmail.com

 

 

 1. Έφη Χαλάτση

Γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων καθώς και πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας.Έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Προσωπικού και Κεφαλαιαγοράς της Τράπεζας. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ καθώς και μέλος της επιτροπής ελέγχου της εταιρείας.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6944246965, email: exalatsi@gmail.com


 

 1. Θανάσης Χειμωνάς
  Γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Συγγραφέας και αρθρογράφος.  Πτυχιούχος φιλολογίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου, σπούδασε κινηματογράφο στο ίδιο πανεπιστήμιο και δημοσιογραφία στο Λονδίνο.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6978359066, email: thanassis28@hotmail.com


 

 1. Παύλος Χρηστίδης

Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Άργος και στο Ναύπλιο. Μετά την εισαγωγή του στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έζησε και σπούδασε για 5 χρόνια στην Κομοτηνή. Εκεί ασχολήθηκε ενεργά με την ΠΑΣΠ Νομικής, όπου και διετέλεσε Γραμματέας. Ασκεί μάχιμη δικηγορία διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στο Ναύπλιο. Τον Μάρτιο του 2013 εκλέχθηκε Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6974 701957 , email:pavlos.christidis@gmail.com

 

 

 1. Απόστολος Ψωμάς

Γεννήθηκε το 1981 στη Λάρισα, μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και υποψήφιος Διδάκτωρ του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Δικηγόρος από το 2007 και αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ».

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6933 152222, email: apostolos.psomas@gmail.com

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments