....

ΈΝΤΕΚΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Κατέθεσαν φακέλους:  ΑΝΤ1 - Star - MEGA - ALPHA - ΣΚΑΪ - Μαρινάκης - «Epsilon» - Σαββίδης - Καρατζαφέρης - Καλογρίτσας και μια κυπριακή εταιρεία αγνώστων στοιχείων - Κυβέρνηση: Τέλος σε 25 χρόνια ανομίας

Με την υποβολή έντεκα φακέλων ολοκληρώθηκε σήμερα στις 3 το μεσημέρι η πρώτη φάση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την απόκτση των τεσσάρων αδειών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, οι προεπιλεγέντες θα ανακοινωθούν στις 14 Ιουλίου, ενώ ο οριστικός κατάλογος εκείνων που θα συμμετάσχουν στη δημοπρασία θα ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου. Η δημοπρασία και η ανακοίνωση των προσωρινών πλειοδοτών αναμένονται στο διάστημα 12-17 Αυγούστου.

Η διαδικασία της υποβολής των φακέλων, που αποσφραγίσθηκαν στις 4 το απόγευμα έγινε εν μέσω της συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης που έχει πυροδοτήσει η δημοσιοποίηση της επιστολής του κοινοτικού επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ, στην οποία τίθεται σειρά νομικών ζητημάτων για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά να υποστηρίζει ότι η επιστολή δεν θέτει ζήτημα διαδικασίας για τον διαγωνισμό και την Ενωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) να αντικρούει τον ισχυρισμό: «Η επιστολή Έτινγκερ και αφορά την αδειοδότηση και λύνει το θέμα της Digea». Από την πλευρά της η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για επιχείρηση χειραγώγησης της ενημέρωσης.



Ομως, στο ΣτΕ δινόταν μια ακόμη μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς έγινε η συζήτηση επί της προσφυγής των τηλεοπτικών σταθμών. Οι δικηγόροι των καναλιών χαρακτήρισαν αντισυνταγματική και παράνομη τη διαγωνιστική διαδικασία, με το Δημόσιο να απαντά ότι «φοβούνται τους νέους παίκτες και θέλουν να διατηρηθεί η παρανομία εσαεί». Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.


Η υποβολή των φακέλων

Ολοκληρώθηκε σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, η πρώτη φάση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την απόκτηση των τεσσάρων αδειών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Οι φάκελοι που κατατέθηκαν και αποσφραγίστηκαν στις 16:00 σήμερα, ήταν 11.

Τα 11 υποψήφια σχήματα είναι τα εξής:

1.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού (ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ)

2. Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR CHANNEL)

3. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ)

4. Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ - MEGA CHANNEL)

5. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου (ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΚΑΙ ΑΕ)

6. Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη (ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. - «EPSILON TV»)

7. Ο εφοπλιστής, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. H νέα του εταιρεία, που υπέβαλε την αίτηση, λέγεται «ALTER EGO» και στα σχέδια του περιλαμβάνεται ανάπτυξη τηλεοπτικών προγραμμάτων με έμφαση στην ενημέρωση και στις αθλητικές μεταδόσεις, ενώ θα υπάρχουν και ειδικές ζώνες με νέα ψυχαγωγικά προγράμματα (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ)






8. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μέσω κυπριακής εταιρείας (DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED)





Δείτε εδώ τα έγγραφα της DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED










9. Ο τηλεοπτικός σταθμός ART του Γιώργου Καρατζαφέρη (City News ΑRΤ TV)

10. Η επιχειρηματική οικογένεια Καλογρίτσα (ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ)



11. Μία κυπριακή εταιρεία αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων (σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, προκειται για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - Στην αίτηση αναφέρονται τα ονόματα των δικηγόρων Φίλιππου Χατζηφιλίππου, Αθανάσιου Δάμη και Ναταλίας Καλογερή)

Αναφορικά με την 11η εταιρεία, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ είναι θυγατρική της S.N.P. Southeast Network Public Limited, με έδρα την Κύπρο. Κύριος μέτοχος της κυπριακής εταιρείας συμμετοχών εμφανίζεται να είναι ο Νικόλαος Ντάβαρης, με ποσοστό 99%.

Θα ακολουθήσει, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, η ακόλουθη διαδικασία:

- Οι προεπιλεγέντες θα ανακοινωθούν στις 14 Ιουλίου
- Ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων στη δημοπρασία θα ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου
- Η προβλεπόμενη διεξαγωγή δημοπρασίας και ανακοίνωσης προσωρινών υπερθεματιστών στις 12-17 Αυγούστου.

 

Κυβέρνηση: Τέλος σε 25 χρόνια ανομίας

«Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας υλοποιεί μια βασική προεκλογική μας δέσμευση και βάζει τέλος σε 25 χρόνια ανομίας» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρεται ότι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών στο πλαίσιο της προκήρυξης δημοπρασίας για την χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Ο κ. Παππάς ανέφερε ακόμα: «Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής "κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί". Οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός. Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments