....

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ (VIDEO)

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στην καρδιά της Αθήνας, όπου τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά

λόγω του εορταστικού ωραρίου.

Αντεγκλήσεις σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών εμποροϋπαλλήλων που διαμαρτύρονται για το άνοιγμα των καταστημάτων, και δυνάμεων των ΜΑΤ που τους ζήτησαν να αποχωρήσουν.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε ρίψη χημικών, ενώ ένας διαδηλωτής διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι, ύστερα από χτύπημα που δέχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από αστυνομικούς. 
Ποτέ την Κυριακή

Εν μέσω αντιδράσεων και διαμαρτυριών άνοιξαν σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο του νόμου που προβλέπει το προαιρετικό άνοιγμά τους επτά Κυριακές τον χρόνο και προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους ενόψει του Πάσχα.

Η προσέλευση του κόσμου κρίνεται ικανοποιητική, καθώς από το πρωί πολλοί επισκέφθηκαν τα μαγαζιά και προχώρησαν σε «πασχαλινές αγορές», ενώ κάποιοι άλλοι απλώς κοντοστέκονταν στις βιτρίνες, ρίχνοντας διερευνητικές ματιές.

Ωστόσο, από τις 11.00 το πρωί, εμποροϋπάλληλοι οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή συγκεντρώθηκαν στην οδό Ερμού φωνάζοντας συνθήματα και εμποδίζοντας μερίδα καταναλωτών να εισέλθει στα καταστήματα.

Το ωράριο των καταστημάτων

Όσον αφορά το ωράριο των καταστημάτων, τα σουπερμάρκετ σήμερα θα κλείσουν στις 20.00, ενώ το εορταστικό ωράριο έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Μ. Δευτέρα: 9.00-21.00
Μ. Τρίτη: 9.00-21.00
Μ. Τετάρτη: 9.00-21.00
Μ. Πέμπτη: 9.00-21.00
Μ. Παρασκευή: 13.00-19.00
Μ. Σάββατο: 9.00-15.00

Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Την Τρίτη 22 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.

Όσον αφορά τα σουπερμάρκετ, τα εμπορικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις που είναι μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας, για την περίοδο των εορτών του Πάσχα το ωράριο είναι:

Τη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα από τη Μ. Δευτέρα έως και τη Μ. Πέμπτη θα είναι ανοιχτά από τις 9.00 το πρωί έως τις 21.00.

Τη Μ. Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 13.00 έως τις 21.00 και το Μ. Σάββατο από τις 9.00 το πρωί έως τις 20.00.

http://www.zougla.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments