....

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ Θ. ΤΖΑΚΡΗ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Κ. ΙΩΗΛ ΣΕ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΈΔΕΣΣΑΣ, ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΈΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΣΚΥΔΡΑ, ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΗΦΗ

 

Επισκέψεις της Θεοδώρας Τζάκρη στον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας κ. Ιωήλ και σε Γηροκομείο  Έδεσσας, Ορφανοτροφείο  Γιαννιτσών,  Γεύματα Αγάπης σε Γιαννιτσά, Έδεσσα και Σκύδρα, στο ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ Έδεσσας

 

«Η Ανθρωπιά και η Αλληλεγγύη κάνουν πράξη το πνεύμα των Χριστουγέννων»

 

 

 

            Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφθηκε σήμερα 23 Δεκεμβρίου 2019 ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με τον οποίο αντάλλαξε ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά και συζήτησε για το μεγάλο κοινωνικό έργο που αναπτύσσει η Ιερά  Μητρόπολη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου σε όλες τις ενορίες της, έχοντας αναπτύξει ένα ολόκληρο δίκτυο κοινωνικών δομών, όπως τα  Γεύματα Αγάπης, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία, Κοινωνικά Φροντιστήρια κ.ο.κ. που συνδράμουν παντοιοτρόπως πολίτες  σε ολόκληρο το Νομό Πέλλας. Ο Μητροπολίτης κ. Ιωήλ εξήρε ιδιαίτερα το έργο των εκατοντάδων εθελοντών και των εθελοντριών που διαθέτοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα, αλλά και προσωπικό χρόνο και εργασία, κάνουν πράξη καθημερινά την Αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη μας και δίνουν πνοή σε όλες αυτές τις δομές που επί της ουσίας είναι μια ανθρώπινη αλυσίδα αγάπης και προσφοράς.

 Η  κ. Τζάκρη την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου  επισκέφτηκε το Γηροκομείο «Ευάγγελος και Αμαλία Δίζα» στο Εκκλησοχώρι της Έδεσσας όπου αντάλλαξε θερμές ευχές και δώρα με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε αυτό και συνεχάρη την υπεύθυνη κ. Σουζάννα Σιδηροπούλου και  τους εργαζόμενους για τις καλές συνθήκες λειτουργίας του Γηροκομείου, οι οποίοι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των φιλοξενουμένων σε αυτό. Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, πέραν των υλικών αγαθών, έχουν την ανάγκη της ζεστής αγκαλιάς και του γλυκού λόγου που αυτές τις γιορτινές μέρες απαλύνει τον πόνο της μοναξιάς και των όποιων προβλημάτων υπάρχουν στην καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών που αξίζουν τη φροντίδα και το ενδιαφέρον όλων μας.

Τη Δευτέρα 23-12-2019 η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε το ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ του Δήμου Έδεσσας και αντάλλαξε ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά και αγκαλιές με τους ηλικιωμένους και συνομίλησε με τις εργαζόμενες που προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους και την αρωγή τους στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.

            Στα Γεύματα Αγάπης της Έδεσσας η κ. Τζάκρη αντάλλαξε ευχές με τις εθελόντριες που προετοιμάζουν καθημερινά Γεύματα Αγάπης με σημείο αναφοράς τη Μητρόπολη της Έδεσσας για 60 περίπου άτομα και τις συνεχάρη θερμά για την ανιδιοτελή προσφορά τους όλα αυτά  τα χρόνια στην προετοιμασία και τη διανομή των γευμάτων, που προσφέρουν ανακούφιση σε  δεκάδες  πολίτες της Έδεσσας.

Την ίδια ημέρα η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε ακόμη τον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου της Σκύδρας όπου τα τελευταία 8 έτη υπό τον συντονισμό της υπεύθυνης των Γευμάτων Αγάπης κ. Λαμπρινής Μητσικούδη προσφέρονται καθημερινά Γεύματα Αγάπης σε 50 περίπου άτομα του Δήμου Σκύδρας με τη συνδρομή ενός δικτύου 40 περίπου εθελοντριών - γυναικών που προετοιμάζουν καθημερινά κατά ομάδες τα γεύματα για τους πολίτες.  

            Συνέχεια είχε ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, όπου η κ. Τζάκρη συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Γιαννιτσών πατήρ Ιωάννη Σπυρίδη υπό την άγρυπνη καθοδήγηση του οποίου και την πολύτιμη συμβολή ενός δικτύου 80 περίπου εθελοντριών - γυναικών που εργάζονται κατά ομάδες προσφέρονται τα τελευταία 16 χρόνια καθημερινά  100 Γεύματα Αγάπης σε πολίτες του Δήμου Πέλλας, ενώ στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου  Γεωργίου με την επίβλεψη  του πατήρ Ιωάννη λειτουργεί και το Κοινωνικό Φροντιστήριο, στο οποίο  φοιτούν 400 παιδιά και διδάσκουν εθελοντικά 80 περίπου εκπαιδευτικοί. Να σημειωθεί ακόμη ότι στα Γιαννιτσά λειτουργούν ακόμη οι εξής δομές της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας: Κοινωνικό Ιατρείο και  Φαρμακείο που προσφέρουν φροντίδα σε 200 περίπου πολίτες της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών και Κοινωνικό Παντοπωλείο στο οποίο έχουν πρόσβαση περί τις 140 οικογένειες για την προμήθεια αγαθών απαραίτητων για την επιβίωσή τους.

            Η κ. Τζάκρη αντάλλαξε ευχές με τους ιερείς και τις εθελόντριες και συζήτησε με τον πατήρ Ιωάννη για τις δυσκολίες κάτω από τις οποίες σε περίοδο κρίσης συντελείται ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό έργο, την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου που επιδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη του συνεισφέροντας από το υστέρημά τους στο θεάρεστο έργο που επιτελείται,  την ανιδιοτελή προσφορά όλων των εθελοντών, ήτοι των κυριών που φροντίζουν για την προετοιμασία και την διανομή των γευμάτων και των ειδικών επιστημόνων (εκπαιδευτικών, γιατρών και φαρμακοποιών) που βοηθούν να διεκπεραιωθεί σε καθημερινή βάση όλα αυτά τα χρόνια το τεράστιο αυτό έργο που προσφέρει ανακούφιση και πολύτιμη συνδρομή σε εκατοντάδες συμπολίτες μας.

            Τέλος η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε το Ίδρυμα «Παναγία Οδηγήτρια» της Μητρόπολης των Γιαννιτσών, συνομίλησε με τα παιδιά, στα οποία μοιράστηκαν συμβολικά δώρα και τους ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα και την νέα χρονιά. Συνομίλησε με την πρεσβυτέρα Παρθένα Χαραλαμπίδου, η οποία την ενημέρωσε για τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου που δεν σταματά καθημερινά να επιδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συνεισφέροντας από το υστέρημά τους και την ανιδιοτελή προσφορά όλων των εθελοντριών κυριών στο θεάρεστο έργο της φροντίδας των ορφανών παιδιών.

Η κ. Τζάκρη τους συνεχάρη όλους θερμά για το πολύτιμο έργο   διαπιστώνοντας για μια ακόμη φορά ότι «η κοινωνία μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αν υπάρχουν μέσα σε αυτή τόσοι πολλοί άνθρωποι με τόση μεγάλη διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο  που έχει την ανάγκη μας. Η Ανθρωπιά και η Αλληλεγγύη όλων αυτών κάνουν πράξη το πνεύμα των Χριστουγέννων».

 

 

----------

 

 

2019-12-22-2 2019-12-22 2019-12-23 2019-12-23 2019-12-23 2019-12-23 2019-12-23 2019-12-23 2019-12-23

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments