....

ΕΝΟΡΙΑ ΠΛΑΤΑΝΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ι. ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ Μ. ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

 

 

Ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Πλατάνης για την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής θα πραγματοποιεί κάθε Τετάρτη απόγευμα Προηγιασμένη θεία λειτουργία και κατά την διάρκεια των ακολουθιών της εβδομάδας θα θέτει σε προσκύνηση λείψανα Αγίων προς ενίσχυση των πιστών σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 
Α΄ Εβδομάδα νηστειών - Ορθοδοξίας (27 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου): θα τεθούν σε προσκύνηση ιερά λείψανα του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτου και Αγίου Αμφιλοχίου του εν Πάτμω.
Β΄ Εβδομάδα νηστειών - Αγ. Γρηγορίου Παλαμά (6 - 12 Μαρτίου): θα τεθεί σε προσκύνηση λείψανο του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης.
Γ΄ Εβδομάδα νηστειών - Σταυροπροσκυνήσεως (13 - 19 Μαρτίου): θα τεθεί σε προσκύνηση λείψανο του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου.
Δ΄ Εβδομάδα νηστειών – Ιωάννου Κλίμακος ( 20 - 26 Μαρτίου) θα τεθεί σε προσκύνηση λείψανο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού.
Ε΄ Εβδομάδα νηστειών – Μαρίας Αιγυπτίας (27 Μαρτίου - 2 Απριλίου) θα τεθούν σε προσκύνηση ιερά λείψανα της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος.
 
Επίσης σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ι. Μητροπόλεως κάθε Παρασκευή στις 7.00 μ.μ. θα τελείται η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ ο Ακάθιστος Ύμνος (Ε΄ εβδομάδα) θα αρχίσει στις 6.30 μ.μ.
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments