....

ΈΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ

Πιάνουν δουλειά ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ και Intrakat η μόνη κοινοπραξία που είχε καταθέσει προσφορά δηλαδή προ τριετίας, με σκοπό να ολοκληρώσουν εντός 6 μηνών από σήμερα την κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό 

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η οποία υπεγράφη τη Δευτέρα μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της κοινοπραξίας των τεχνικών εταιρειών, το έργο της κατασκευής θα κοστίσει 886.963,17 ευρώ με τον ΦΠΑ, ενώ συνολικά το έργο θα καλύπτει μία έκταση της τάξης των 17 στρεμμάτων στην περιοχή του Βοτανικού.

Η κατασκευή του έργου θα γίνει στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού και με βάση το αρχικό σχέδιο, το μουσουλμανικό τέμενος, συνολικής επιφάνειας 600 περίπου τετραγωνικών μέτρων, θα αποτελείται από δύο χώρους προσευχής και δεν θα διαθέτει μιναρέ. Παράλληλα, θα υπάρχει χώρος πρασίνου, καθώς και υποστηρικτικοί χώροι γραφείων και υγιεινής, ενώ στη χρήση γης στην περιοχή δεν προβλέπεται κατασκευή κατοικιών. Η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου ανήκει στα αρχιτεκτονικά γραφεία των Αλέξανδρου Τομπάζη, Νίκου Αθανασιάδη και Παρασκευά Μητσούδη.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments