....

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΛΛΑΣ - ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ (VIDEO PHOTOS)

 

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 28 Ιανουαρίου η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την ευκαιρία του νέου έτους 2017 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Έπαυλις» στην Έδεσσα. 

            Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κα Κόλλια Τσαρουχα Μαρία, o Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βουλευτής Ν. Πέλλας κ. Γεώργιος Καρασμάνης, η Βουλευτής Πέλλας κα Θεοδώρα Τζάκρη,  ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, ο Στρατηγός Δκ/της ΙΙ Μεραρχίας κ. Δημήτριος Γλύμης, ο Δκ/τής της Πυροσβεστικής κ. Ζώης Νιώτης, Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Νικόλαος Ουσουλτζόγλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Αδάμ Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης, η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κα Σταματία Βελώνη, ο Οικονομικός Επόπτης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου  Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Φωτιάδης ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κ. Θωμάς Αλγιανάκογλου, και ο Δ/ντής της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας, Πολιτευτές του Νομού Πέλλας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Ομοσπονδιών, Εμπορικών Συλλόγων και Σωματείων Επαγγελματιών Ν. Πέλλας, Πρόεδροι Εργατικών & Πανεργατικών Κέντρων, Πρόεδροι Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, Δημοσιογράφοι και Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πάρα πολλοί επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Πέλλας καθώς και πολλοί νέοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Νομό Πέλλας.

            Χαιρετισμό απεύθυναν η Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης  κα Κόλλια Τσαρουχα Μαρία, o Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βουλευτής Ν. Πέλλας κ. Γεώργιος Καρασμάνης και η Βουλευτής Πέλλας κα Θεοδώρα Τζάκρη,

            

            Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε στη στοχοποίηση της μεσαίας τάξης και των επιχειρηματιών, στη φοροκαταιγίδα των φόρων αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών που έχει φέρει στα όρια του αφανισμού πολλές επιχειρήσεις, στο επικοινωνιακό τέχνασμα των μέτρων για τις επιχειρήσεις που πάρθηκαν τον Μάϊο του 2016 και ξεκίνησαν την εφαρμογή τους στο 2017.

            Τόνισε την δραματική μείωση του ΑΕΠ απο το 2009 (237,5 δις €) έως το 2015 (175,6 δις. €) το επίπλαστο πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού αφού το κράτος μόνο εισπράττει από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες ενώ χρωστά πάνω από 9 Δις ευρώ στις επιχειρήσεις, την ανυπαρξία ρευστότητας από το Τραπεζικό σύστημα και τα κόκκινα δάνεια που απειλούν κάθε Ελληνική επιχείρηση και νοικοκυριό.

            Έδωσε έμφαση στην ανεργία που συνεχίζει να είναι σε δυσθεώρητα μεγέθη που ξεπερνά το 25% ενώ ο μ.ο. της ΕΕ είναι στο 8,9% και στο μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας με ορατό το κίνδυνο κατάρρευσης της οικονομίας και κάθε μορφής ασφαλιστικού συστήματος.

            Αναφέρθηκε στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 που θα έπρεπε να είναι

ο βασικός άξονας που θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης δίνοντας ώθηση στη εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και στον εξαγωγικό τους προσανατολισμό αλλά προς το παρών δεν αξιοποιείται αφού βγαίνουν αποσπασματικά προγράμματα χωρίς να δίνουν ουσιαστικές δυνατότητες στήριξης του επιχειρείν.      

            Επίσης επεσήμανε τις δράσεις του Επιμελητηρίου για τη στήριξη των ΜΜΕ και των μελών του με τη δημιουργία Πανελλήνιας ηλεκτρονικής αγοράς (directmarket.gr), Πανελλήνιας τουριστικής αγοράς (filoxeno.gr) καθώς και mobile υπηρεσίες με γεωαπεικόνηση των επιχειρήσεων ένα σύγχρονο εργαλείο για τις επιχειρήσεις του Ν. Πέλλας οι οποίες προσφέρονται δωρεάν από το Επιμελητηρίου Πέλλας στις επιχειρήσεις – μέλη του.

            Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο, να παρθούν αποφάσεις που θα υλοποιηθούν με συνέπεια ώστε να απεγκλωβιστούμε από αυτή την αβεβαιότητα, να υπάρξει ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας με περιορισμό των μέτρων λιτότητας και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με την τόνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες βιώσιμες επιχειρήσεις. Τα Επιμελητήρια θα συνεχίσουν να δίνουν το δυναμικό παρών  εκπροσωπώντας με καθαρή φωνή τον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδος και του Νομού Πέλλας.

ως έχει καθιερώσει το Επιμελητήριο Πέλλας βράβευσε

για τη συνεισφορά τους στην Ανάπτυξη του Νομού Πέλλας τις επιχειρήσεις :

  • ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΟΘΩΝ
  • ΤΣΙΝΤΕΜΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
  • ERGOPARΤNERS O.E.
  • Ι. ΑΚΟΝΙΔΗΣ – Κ. ΑΚΟΝΙΔΗΣ Ο.Ε.
  • ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΙΚΙΔΗΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΙΚΙΔΗΣ Ο.Ε.

Δείτε παρακάτω το βίντεό μας  από την δεξίωση και φωτογραφίες του Τάσου Παπαναστασίου FOTO PARK

 


1/2/17

 

 

 

 

1/2/17

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments