....

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Επιχείρηση απαγορεύει στους εργάτες το διάλλειμα για τουαλέτα

Η εταιρεία Tyson Foods στις ΗΠΑ απαγορεύει στους εργαζόμενους της να κάνουν διάλειμμα ακόμα και για να πάνε στην τουαλέτα, υποχρεώνοντάς τους να φορούν πάνες ακράτειας. Οι εργάτες αποφεύγουν την πρόσληψη υγρών «σε επικίνδυνο βαθμό», καθώς οι επόπτες τους απειλούν με απόλυση
 

Σύμφωνα με την έκθεση «no relief» της βρετανικής οργάνωσης «Oxfam», οι εργαζόμενοι στην Tyson Foods είναι αναγκασμένοι να φορούν πάνες ακράτειας, καθώς  οι επόπτες αγνοούν τα αιτήματά τους για τη φυσική τους ανάγκη «και τους εκφοβίζουν με τιμωρία ή απόλυση».


Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει πως οι εργαζόμενοι «ουρούν και αφοδεύουν ενώ στέκονται στη γραμμή εργασίας» και ότι «φορούν πάνες ακράτειας στην εργασία» καθώς, όπως καταγγέλλουν, τους «στερούν τα διαλείμματα για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα».

Η έκθεση αναφέρει ακόμα πως οι εργαζόμενοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την απάνθρωπη κατάσταση και «περιορίζουν την πρόσληψη υγρών σε επικίνδυνο βαθμό, υπομένουν τον πόνο και την ταλαιπωρία, ενώ ανησυχούν για την ασφάλεια της υγείας και τη δουλειά τους».

Επιπλέον, αναφέρει πως οι υπεύθυνοι της γραμμή παραγωγής «αρνούνται τα αιτήματα για τη χρήση τουαλέτας, επειδή βρίσκονται υπό πίεση για να διατηρηθεί η ταχύτητα της επεξεργασίας και να διατηρήσουν τη ροή στην παραγωγή».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την έκθεση, «η βιομηχανία πουλερικών σήμερα απολαμβάνει κέρδη ρεκόρ» που προφανώς στηρίζονται στην άγρια και απάνθρωπη εκμετάλλευση των εργατών που φυσικά «κερδίζουν χαμηλό μισθό, υποφέρουν από αυξημένα ποσοστά τραυματισμού και ασθένειας και μοχθούν σε δύσκολες συνθήκες».

Σχόλια - Facebook Comments