WWW.TASTV.GR

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑ (ΑΦΙΣΕΣ)

 

 

 

 Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δήμο Αλμωπίας

Ο Δήμος Αλμωπίας συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.                  
Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.
Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στo πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου θα επισκεφτεί το Δήμο Αλμωπίας, και θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Αλμωπίας, στις 8 & 9 Νοεμβρίου 2017.
Τηλέφωνα για ραντεβού:  2384021300  (09.00-13.00)
Τα ραντεβού θα κλείνονται από 30 Οκτωβρίου με σειρά προτεραιότητας.
                                 
                                               Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

 

 

Οκτώβριος: μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως ‘Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού’, στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.
Η σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας είναι κατανοητή, αν αναλογιστούμε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη. Περίπου 1 στις 8 με 10 γυναίκες θα εμφανίσει τη νόσο. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας, εντοπίζονται περίπου 4.500 νέα περιστατικά και από αυτές 1.500 περίπου χάνουν τη ζωή τους.
Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Αλμωπίας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο και ώρα 18:30 με θέμα:
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ : ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ - ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ - ΘΕΡΑΠΕΥΩ
Ομιλητές στην εκδήλωση:
Εμμανουηλίδης Χρήστος ,   Παθολόγος – Ογκολόγος                                                                        Με θέμα ομιλίας: ¨ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ –Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ¨
Μπουτσιάδης Κων/νος, Ακτινολόγος – Ειδικός Μαστού
Με θέμα ομιλίας: ¨ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ¨
Παπαδόπουλος Γρηγόρης, Μαιευτήρας –χειρούργος γυναικολόγος, ιατρός μαστού
Με θέμα ομιλίας: ¨ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ – ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ¨

Συντονιστής της εκδήλωσης ο Ιατρός Ακτινολόγος – Ειδικός Μαστού, κ. Κυρόπουλος Γεώργιος.

 

APOSTOC405 APOSTOC404


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments