....

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Η ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ SMARTPHONES ΚΑΙ ΤΩΝ TABLETS

Αυξημένο κίνδυνο οφθαλμολογικών προβλημάτων αντιμετωπίζουν τα άτομα που κάνουν

υπερβολική χρήση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και ταμπλέτων, σύμφωνα προειδοποίηση που εξέδωσε ομάδα βρετανών οπτικών.

 

«Το φως που εκπέμπουν οι έξυπνες συσκευές είναι τοξικό για το πίσω μέρος των ματιών» δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο BBC, ο οπτικός Άντι Χέπγουορθ.

«Σε βάθος χρόνου, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα μάτια. Το γεγονός ότι οι χρήστες έξυπνων συσκευών δεν ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους συχνά σε συνδυασμό με το ότι φέρνουν τη συσκευή πολύ κοντά στο πρόσωπό τους, κουράζει τα μάτια» προσθέτει ο ίδιος.

Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Μ. Βρετανία και στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 2.000 άτομα, κάτω των 25 ετών, διαπίστωσε ότι οι νέοι ελέγχουν το κινητό τους τηλέφωνο κατά μέσο όρο 32 φορές την ημέρα.

Η ανεξάρτητη ομάδα οπτικών, που διεξήγαγε την έρευνα, υπολόγισε ότι τα νεαρά άτομα περνούν κατά μέσο όρο επτά ώρες ημερησίως μπροστά την οθόνη είτε του smartphone, είτε του tablet, ή των τηλεοράσεων νέας τεχνολογίας.

Επίσης, το 43% των ατόμων έως 25 ετών βιώνει άγχος και ψυχολογική πίεση όταν δεν έχει πρόσβαση στην «έξυπνη» συσκευή του.

Η οπτικός Αμάντα Σέιντ συμβουλεύει: «Κάντε συχνά εξετάσεις στα μάτια σας και παράλληλα μεγάλα διαλείμματα καθώς χρησιμοποιείτε έξυπνες συσκευές και υπολογιστές».

http://www.ygeianews.gr/

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments