....

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΛΟΓΓΟΥ ΟΙΚΙΣΤΩΝ Π.ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

 

 

 

Σχετικά με την ΔΕΥΑ και τους λογαριασμούς :

λαμβάνουμε με ε-μαιλ πολλούς φετινούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑ, ερωτήματα και τηλεφωνήματα.

Ενημερώνουμε ότι Φέτος ΔΕΝ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ τους λογαριασμούς όπως τις προηγούμενες χρονιές λόγω του ότι δεν θα υποβάλλουμε τρίτη αγωγή για την ακύρωση τους.

Είμαστε σε αναμονή των αποφάσεων των δύο πρώτων αγωγών.

Ως εκ τούτου ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ κυρίως αυτών που είναι ποσό μικρότερο των 300 ευρώ και δεν βεβαιώνονται από την εφορία.

Σε περίπτωση όμως που κάποιος λογαριασμός βεβαιώθηκε στην εφορία σας, τότε αν δεν συμμετείχατε στις περσινές ανακοπές, επικοινωνείστε με τον δικηγόρο Κο Τσιρώνη Γιώργο, απογευματινές ώρες στο κιν. 6946067477 αφού η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Αν δεν συμπληρωθεί δεκάδα ενδιαφερομένων ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΜΕ λόγω του αυξημένου επί μέρους κόστους που είναι μεγαλύτερο των 50 ευρώ ανά άτομο αναλόγως των συμμετοχών.

Μετά τις σχετικές δικαστικές  αποφάσεις που αναμένουμε, θα αποφασίσουμε σε κάθε περίπτωση αν θα προσφύγουμε στο Εφετείο, λόγω του ότι οι καταβληθείσες εισφορές υπέρ της υπόθεσης έχουν ήδη εξαντληθεί.

Το ΔΣ του Συλλόγου το τελευταίο τρίμηνο του 2018 χρησιμοποίησε όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης  και ενημέρωσε όλους τους φορείς προκειμένου να διεκδικήσει την ακύρωση των άδικων προσαυξήσεων στους λογαριασμούς ύδρευσης.

Μεταξύ των άλλων τονίσαμε την μη ύπαρξη συμβάσεων-συμβολαίων των ιδιοκτητών ακινήτων με την ΔΕΥΑ Εδεσσας εξ΄ού και η έλλειψη των προσωπικών στοιχείων από τους λογαριασμούς και η εγκατάλειψη τους σε κασόνια σε καφενεία παρακείμενων χωριών,, την ανεπίτρεπτη μεταφορά χρεών από τον π. Δήμο Βεγορίτιδας στην ΔΕΥΑ Εδεσσας που δεν είναι ονομαστικές χρεώσεις ούτε αποδεικνύονται, την παράνομη προσαύξηση με τέλος 80% επί του κατ΄ αποκοπή ποσού ενώ ο Νόμος προβλέπει επί της τεκμαρτής κατανάλωσης που δεν υπάρχει, την έλλειψη υδρομέτρων σε συνάρτηση με το προηγούμενο θέμα, την αδικία στις χρεώσεις έναντι των δημοτών τους, την έλλειψη ορθού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και μη καταγεγραμμένου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και τα όσα συνέβαιναν και συμβαίνουν σχετικά με την υδροδότηση του Οιικισμού όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά την ανεπίτρεπτη, καταχρηστική  και εκβιαστική προώθηση ΚΑΠΟΙΩΝ λογαρισμών στην ΑΑΔΕ/ΔΟΥ.

  

Προσπαθήσαμε και προωθήσαμε όπως γνωρίζετε την κατασκευή νέου έργου, νέου αγωγού ύδρευσης μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των ευρωπαικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ όπως μας ανακοίνωσε και η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Κα Αηδονά απ΄ ευθείας στην Γεν. Συνέλευση μας στις 27.10.2018. Εργο που λογικά θα αρχίσει να υλοποιείται τον Απρίλιο του 2019.

Ταυτόχρονα η Περιφ. Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφερειάρχης προωθούν και έργο κατασκευής νέας δεύτερης δεξαμενής στον Οικισμό.

Το καλοκαίρι τοποθετήθηκε αυτόματος χλωριωτής στην υπάρχουσα δεξαμενή του Οικισμού κάτι που έγινε ορατό σε όλους μας κατά την διάρκεια των εορτών.

Επίσης για πρώτη χρονιά κατά την εορταστική περίοδο ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ, κάτι που πρέπει να τονισθεί ιδιαιτέρως και να αναρωτηθούν κάποιοι, γιατί φέτος δεν υπήρχε έλλειψη νερού!!! Μήπως επέστρεψαν οι βροχές το φθινόπωρο και δεν το αντιληφθήκαμε;;;

Οπως αντιλαμβάνεσθε οι ενέργειες του ΔΣ είναι άοκνες και ως επί το πλείστον αποτελεσματικές. Τουλάχιστον αυτό νιώθουμε και από την συμπαράσταση, τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια των μελών μας, οικιστών και επαγγελματιών.

Κι έτσι θα συνεχίσουμε !!!      

 

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Αλλαγή αριθμού τραπεζικού λογαριασμού :

Λόγω τεχνικού προβλήματος το ΔΣ αναγκάσθηκε να δημιουργήσει νέο τραπεζικό λογαριασμό για τον Σύλλογο, πάλι στην τράπεζα EUROBANK.

Καταργείται ο έως τώρα λογαριασμός που λήγει σε.......78369 ο οποίος 

αντικαθίσταται από τον λογαριασμό της 

EUROBANK με IBAN :

GR0802600370000080101642293

 

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Ολες οι συνδρομές θα κατατίθενται πλέον στον παραπάνω λογαριασμό.

 

σχετικά με το χιονοδρομικό - κάρτες λιφτ :

Οι χαμηλότερες τιμές των καρτών για τα λιφτ ισχύουν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ.

Από το ΔΣ κατατέθηκε η επικαιροποιημένη λίστα μελών στην διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου τον Δεκέμβριο του 2018. Συμπεριλαμβάνονται ονοματεπώνυμα συζύγων, παιδιών κλπ (γι΄ αυτό τα ζητάμε στην Αίτηση Μελους).

Η Σχετική πίεση που υποβάλλεται από κάποιους, ΜΗ ΜΕΛΗ,  μπροστά στο γκισέ προς τους υπαλλήλους του χιονοδρομικού και τηλεφωνικά στα μέλη του ΔΣ θεωρείται απαράδεκτη. 

 

σχετικά με την φύλαξη του Οικισμού-GSS Security :

Μέσα Οκτωβρίου 2018 έληξε η φύλαξη του Οικισμού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η επιθυμία αρκετών συμμετεχόντων, να συνεχίζεται η φύλαξη καθόλο το έτος κρίνεται προς το παρόν ασύμφορη και μη πραγματοποιήσιμη.

Οταν ακόμα οφείλονται χρήματα από προηγούμενες σαιζόν, δεν μπορείς να σχεδιάζεις φύλαξη του Οικισμού καθόλο το έτος.

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ : Οσοι δεν εξοφλήσατε την περασμένη σαιζόν ή παλαιότερες, πράξτε το !!!

Η μη καταβολή της συνδρομής, η μη συμμετοχή κάποιων στην φύλαξη είναι ΑΔΙΚΗ απέναντι στους υπόλοιπους φίλους που συμμετέχουν, απέναντι στην εταιρεία φύλαξης, απέναντι στην ασφάλεια του Οικισμού μας.

Το ΔΣ ανανέωσε την εμπιστοσύνη του μετά την σύμφωνη γνώμη της τελευταίας ΓΣ  προς την εταιρεία φύλαξης για την επόμενη θερινή σαιζόν, ΜΑΙΟΥ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019.

Επικοινωνείστε ΑΜΕΣΑ για εξοφλήσεις ή πληροφορίες με τον Κο Γιώργο Μπόφτση στο κιν. 6974407072

Ευχαριστούμε Θερμά του συμμετέχοντες για ακόμα μία χρονιά για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.  

 

Μέλη - Υποχρεώσεις - διευκρινίσεις

Οσοι είναι μέλη του Συλλόγου οφείλουν να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή στο πρώτο δίμηνο κάθε έτους βάσει του καταστατικού, στον παραπάνω ΝΕΟ τραπεζικό λογαριασμό με την ένδειξη  ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ/ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2019 ή 2018 κλπ.

Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ 20 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ που θεωρείται χαμηλή, ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ για να μπορέσουμε να προβούμε σε κάποιες ενέργειες και να καλύψουμε τρέχοντα έξοδα.

ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΜΕΛΕΙΤΕ !!!

Οταν κάποιος δεν έχει εξοφλήσει προηγούμενα έτη, καλό είναι με την καταβληθείσα συνδρομή να ρωτάει για ποιό έτος θα ισχύσει η καταβολή.

Εντός του διμήνου θα γίνει εκκαθάριση μελών. Λυπούμαστε που εκ των πραγμάτων θα εκπέσουν από μέλη του Συλλόγου όσοι οφείλουν περισσότερες συνδρομές αφού πλέον υποχρεωνόμαστε και από τον Νόμο περί Συλλόγων, Σωματείων, Συνεταιρισμών κλπ και φυσικά και από το καταστατικό να τηρούμε τα ισχύοντα.  

Μετά την εκκαθάριση, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στην Θεσσαλονίκη όπως κάθε χρόνο, πιθανότατα ημέρα Κυριακή .

Οσοι επιθυμούν ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στον Σύλλογο, πρέπει να συμπληρώσουν και να μας αποστείλουν την επισυναπτόμενη ΑΙΤΗΣΗ.

Οσοι συμμετέχουν στην υπόθεση της ΔΕΥΑ ή της ΦΥΛΑΞΗΣ του Οικισμού τα καλοκαίρια, ΔΕΝ λογίζονται και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απαραιτήτως όλοι μέλη του Συλλόγου.

Οι ενημερώσεις που όλοι λαμβάνουν κατά διαστήματα,  διακρίνονται ανάλογα με την κατηγορία συμμετοχής τους. Φυσικά τα μέλη προηγούνται κι έχουν τις περισσότερες.

ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ή ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ !!!

Πρέπει όμως όλοι να αντιληφθούν ότι ο Σύλλογος πρέπει να συντηρηθεί και δεν είναι ένα γωνιακό δημόσιο περίπτερο πληροφοριών που εξυπηρετεί ανεξαιρέτως τους πάντες με συμβουλές, ενημερώσεις κλπ και κυρίως όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. 

 

Εισπράξαμε και εισπράττουμε αγάπη, συμπαράσταση και συγχαρητήρια !!!

Φέτος δεν ξέρουμε αν κάτι άλλαξε !!! Τόσο κατά την διάρκεια των εορτών που πολύς κόσμος παραβρέθηκε στον Οικισμό, όσο και κατ΄ιδίαν, με τηλεφωνήματα, ε-μαιλ, μηνύματα κλπ εισπράξαμε πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες.

Οικιστές, επαγγελματίες, άνθρωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται δίπλα μας, μας συμπαρίστανται, μας λένε τα καλύτερα.

Προτιμάμε όμως η αγάπη σας να εκδηλωθεί με την παρουσία σας στην ερχόμενη ΓΣ.

 

Εμείς Απλά Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας !!!! Συνεχίζουμε έτσι !!! 

Με καθημερινό αγώνα, με πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις για να ανεβάσουμε το χωριό, να ανεβάσουμε το επίπεδο της καθημερινότητα μας, να δημιουργήσουμε υποδομές, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης !

 

Φιλικά

Το ΔΣ   

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments