....

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σε κάποιους μπορεί να κάνει εντύπωση και σε κάποιους άλλους όχι, αλλά κι όμως, ένας ελληνικός δρόμος είναι ανάμεσα στους 22 πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο,

σύμφωνα με έναν νέο διαδραστικό χάρτη που αποκαλύπτει τα σημεία του πλανήτη όπου το να οδηγείς είναι εξαιρετικά επικίνδυνο «σπορ».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την επαρχιακή οδό που ενώνει τα χωριά Πατιόπουλο και Περδικάκι, στην Αιτωλοακαρνανία, που βρέθηκε ανάμεσα στους 22 πιο επικίνδυνους δρόμους με βάση την περυσινή έκθεση για την οδική ασφάλεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά και με άλλες πηγές.

Μάλιστα, ο κατάλογος καταρτίστηκε από την βρετανική εταιρεία Driving Experiences που έλαβε υπόψη διάφορες παραμέτρους, όπως την κατάσταση του οδοστρώματος, το αν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες αλλά και τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στο συγκεκριμένο δρόμο.

Έτσι, με κλίμακα από το 1 έως το 10, ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου, είναι, όπως γράφει η Daily Mail, ο δρόμος North Yungas στη Βολιβία, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός ως «δρόμος του θανάτου». Έχει βαθμολογηθεί με 10/10 και χαρακτηρίζεται ως ο απόλυτος δρόμος προς την Κόλαση. Δεύτερος πιο επικίνδυνος είναι ο δρόμος των 12 χιλιομέτρων που διασχίζει το εθνικό πάρκο Fairy Meadows στο Πακιστάν.

http://www.fortunegreece.com

Σχόλια - Facebook Comments