....

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη, η επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Η συνέχιση της ίδιας αντεργατικής πολιτικής μας φέρνει σε ακόμα πιο τραγική κατάσταση.

Δεν είναι μόνο η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές που μας εξαντλούν και διευκολύνουν τις μεγάλες αλυσίδες να υπερισχύσουν στον ανταγωνισμό και να κλείσουν τα μικρότερα καταστήματα.

Είναι και οι αλλαγές στα ασφαλιστικό, τόσο αυτές που έγιναν με τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε όσο όμως και με αυτόν που θα φέρουν μέσα στον Νοέμβρη. Αλλαγές που ήδη κρατάν στην δουλειά εκατοντάδες συναδέλφισσες που μπορούσαν να βγουν με ανήλικο. Αλλαγές που επηρεάζουν όλους και όλες και μας οδηγούν σε δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, στα 67 όλοι, με μειωμένες τις συντάξεις.  Αλλαγές που θα εξαφανίσουν τα δικαιώματα μας σε υγεία και πρόνοια γιατί το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη αλλά και η μητρότητα, η προστασία των αναπήρων και ανηλίκων μελών της οικογένειας μας, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες.Image and video hosting by TinyPic

Τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, προσπαθούν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους, να μας σπείρουν την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Η τακτική της προπαγάνδας τους έχει ως στόχο να μας κρατάν ανοργάνωτους  και απογοητευμένους, γιατί έτσι μόνο μπορούν να περάσουν αυτές τις πολιτικές. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας νικήσουν.

Η διοίκηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να έρθουν και να γραφτούν στο σωματείο, μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του. Στόχος μας είναι παντού, σε όλες τις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις να υπάρχουν μέλη του σωματείου που οργανωμένοι σε επιτροπές του να οργανώνουν την παρέμβαση μας και την δράση για όλα τα προβλήματα μικρά ή μεγάλα, είτε εργασιακά είτε θέματα καθημερινής αλληλεγγύης. Το να περιμένουμε να μεγαλώσει το πρόβλημα στο χώρο μας και μετά να δούμε τι θα κάνουμε περιορίζει τις δυνατότητες για να αντιδράσουμε. Όταν κλείνει μια επιχείρηση, όταν περνάν οι μήνες και μένουμε για καιρό απλήρωτοι, όταν μας φέρνουν χαρτιά που δεν ξέρουμε τι γράφουν για να τα υπογράφουμε και εμείς δεν κάνουμε τίποτα τότε κάνουμε ακόμα χειρότερη την θέση μας. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, ο καθένας μας και η κάθε μία από εμάς  είτε το έχουμε κάνει, είτε ξέρουμε από το δίπλα μαγαζί πως έχει συμβεί. Το αποτέλεσμα είναι στο τέλος ή να χάνουμε την δουλειά μας ή να δουλεύουμε περισσότερες ώρες με περισσότερη κούραση και λιγότερα λεφτά. Η οργάνωση στο σωματείο μπορεί να μας βοηθήσει όλους και από κοινού να σχεδιάσουμε την δράση μας. Ενωμένοι μπορούμε να αντισταθούμε, μπορούμε να τους νικήσουμε.

Στις 1 Νοέμβρη απεργούμε για να υπερασπιστούμε την Κυριακάτικη αργία, δεν σταματάμε όμως εδώ. Προετοιμάζουμε την συμμετοχή μας για να έχουμε μαζική παρουσία στην

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ.

 

Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε :

  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλο το χρόνο, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση. 
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν καθολική υποχρεωτική ασφάλιση.
  • 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και  σταθερή εργασία.
  • Κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων 
  • ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.

 

Δεν συμβιβαζόμαστε με την φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία, τη μισή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα για να αυγαταίνουν τα κέρδη των λίγων.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε μαγαζί, στις γειτονιές, είναι το δικό μας όπλο.

 

 

ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments