....

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

Την Πέμπτη 8 Μαΐου και Παρασκευή 9 Μαΐου η υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ επισκέφτηκε την πόλη της Φλώρινας και συναντήθηκε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δημότες της πόλης.

Στην Φλώρινα η κα. Αλ Σάλεχ παρέθεσε Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου και αναφέρθηκε σε θέματα της επικαιρότητας και στις επικείμενες εκλογές της 25ης Μαΐου.

Δείτε το βίντεο:

Επισυνάπτονται επίσης φωτογραφίες από τη Συνέντευξη Τύπου, την επίσκεψη της κας. Αλ Σάλεχ στις Πρέσπες και την βόλτα στην αγορά της Φλώρινας.
Απόσπασμα από την συνέντευξη τύπου που έδωσε η κα. Αλ Σάλεχ:

"Κάποτε η ΝΔ θα πρέπει να μας πει γιατί χοροπήδαγαν στις πλατείες του μίσους το 2011, και τι είδαν το 2012 και άλλαξαν γραμμή. Οφείλουν να μας πουν. Το οφείλουν στο ΠΑΣΟΚ και στην χώρα"

«Το 2009 το ΠΑΣΟΚ «παρέλαβε» μια χώρα πτωχευμένη, μια χώρα που την πτώχευσε και την ταπείνωσε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Επί τέσσερα χρόνια το ΠΑΣΟΚ δίνει την μάχη στην πρώτη γραμμή για να διασωθεί η χώρα. Δίνει μια μάχη μόνο του, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δίνει μια μάχη μόνη της, προσπαθώντας να πετύχει ό,τι καλύτερο μπορεί από τους εταίρους και δανειστές μας, αντιμετωπίζοντας συχνά τα πιο παράλογα αλλά και εκβιαστικά αιτήματα. Δίνει μια μάχη, που θα έπρεπε να την είχαμε δώσει ως έθνος, μια μάχη στην οποία θα έπρεπε να είμαστε όλα τα κόμματα μαζί, αλλά  αντί αυτού ήταν μόνη της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα χοροπηδούσαν στις πλατείες του μίσους, αυτόχρίζονταν αγανακτισμένοι πολίτες και στην πραγματικότητα, προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την κρίση θεωρώντας την πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ικανοποιήσουν πολιτικά απωθημένα τους και να μεγιστοποιήσουν το όποιο πολιτικό τους κεφάλαιο, εις βάρος της χώρας.

 

Η ΝΔ μετά από δύο χρόνια, που επίσης χοροπήδαγε στις πλατείες του μίσους, με τον αρχηγό της, κ. Σαμαρά, να δηλώνει «αρχιτέκτονας του αντιμνημονιακού αγώνα», αναγκάσθηκε την έσχατη στιγμή να συνταχθεί και το μόνο που προσέφερε ήταν μια υπογραφή στη δανειακή σύμβαση, τον Φλεβάρη του 2012. Σε αυτή τη δανειακή σύμβαση του 2012 που επί μήνες διαπραγματεύονταν, ο τότε υπουργός οικονομικών και νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Β. Βενιζέλος, με Πρωθυπουργό αρχικά τον Γ. Παπανδρέου και στη συνέχεια τον Λ. Παπαδήμο.  Και είναι αυτό το πρόγραμμα που οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Χάρης σ’ αυτή τη σύμβαση μπορούμε να μιλάμε σήμερα για πρωτογενές πλεόνασμα και βιωσιμότητα του χρέους και να απαιτούμε με επιχειρήματα να απαλλαγούμε από τρόικες και μνημόνια και να διεκδικήσουμε και πάλι τη θέση του ισότιμου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η ΝΔ αφού έσυρε τη χώρα σε εκλογές το 2012, διαμορφώνοντας δε ένα τεχνητό δίπολο με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι μεν έπαιζαν την αντικομμουνιστική δεξιά και οι δε τον Τσε Γκεβάρα με ολίγον εθνικισμό, στη συνέχεια συντάχθηκε απολύτως με το πρόγραμμά μας και αυτό εφαρμόζει. Κάποτε η ΝΔ θα πρέπει να μας πει γιατί χοροπήδαγαν στις πλατείες του 2011, και τι είδαν το 2012 και άλλαξαν γραμμή. Οφείλουν να μας πουν.Το οφείλουν στο ΠΑΣΟΚ και στην χώρα.


Από το 2012 το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δίνουν μια μάχη από κοινού για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, με τη ΝΔ όμως διαρκώς να προσπαθεί να κανιβαλίσει το ΠΑΣΟΚ προσβάλλοντας ταυτοχρόνως τους ίδιους τους πολίτες – διότι αυτό συμβαίνει όταν κάθε επιτυχία δική μας, της χώρας και των πολιτών, αποτέλεσμα πολύμηνων ή και πολυετών διαπραγματεύσεων, η ΝΔ έσπευδε με αφίσες, διαρροές, και «εντολές Σαμαρά» (!)  να την εμφανίσει ως επιτυχία δική τους.

Το προεκλογικό video της ΝΔ που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι προσβλητικό για τους πολίτες, αλλά … είναι και  κωμικό …να παρουσιάζεται ο κ. Σαμαράς ως ο εθνάρχης, που παρέλαβε το 2012 την χώρα διαλυμένη με την έκανε επιτυχημένη! Έλεος πια!

Στις 25η Μαΐου, Είναι λοιπόν η ώρα της επικαιροποίησης της εντολής του λαού στο ΠΑΣΟΚ, στη Δημοκρατική Παράταξη και στην κυβέρνηση συνολικά. Διότι παρά τις προσπάθειες των επικοινωνιολόγων και κάποιων ΜΜΕ, η κυβέρνηση δεν είναι της ΝΔ κι εμείς οι φίλοι αυτής! Η κυβέρνηση είναι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οι πολίτες να δώσουν εντολή με την ψήφο τους, εντολή για κυβερνητική σταθερότητα, για ολοκλήρωση της προσπάθειας αλλά και εντολή στην  Δημοκρατική Παράταξη, για να δώσουμε με μεγαλύτερη δύναμη τις τελευταίες μάχες, για την έξοδο από την κρίση και τις πρώτες μάχες για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τσόντα κανενός. Επί 4 χρόνια δεν μίλαγε για τις ασχήμιες που έβλεπε να συμβαίνουν στη χώρα από πολιτικές δυνάμεις. Τώρα όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί όλοι οι άλλοι να στήνουν το χορό της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και του ψέματος στην πλάτη του. Αυτό αδικεί τους πολίτες.

Ο Β. Βενιζέλος, δεν έθεσε εκβιαστικό δίλημμα όπως λένε όλοι αυτοί που τρομάζουν στην ιδέα ότι μπορεί να χάσουν την «πλάτη» του ΠΑΣΟΚ για τους χορούς που στήνουν. Δεν πρόκειται για εκβιαστικό δίλημμα αλλά για απλή αποτύπωση της αλήθειας.

Αν θέλουν οι πολίτες να συνεχίσει η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσουν και την ισχυρή εντολή.
Η 25η Μαΐου μόνο μέρα χαλαρής ψήφου δε μπορεί να θεωρηθεί .»

Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ αναφέρθηκε και στις περιφερειακές εκλογές και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να υπάρχει δίλημμα μεταξύ της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, μιας κυρίας της πολιτικής και της Aυτοδιοίκησης με βαθιά γνώση των ζητημάτων και πολιτικό ήθος και του κ. Καρυπίδη, μια υποψηφιότητα που άσχετα αν μετά αποσύρθηκε, ήταν στην πραγματικότητα το τέκνο του γάμου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την Χρυσή Αυγή να παρίσταται.

«Η Μακεδονία, η Δυτική Μακεδονία έχει την τύχη να έχει μια εξαιρετική υποψηφιότητα για την περιφέρεια, την Γεωργία  Ζεμπιλιάδου.»

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments