WWW.TASTV.GR

ΕΛΠΕΝ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να γίνει ο ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή γενοσήμων φαρμάκων στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να γίνει ο ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή γενοσήμων φαρμάκων στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη


O Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, παρουσίασε τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα στην πολιτική φαρμάκου της χώρα μας στο συνέδριο "21st Economist Government Roundtable", που πραγματοποιήθηκε στις 28 & 29 Ιουνίου στην Αθήνα.
Στη δημόσια τοποθέτηση του, ο Θ. Τρύφων τόνισε, πως "Εάν το 60% της αγοράς καλυφθεί από φάρμακα εγχώριας παραγωγής
σε ανταγωνιστικές τιμές, η συνολική επίδραση στο ΑΕΠ της χώρας θα είναι 3,4 - 3,8 δισ. €, θα δημιουργηθούν 2.000-2.500 νέες θέσεις εργασίας, θα αυξηθεί η παραγωγικότητα, το ανθρώπινο κεφάλαιο και η τεχνογνωσία και θα συγκρατηθεί η φαρμακευτική δαπάνη, λόγω της χρήσης οικονομικότερων φαρμακευτικών επιλογών.
Κατ' αυτόν τον τρόπο, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα εδραιώσει τη θέση της ως ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή γενοσήμων φαρμάκων στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και σταδιακά θα μετατραπεί σε Κέντρο Φαρμακευτικής Τεχνολογίας
(technology hub)".

Ο Πρόεδρος της ΠΕΦ τόνισε επίσης την ανάγκη να σπάσει
ο φαύλος κύκλος των οριζόντιων μέτρων λογιστικού χαρακτήρα
που υιοθετούνται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, σημειώνοντας, πως ειδικά στα οικονομικά γενόσημα φάρμακα η στρέβλωση είναι εντονότερη. Κι αυτό, γιατί μετά τις υπερβολικές συνεχείς μειώσεις τιμών, ακολουθούν επιπλέον επιβαρύνσεις μέσω του πρόσφατα αυξημένου rebate και κυρίως μέσω του άδικου και παράτυπου μέτρου του clawback.
Το τελευταίο μάλιστα, αντί να εφαρμόζεται μόνο στα φάρμακα που προκαλούν αύξηση της δαπάνης, επιβαρύνει και γενόσημα που συμβάλλουν στη μείωσή της, αφού υποκαθιστούν ακριβότερες θεραπείες.

Κλείνοντας τη δημόσια παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Φ, τόνισε, πως «Η παραμονή των γενοσήμων φαρμάκων στην αγορά απαιτεί τη δίκαιη κατανομή του clawback και τη διαμόρφωση ενός συστήματος τιμολόγησης, που να προβλέπει μειώσεις τιμών σε συνάρτηση με την αύξηση του όγκου τους. Αναφορικά με την αύξηση της χρήσης γενοσήμων, απαιτείται η θεσμοθέτηση στόχων και κινήτρων για τους ιατρούς και τους φαρμακοποιούς, καθώς επίσης και σχετική ενημέρωση του κοινού για το όφελος από τη χρήση τους. Τέλος, η εφαρμογή δεσμευτικών πρωτοκόλλων θα συμβάλλει αποφασιστικά στην κατεύθυνση αυτή.»

 
Οι δράσεις ΕΚΕ της ELPEN την τελευταία περίοδο

Ολοκλήρωση α' κύκλου του προγράμματος «Κίνηση Μαστ»: 2.500 εξετάσεις μαστογραφίας σε 18 πόλεις


 

Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Μαΐου, ο πρώτος κύκλος της καμπάνιας «Κίνηση "Μαστ" για τον καρκίνο του μαστού» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την ευγενική χορηγία της ELPEN.

Πρόκειται για μια σπουδαία καμπάνια η οποία πραγματοποιήθηκε σε 18 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας κατά την περίοδο Μαΐου 2016- Μαΐου 2017, στο πλαίσιο της οποίας περισσότερες από 2.500 γυναίκες από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού υποβλήθηκαν σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, προλαμβάνοντας τη συχνότερη κακοήθεια που πλήττει σήμερα τις Ελληνίδες.

Νωρίτερα, η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας είχε επισκεφθεί την Πάτμο και τους Λειψούς (5 & 7 Μαΐου 2017 αντίστοιχα), συνταξιδεύοντας με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «+πλευση», η συμβολή της οποίας ήταν καθοριστική, καθώς εξασφάλισε τη μετάβαση με φουσκωτό σκάφος των τεχνολόγων της Ε.Α.Ε στους Λειψούς, ξεπερνώντας το πρόβλημα της αντίξοης πρόσβασης στα δυο νησιά λόγω της έλλειψης συχνής ακτοπλοϊκής σύνδεσης.
 

Η ELPEN στον 23ου Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου

Η ELPEN ανταποκρίθηκε και φέτος για 17η φορά στο κάλεσμα της Ομάδας Αιγαίου, καλύπτοντας το κόστος των
485 εργαστηριακών εξετάσεων, στις οποίες υπεβλήθησαν
οι κάτοικοι επτά (7) ακριτικών νησιών, της Θύμαινας,
των Φούρνων, της Δονούσας, της Αμοργού, της Αστυπάλαιας, της Ίου και του Κουφονησίου. Το ταξίδι του 23ου Διάπλου Αιγαίου Πελάγους πραγματοποιήθηκε από ομάδα γιατρών από είκοσι μία (21) ειδικότητες, οι οποίοι συνοδεύονταν από νοσηλευτές και τεχνικούς εργαστηρίων.             

Ακόμη, η ELPEN υποστήριξε δραστηριότητες όπως η δημιουργία της παιδικής χαράς στην Ανάφη, η εγκατάσταση φίλτρου αντίστροφης ώσμωσης νερού στη Θύμαινα,
η υδροδότηση της Κεραμειδούς, ο εμπλουτισμός του εξοπλισμού στο αγροτικό ιατρείο του Κουφονησίου και της Ηρακλειάς και η προσφορά εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού υλικού για τα σχολεία των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου.Τέλος, στις 21-23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι η 4η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά μέλη με θέμα «Φύση και Πολιτισμός», με επίκεντρο την «Πολιτιστική Διαδρομή στα μνημεία φύσης και πολιτισμού
της Στερεάς Ελλάδας» που σχεδιάζεται από κοινού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Υπουργείο Πολιτισμού
και το «ΔΙΑΖΩΜΑ».

 

Τα Επιχειρηματικά νέα της ELPEN       

•  Διεύρυνση συνεργασίας ELPENFERRING
H ELPEN διευρύνει τη συνεργασία της με την βιοφαρμακευτική εταιρεία FERRING, αναλαμβάνoντας την πλήρη διανομή και προώθηση στην Ελλάδα φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος βασισμένου στη δραστική ουσία προγεστερόνη. Πρόκειται για το τρίτο προϊόν που η ελβετική FERRING εμπιστεύεται στην ELPEN, αξιοποιώντας τη μακρόχρονη παρουσία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στη Μαιευτική και Γυναικολογία.
 
•  Συμμετοχή ELPEN στο 13ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο για την «Ανάπτυξη – Εκπαίδευση – Καινοτομία» ως παράγοντα βιωσιμότητας του φαρμακείου
 Το Συνέδριο διοργανώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης
στις 13 και 14 Μαΐου 2017 από το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε με την παρουσία 450 επαγγελματιών του χώρου και φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα. Η ELPEN υποστηρίζοντας αποφασιστικά τη μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη του φαρμακείου σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ταυτόχρονα, στέκεται διαχρονικά δίπλα στον Έλληνα Φαρμακοποιό, στηρίζοντας δράσεις που αναδεικνύουν τον επιστημονικό του ρόλο, αλλά και τη θέση του ως συνδετικού κρίκου ανάμεσα στον γιατρό και τον ασθενή.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, η ELPEN συμμετείχε με τα προϊόντα ALMORA plus, Gantil και Lumaren ενώ παρουσίασε τα προϊόντα για την ανακούφιση των ανθρώπων με δερματικούς ερεθισμούς και συμπτώματα ακτινικής δερματίτιδας από τη νέα σειρά artia.
 •  Η ELPEN στη Ηellas Pharm 2017
Tο τμήμα Consumer Health Care της ELPEN συμμετείχε στην έκθεση HELLAS PHARM 2017, που διοργανώθηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO MAROUSSI, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 2.800 φαρμακοποιούς, ιατρούς και επαγγελματίες της φαρμακευτικής αγοράς. Στο πλαίσιο συνεδρίου που υλοποιήθηκε ταυτόχρονα με την έκθεση, η ELPEN στήριξε τη διεξαγωγή διάλεξης με θέμα «Αντιμετώπιση της Ημικρανικής Κρίσης» και εισηγήτρια την Κλημεντίνη Καραγεωργίου, Νευρολόγο/ Ψυχίατρο, Διευθύντρια Νευρολογικού Τμήματος Ιατρικού Αθηνών.
  
 
Σεμινάρια Ερευνητικού και Πειραματικού Κέντρου της ELPEN

Μια σειρά επιστημονικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων πραγματοποιήθηκαν στο Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο της ELPEN κατά την περίοδο Μαΐου - Ιουλίου 2017:

•  4o Σεμινάριο Προηγμένης Ανοικτής Χειρουργικής Εκπαιδευτικού Συμβουλίου Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (Ε.Χ.Ε): 12 – 13 Μαΐου 2017
•  Διημερίδα Κτηνιατρικής Τραυματιολογίας: Σε συνεργασία με την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία: 20 & 21 Μαΐου 2017.


•  Διεθνές Σεμινάριο Emergency Case Studies: Σε συνεργασία με το American College of Surgeons και υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συμμετοχή 40 επιστημόνων από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α: 26 - 28 Μαΐου 2017.


• Διεθνές Σεμινάριο Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής: European Society for Paediatric Gastroenterology Hepatology and Nutrition (ESPGHAN) με συμμετέχοντες από 11 χώρες (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Ινδονησία, Λευκορωσία, Ρουμανία, Κουβέιτ, Κένυα, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία): 8 – 10 Ιουνίου 2017. 
• 9ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Βασικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής: Συνδιοργάνωση Εκπαιδευτικό Συμβούλιο Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (Ε.Χ.Ε): 23 & 24 Ιουνίου 2017.
• Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Νοσηλευτικής: Συνδιοργάνωση Εκπαιδευτικό Συμβούλιο Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (Ε.Χ.Ε): 25 Ιουνίου 2017.


• Ελληνοτουρκικό Λαπαροσκοπικό Σεμινάριο στην Ουρολογία: Section of Endourology Laparoscopic Surgical Urology & Urological technology (H.U.A.), ILSRA and Turkolap Education, Research Group με τη συμμετοχή 18  Εκπαιδευόμενων από Ελλάδα, Τουρκία και Βοσνία και 23 Εκπαιδευτών / Ομιλητών  από Ελλάδα, Τουρκία και Αγγλία.: 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου 2017.
• 8o Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Ανώτερου Πεπτικού: Συνδιοργάνωση Εκπαιδευτικό Συμβούλιο Ε.Χ.Ε: 7 & 8 Ιουλίου 2017.
• 2ο Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Νοσηλευτικής: Εκπαιδευτικό Συμβούλιο Ε.Χ.Ε, ΣΥ.Δ.ΝΟ.Χ.: 9 Ιουλίου 2017.
 
 
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου βραβεύει τον Θεόδωρο ΤρύφωνΤιμητική διάκριση για την κοινωνική του προσφορά έλαβε ο Αντιπρόεδρος της ELPEN και Πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων κατά τη διάρκεια τελετής απονομής τιμητικών διακρίσεων σε προσωπικότητες με καταγωγή από το νησί της Λέσβου.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Αιγαιοπελαγίτικης Διημερίδας Φαρμακοποιών, που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη στις 27 & 28 Μαΐου 2017 από  τον  Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου, σε συνεργασία με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Χίου, Σάμου και Κυκλάδων.

Κατά την παραλαβή της σχετικής τιμητικής διάκρισης,
ο Θ. Τρύφων ανέφερε «Δέχομαι το συγκεκριμένο βραβείο, καθώς πιστεύω, πως εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι σημαντικό το αποτύπωμα που αφήνουν στην κοινωνία οι ελληνικές βιομηχανίες, που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Υπάρχουμε και πρέπει να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν ένας φάρος ελπίδας για τον τόπο. Προσωπικά, νιώθω περήφανος που εκπροσωπώ δυναμικές ελληνικές βιομηχανίες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ELPEN, αλλά και σε πολλές άλλες πρότυπες επιχειρήσεις που τιμούν τη διοργάνωση με την παρουσία τους. Κι αυτό, γιατί με μικρό μερίδιο αγοράς, έχουμε κρατήσει τους εργαζόμενούς μας, επενδύουμε και διατηρούμε την παραγωγική μας βάση στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, φέρουμε την ευθύνη να στηρίζουμε και να έχουμε εγχώρια προστιθέμενη αξία και ανταποδοτικότητα».
Eφαρμογή ELPEN που υπενθυμίζει στους ασθενείς τη λήψη των φαρμάκων τουςΤην ηλεκτρονική εφαρμογή "pills on time" ανέπτυξε η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN για τη βελτίωση της συμμόρφωσης των ασθενών στη λήψη των φαρμάκων. Συμβατή με τα λειτουργικά συστήματα android και ios
σε έξυπνα κινητά και tablet, η εφαρμογή συμβάλλει καθοριστικά στην αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών θεραπειών αφού ενισχύει τη συμμόρφωση που, πολλές φορές, είναι τόσο χαμηλή που φτάνει το 50% των ασθενών. 
Η εφαρμογή "pills on time" είναι σχεδιασμένη στην ελληνική γλώσσα κι έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες των ελλήνων ασθενών ή των οικείων που φροντίζουν για τη χορήγηση της φαρμακευτικής τους αγωγής.
 

Η αναδημοσίευση όλου ή μέρους του παρόντος είναι ελεύθερη.

Για να εξασφαλίσετε ότι θα συνεχίσετε να λαμβάνετε το ELPEN lifenews, μπορείτε να μας προσθέσετε στο βιβλίο διευθύνσεών σας ή στη λίστα ασφαλών επαφών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το newsletter, πατήστε στο παρακάτω link.
Δι

Σεμινάρια Ερευνητικού και Πειραματικού Κέντρου της ELPEN

Μια σειρά επιστημονικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων πραγματοποιήθηκαν στο Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο της ELPEN κατά την περίοδο Μαΐου - Ιουλίου 2017:

•  4o Σεμινάριο Προηγμένης Ανοικτής Χειρουργικής Εκπαιδευτικού Συμβουλίου Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (Ε.Χ.Ε): 12 – 13 Μαΐου 2017
•  Διημερίδα Κτηνιατρικής Τραυματιολογίας: Σε συνεργασία με την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία: 20 & 21 Μαΐου 2017.


•  Διεθνές Σεμινάριο Emergency Case Studies: Σε συνεργασία με το American College of Surgeons και υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συμμετοχή 40 επιστημόνων από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α: 26 - 28 Μαΐου 2017.


• Διεθνές Σεμινάριο Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής: European Society for Paediatric Gastroenterology Hepatology and Nutrition (ESPGHAN) με συμμετέχοντες από 11 χώρες (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Ινδονησία, Λευκορωσία, Ρουμανία, Κουβέιτ, Κένυα, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία): 8 – 10 Ιουνίου 2017. 
• 9ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Βασικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής: Συνδιοργάνωση Εκπαιδευτικό Συμβούλιο Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (Ε.Χ.Ε): 23 & 24 Ιουνίου 2017.
• Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Νοσηλευτικής: Συνδιοργάνωση Εκπαιδευτικό Συμβούλιο Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (Ε.Χ.Ε): 25 Ιουνίου 2017.


• Ελληνοτουρκικό Λαπαροσκοπικό Σεμινάριο στην Ουρολογία: Section of Endourology Laparoscopic Surgical Urology & Urological technology (H.U.A.), ILSRA and Turkolap Education, Research Group με τη συμμετοχή 18  Εκπαιδευόμενων από Ελλάδα, Τουρκία και Βοσνία και 23 Εκπαιδευτών / Ομιλητών  από Ελλάδα, Τουρκία και Αγγλία.: 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου 2017.
• 8o Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Προηγμένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Ανώτερου Πεπτικού: Συνδιοργάνωση Εκπαιδευτικό Συμβούλιο Ε.Χ.Ε: 7 & 8 Ιουλίου 2017.
• 2ο Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Νοσηλευτικής: Εκπαιδευτικό Συμβούλιο Ε.Χ.Ε, ΣΥ.Δ.ΝΟ.Χ.: 9 Ιουλίου 2017.
 

 
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου βραβεύει τον Θεόδωρο ΤρύφωνΤιμητική διάκριση για την κοινωνική του προσφορά έλαβε ο Αντιπρόεδρος της ELPEN και Πρόεδρος της ΠΕΦ, Θεόδωρος Τρύφων κατά τη διάρκεια τελετής απονομής τιμητικών διακρίσεων σε προσωπικότητες με καταγωγή από το νησί της Λέσβου.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Αιγαιοπελαγίτικης Διημερίδας Φαρμακοποιών, που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη στις 27 & 28 Μαΐου 2017 από  τον  Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου, σε συνεργασία με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Χίου, Σάμου και Κυκλάδων.

Κατά την παραλαβή της σχετικής τιμητικής διάκρισης,
ο Θ. Τρύφων ανέφερε «Δέχομαι το συγκεκριμένο βραβείο, καθώς πιστεύω, πως εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι σημαντικό το αποτύπωμα που αφήνουν στην κοινωνία οι ελληνικές βιομηχανίες, που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Υπάρχουμε και πρέπει να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν ένας φάρος ελπίδας για τον τόπο. Προσωπικά, νιώθω περήφανος που εκπροσωπώ δυναμικές ελληνικές βιομηχανίες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ELPEN, αλλά και σε πολλές άλλες πρότυπες επιχειρήσεις που τιμούν τη διοργάνωση με την παρουσία τους. Κι αυτό, γιατί με μικρό μερίδιο αγοράς, έχουμε κρατήσει τους εργαζόμενούς μας, επενδύουμε και διατηρούμε την παραγωγική μας βάση στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, φέρουμε την ευθύνη να στηρίζουμε και να έχουμε εγχώρια προστιθέμενη αξία και ανταποδοτικότητα».
Eφαρμογή ELPEN που υπενθυμίζει στους ασθενείς τη λήψη των φαρμάκων τουςΤην ηλεκτρονική εφαρμογή "pills on time" ανέπτυξε η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN για τη βελτίωση της συμμόρφωσης των ασθενών στη λήψη των φαρμάκων. Συμβατή με τα λειτουργικά συστήματα android και ios
σε έξυπνα κινητά και tablet, η εφαρμογή συμβάλλει καθοριστικά στην αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών θεραπειών αφού ενισχύει τη συμμόρφωση που, πολλές φορές, είναι τόσο χαμηλή που φτάνει το 50% των ασθενών. 
Η εφαρμογή "pills on time" είναι σχεδιασμένη στην ελληνική γλώσσα κι έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες των ελλήνων ασθενών ή των οικείων που φροντίζουν για τη χορήγηση της φαρμακευτικής τους αγωγής.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments