....

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Ο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ» (ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ- ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ)

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

- Με επιτυχία η εναρκτήρια συναυλία των «Εαρινών Μουσικών Συνθέσεων 2014»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εναρκτήρια συναυλία των «Εαρινών Μουσικών Συνθέσεων 2014», του φεστιβάλ που διοργανώνει το Αλεξάνδρειο Ωδείο Δήμου Πέλλας της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας. Έτσι, το περασμένο Σάββατο (22.3.14), στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, παρουσιάστηκε το έργο «Καπετάν Μιχάλης» (Νίκος Καζαντζάκης- Μάνος Χατζιδάκις), από τη Μικτή Χορωδία του Ωδείου και με σύμπραξη των κιθαριστών Γιάννη Ανδρόνογλου (Κρητικό λαούτο- κιθάρα) και Νίκου Κατσαράκη (κιθάρα) και υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καμπούρογλου.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω συναυλία αποτελεί την πρώτη θεματική συναυλία της χορωδίας και του Ωδείου γενικότερα, και μάλιστα με ένα έργο υψηλών μουσικών απαιτήσεων όπως το συγκεκριμένο. Ως σολίστες στα τραγούδια «Όμορφη που ‘ναι η Κρήτη», «Ερωτικός Άνεμος» και «Που είναι ο Θεός», εμφανίστηκαν τα μέλη της Χορωδίας  Γιάννης Παπακαρμέζης, Μαρία Ηρωΐδου και Γιώργος Σταθούλης. Οι σολίστες, οι κιθαριστές, η Χορωδία και προπάντων ο μαέστρος, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με αποτέλεσμα να ενθουσιάσουν το πολυπληθές φιλόμουσο κοινό του Δήμου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο Κρητικός κιθαριστής, Νίκος Κατσαράκης, ερμήνευσε διάσημα έργα από την κιθαριστική μουσική φιλολογία καθώς και δικές του διασκευές σε θέματα από την Κρητική Μουσική Παράδοση. Το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει ένα άξιο σολίστα κιθάρας ο οποίος πραγματικά, συγκίνησε με τις ερμηνείες του και οι οποίες είχαν έντονο το προσωπικό του ύφος χωρίς να λείπει ο σεβασμός προς τους συνθέτες των έργων.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου, Γιάννης Ανδρόνογλου, ο  οποίος έχει και την καλλιτεχνικής επιμέλεια των «Εαρινών Μουσικών Συνθέσεων» και ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε  στο ιστορικό πλαίσιο της συναυλίας και το οποίο ενώνει την Κρήτη με τη Μακεδονία, Θράκη και Μικρασία. Με το πέρας της συναυλίας ο Πρόεδρος της Χορωδίας κ. Βασίλης Τραούδας απένειμε αναμνηστικό δώρο στον προσκεκλημένο κιθαριστή.

Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία της συναυλίας έχει ο Σύλλογος Κρητών Γιαννιτσών «Νίκος Ξυλούρης» και ο Σύλλογος Στραντζαλιωτών Ν. Πέλλας όπως και η «Πέλλα Τηλεόραση», οι οποίοι στήριξαν επικοινωνιακά την εκδήλωση.

Τα πιο θερμά όμως συγχαρητήρια ανήκουν στο φιλόμουσο κοινό του τόπου μας, που δείχνει ότι εκτιμά και τιμά συναυλίες με έντεχνο λόγιο περιεχόμενο όπως επίσης,  στηρίζει το έργο του Ωδείου μας.

Η επόμενη συναυλία των «Εαρινών Μουσικών Συνθέσεων» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29/3/14 στις 19.00 το απόγευμα, στην Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών και στην οποία ο πιανίστας, Χρήστος Βοσκίδης, αριστούχος απόφοιτος του Ωδείου μας, θα ερμηνεύσει έργα των Beethoven, Mozart, Chopin, Kachaturian, Yanni, Nyman, Djawadi, Zimmel.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments