....

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ… ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στην Τήνο έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ένας πολίτης που ήθελε να υποβληθεί σε μια ακτινογραφία θώρακος, απευθύνθηκε σε.. κτηνίατρο, λόγω ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας.

Αυτό αποκαλύπτει στο MEGA  ο Μανώλης Βορίσσης, στον οποίο απευθύνθηκε ο άνδρας, αφού το ακτινολογικό του νησιού ήταν εκτός λειτουργίας. Ο κτηνίατρος του νησιού διαπίστωσε με έκπληξη πως η ακτινογραφία θώρακος που του ζητούσε ο νεαρός ήταν για τον…ίδιο και όχι για κάποιο κατοικίδιο.

“Δεν ήμουν σε θέση να του παρέχω αυτήν την υπηρεσία και αυτό με στεναχώρησε. Ο σκοπός μου εμένα είναι να ακτινογραφώ ζώα, σκύλους, γάτες και να κάνω την ιατρική μου” λέει ο κτηνίατρος.

Μάλιστα, ο νεαρός φαίνεται να του εξήγησε πως “όταν ρώτησα πού μπορώ να κάνω την ακτινογραφία μου είπαν ή στη Σύρο ή να ρωτήσω εσάς αν μπορείτε να μου βγάλετε ακτινογραφία, μου φάνηκε λίγο κάπως γιατί ξέρω την ειδικότητά σας, αλλά αν γίνεται θα με βγάλετε από τον κόπο”, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα μάλιστα με τον γιατρό, δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι του νησιού χρειάζεται να βγάλουν ακτινογραφία, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό λόγω βλάβης στο μηχάνημα του Κέντρου Υγείας. “Γνωστοί μου είχαν περάσει Covid στο νησί και τους είχε μείνει ένας υπολειμματικός βήχας. Ποτέ δεν μπόρεσαν να έχουνε μία ακτινογραφία θώρακος”, αναφέρει ο κτηνίατρος.

Τι απαντά το Κέντρο Υγείας της Τήνου

Το Κέντρο Υγείας του νησιού από την άλλη ισχυρίζεται πως περιμένει έναν ολόκληρο μήνα την έγκριση για την αντικατάσταση και την επαναλειτουργία του ακτινολογικού.

“Το ακτινολογικό υπέστη βλάβη, κάηκε δηλαδή ο λαμπτήρας φωτεινής επικέντρωσης 15/12. Περιμένουμε την έγκριση για να προβούμε στην αντικατάσταση. Είναι ουσιαστικά η γραφειοκρατία που ισχύει στην Ελλάδα και που δυστυχώς λόγω αυτής αυξάνονται τα προβλήματα τα ήδη υπάρχοντα”, λέει η Θεοδώρα Παπαδοπούλου, πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Τήνου.

“Δυστυχώς πρέπει να πάει σε άλλο νησί, είτε στη Μύκονο είτε στη Σύρο που καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί μπορεί να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μία πνευμονία” προσθέτει η κ. Παπαδοπούλου.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments