....

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ «7ΗΜΕΡΟ… ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ» [VIDEO]

Επιχειρηματίες ζητούν από Μητσοτάκη «7ήμερο… για να τελειώνουμε»
Το έχει ξαναπεί ο άνθρωπος, εμπόδιο δεν θα γίνει.

Τη ζοφερή εργασιακή πραγματικότητα που ανοίγεται μπροστά μας, αποτυπώνει ένα ολιγόλεπτο βίντεο από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με επιχειρηματίες στην Κω, που ουσιαστικά έρχεται να επιβεβαιώσει όσα «υποσχέθηκε» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πριν κάποιο καιρό.
Ήταν έναν μήνα περίπου πριν, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατυμπάνιζε πως δεν θα σταθεί εμπόδιο στην 7ήμερη εργασία. Όπως διευκρίνισαν στη συνέχεια «γαλάζιες» πηγές, ο Μητσοτάκης εννοούσε 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι 7ήμερη εργασία των εργαζομένων. Και όπως διευκρινίστηκε, πάλι στη συνέχεια, ο Μητσοτάκης είχε στο μυαλό του την εταιρεία Παπαστράτος, που εφαρμόζει την 7ήμερη λειτουργία, χωρίς ωστόσο να υπολογίζει ή να αναφέρει πως στην εταιρεία οι εργαζόμενοι δουλεύουν 4ήμερο.
Όπως και να χει οι επιχειρηματίες το πήραν το μήνυμα, και έτσι στη συνάντηση μαζί του, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κω, του ζήτησαν επιτακτικά και εντελώς ωμά, να δουλεύουν οι επιχειρήσεις 7ήμερο.
Και ο ίδιος ο Μητσοτάκης βέβαια, εξίσου ωμά, τους καθησύχασε, όχι μόνο λέγοντας πως δεν θα σταθεί εμπόδιο στο πώς θέλουν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, αλλά και για το ότι «έχουμε την ανάγκη να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες να εμπόδια που κρατούν δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα».

Υ.Γ. Εμπρός για μία άγρια εργασιακή ζούγκλα όπου τα αφεντικά θα επιβάλλουν χωρίς φραγμό και περιορισμό κάθε τους αντεργατική απαίτηση, στο όνομα της επιχειρηματικότητας.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments