....

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ8-05-2020

Χρήστος Παπαστεργίου: Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και στην Έδεσσα στο πλαίσιο ανάδειξης των προβλημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και στην πόλη της Έδεσσας πραγματοποίησε, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Ανεστάκη.
Η αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης συναντήθηκε, με το δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, με τον οποίο συζήτησαν για τα ζητήματα της πανδημίας του κορωνοιού, του τρέχοντος αλλά και του επόμενου ΕΣΠΑ, καθώς και για το «επικίνδυνο και ξεπερασμένο οδικό δίκτυο» το οποίο συνδέει την πόλη με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες (ΠΑΘΕ και Εγνατία).
Στη συνεχεία, ο κ. Παπαστεργίου συναντήθηκε με στελέχη της περιφερειακής παράταξης και συζήτησαν για την περαιτέρω συγκρότησή της και τον προγραμματισμό των δράσεων και παρεμβάσεών της.
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Παπαστεργίου τόνισε:
«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον δήμαρχο της πόλης για την αναλυτική  ενημέρωση και τον διάλογο που είχαμε. Ευχαριστώ θερμά τους φίλους της παράταξης για την εποικοδομητική συνάντηση και την συνεπακόλουθη διαμόρφωση των επόμενων βημάτων μας.
Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι και για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας χάνονται ευκαιρίες και τα πράγματα χειροτερεύουν. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η ακύρωση της επέκτασης του δικτύου του φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά, κάτι για το οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει τεράστια ευθύνη, παρά τις προσχηματικές επιστολές διαμαρτυρίας του κ. Τζιτζικώστα, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν παραλήπτη, κυρίως τον ίδιο, γιατί η ακύρωση του έργου οφείλεται, κατ' εξοχήν, στην αδράνεια της διοίκησης της Περιφέρειας Κ.Μ.».

ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ
«Είναι χαρακτηριστικό» πρόσθεσε, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ότι  «από τα σχεδόν 4,5 εκατομμύρια ευρώ, που είχαν δεσμευθεί για το επενδυτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, για το 2019, απορροφήθηκαν περίπου 700.000 ευρώ, δηλαδή μόνο το 16% των προϋπολογισθέντων.
Οι πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της Πέλλας, δεν αφήνουν το αναπτυξιακό αποτύπωμα που θα μπορούσαν.  Οι παραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας δεν δοκιμάζονται μόνο από τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και από την απουσία διαφημιστικής προώθησης των προϊόντων τους και από την δυσκολία στην διακίνησή τους εξαιτίας του άθλιου οδικού δικτύου».

ΑΓΡΟΤΕΣ
«Σε αυτά, έρχεται να προστεθεί και η απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης να παρακρατεί το 1/3 των αποζημιώσεων, έναντι πιθανών(!!!) μελλοντικών οφειλών προς τον ΕΦΚΑ» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.
Επεσήμανε, παράλληλα την ανάγκη, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις περιφέρειες της χώρας να καταγράψουν άμεσα τις ανάγκες σε εποχιακό δυναμικό για τις αγροτικές και βιομηχανικές εργασίες και να δοθούν γρήγορες λύσεις.
«Εφόσον η ζήτηση δεν καλύπτεται από την προσφορά της χώρας μας, να καλυφθούν οι ανάγκες, είτε με την αξιοποίηση εργατών από γειτονικές χώρες, με σαφώς προσδιορισμένο αριθμό ατόμων, είτε από όσους διαμένουν σε προσφυγικές δομές και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Εννοείται ότι θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των εμπλεκομένων και της κοινωνίας που έχουν ορίσει οι αρμόδιες κρατικές αρχές», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ
«Για το θέμα του Εδεσσαίου ποταμού, η περιφερειακή μας παράταξη θα καταθέσει, προς τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, συγκεκριμένη ερώτηση, με την οποία θα ζητά τεκμηριωμένες απαντήσεις, ώστε να αναδειχθεί η καλύτερη επιλογή για το έργο. Ένα έργο που πρέπει να γίνει με ασφάλεια και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, παράλληλα με τη διατήρηση της διαχρονικής φυσιογνωμίας του ποταμού και σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
Τέλος, θέλω να καταδικάσω τις πρόσφατες, ρατσιστικού χαρακτήρα, αντιδράσεις από ακραία στοιχεία τα οποία αμαυρώνουν την περιοχή και δημιουργούν λανθασμένα συμπεράσματα» κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου.


Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση ή την δημοσίευση.

Για το Γραφείο Τύπου
Αχιλλέας Μεταλούλης
Τηλ. επικ. 6944440224
axmetaloulis@gmail.com
    
    
  

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments