....

ΈΝΑ ΚΑΛΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ


 
Ποιος θα το έλεγε ότι τα μοντέρνα έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/ θα μπορούσαν να μας φτιάξουν τη διάθεση και να αυξήσουν την παραγωγικότητά μας; Κι όμως, υπάρχει λόγος που οι περισσότερες εταιρίες ανανεώνουν τον εργασιακό χώρο και τα έπιπλα που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοί τους. Πάμε να δούμε τους λόγους που θα κάνουν και εμάς να κάνουμε μερικές αλλαγές στο δικό μας γραφείο στο σπίτι.
⦁    Γιατί τα βαρετά έπιπλα δεν μας βοηθούν
Τα παλιά και βαρετά έπιπλα γραφείου είναι πιο πιθανό να μην μας προκαλούν όρεξη για δουλειά, αλλά να μας δημιουργούν και εκνευρισμό, κυρίως αν ο φόρτος της εργασίας μας είναι μεγάλος. Το συναίσθημα της πλήξης κυριαρχεί, με αποτέλεσμα να πέφτει η παραγωγικότητά μας και να μένει πίσω η δουλεία μας, γεγονός που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.
⦁    Η ένταση των χρωμάτων και μια καθαρή επιφάνεια εργασίας αυξάνουν την παραγωγικότητα
⦁    Τα έντονα χρώματα δημιουργούν ενθουσιασμό
Αν όλο μας το γραφείο και τα έπιπλά μας είναι λευκά ή γκρι, για παράδειγμα, αυτό δεν μας βοηθά να είμαστε ιδιαίτερα δημιουργικοί. Αντιθέτως, τα έντονα χρώματα μας δημιουργούν αισθήματα ενθουσιασμού και αυξάνουν την παραγωγικότητά μας, μειώνοντας το στρες που μπορεί να αισθανόμαστε.

⦁    Η καθαριότητα παίζει σημαντικό ρόλο
Μπορεί τα απλά έπιπλα να μας κάνουν να πλήττουμε, αλλά η ακαταστασία σε ένα γραφείο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του άγχους μας. Γι’ αυτό, αν η επιφάνεια του γραφείου μας είναι καθαρή, θα εργαστούμε με μεγαλύτερη άνεση και περισσότερη συνέπεια. Το καλό είναι πως υπάρχουν πολλά γραφεία με συρτάρια και ράφια τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε και ως αποθηκευτικούς χώρους.

Τι χρειάζεται να προσέξουμε όσον αφορά τον χώρο του γραφείου
⦁    Χωρίζουμε το χώρο του γραφείου σε δυο μέρη
Κάτι ακόμη που θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας στη δουλεία μας, είναι να χωρίσουμε το χώρο του γραφείου μας σε δυο μέρη. Δηλαδή να τοποθετήσουμε τα πιο επαγγελματικά έπιπλα από την μία μεριά και τα υπόλοιπα «καθημερινά» από την άλλη. Έτσι, θα διαχωρίζουμε τη δουλειά από την ξεκούραση.
⦁    Σωστός φωτισμός
Το φως του ήλιου είναι πολύ σημαντικό για τη διάθεσή μας. Όταν υπάρχει φυσικό φως στο χώρο που εργαζόμαστε, τα επίπεδα χαράς και παραγωγικότητας αυξάνονται. Ωστόσο, αν δεν έχουμε κάποιο παράθυρο στο γραφείο, μπορούμε απλώς να φροντίσουμε να έχουμε επαρκή φωτισμό (ο οποίος, όμως, δεν θα είναι ενοχλητικός) για να εργαστούμε.

Επομένως, τα μοντέρνα, ωραία έπιπλα και ένας όμορφος χώρος θα μας δώσουν τη ζωντάνια που χρειαζόμαστε όταν πρέπει να εργαστούμε. Ταυτόχρονα, η παραγωγικότητα μας θα αυξηθεί και θα έχουμε καλύτερη διάθεση.


 

Σχόλια - Facebook Comments