....

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21: ΠΟΙΟΙ & ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ -Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

Όπως έχει κάνει γνωστό ο ΟΠΕΚΑ, το δικαιούμενο ποσό του Επιδόματος Παιδιού υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2019 και μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης.

 

Η επόμενη δόση πληρωμής θα γίνει στο τέλος του Σεπτέμβρη.

Αν στο ενδιάμεσο διάστημα υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση (Ε1) το επίδομα παιδιού θα υπολογιστεί με βάσει το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2020.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

 

Τι γίνεται στην περίπτωση που το εισόδημα του νέου  φορ. έτους  είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο;

Σε αυτή την περίπτωση, εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να μειωθεί και να συμψηφίζεται με το δικαιούμενο μέχρι εξοφλήσεως του ή να απορριφθεί τελικά η αίτηση για το επίδομα έτους 2021 και το ήδη καταβληθέν ποσό να θεωρηθεί ως αχρεωστήτως καταβληθέν και θα πρέπει να επιστραφεί στον ΟΠΕΚΑ.

Η/οι χορηγηθείσα/ες δόση/εις θεωρείται/ούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά και θα πρέπει να επιστραφεί/ουν στον ΟΠΕΚΑ (Τράπεζα Πειραιώς Αρ. Λογαριασμού GR 78 0171 0170 0060 1703 0022 477), με πλήρη αναγραφή του ονοματεπώνυμου, του ΑΦΜ σας και του νομού κατοικίας σας. Αντίγραφο του παραστατικού – καταθετηρίου, πρέπει να σταλεί στον ΟΠΕΚΑ.

Σχόλια - Facebook Comments