......

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΔΕ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΌΡΜΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ [VIDEO]

 

Μια ομάδα μαθητών και μαθητριών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αριδαίας με τη συνοδεία των εκπαιδευτών τους, Ηρώ Αραμπατζή και Δημήτρη Παπαδόπουλο, επισκέφτηκε στις 4/3/2020 την Όρμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ ‘’Παραδοσιακές Συνταγές και Προϊόντα της Αλμωπίας’’. Στην πλατεία του χωριού τούς υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά και φιλοξενία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Σταυρούλα Κώστα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Η ξενάγηση των μαθητών ξεκίνησε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της περιοχής ΄΄Βόρρας΄΄. Εκεί, η κ. Κατερίνα Μίχου υπεύθυνη του αγροτικού συνεταιρισμού τούς ενημέρωσε για τα προϊόντα που παράγονται με πολλή αγάπη και μεράκι καθώς και για τον τρόπο παρασκευής τους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν μάλιστα την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να γευτούν πολλά από αυτά. Στο τέλος της παρουσίασης, η πολύ γλυκιά κ. Κατερίνα Μίχου επιφύλασσε μια έκπληξη σε όλους, μιας και τους χάρισε από ένα βαζάκι γλυκό του κουταλιού της επιλογής τους.


Η ενημέρωση συνεχίστηκε στο αντίστοιχο κατάστημα του Συνεταιρισμού όπου είχαν τη δυνατότητα όλοι να γνωρίσουν από κοντά την εντυπωσιακά μεγάλη ποικιλία των προϊόντων του.


Η επίσκεψη των μαθητών στο χωριό, ολοκληρώθηκε με τη ξενάγηση από την Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Σταυρούλα Κώστα, στο χώρο που φιλοξενεί το Σύλλογο και στον οποίο συγκεντρώνονται οι γυναίκες ανά τακτά χρονικά διάστημα. Οι μαθητές περιηγήθηκαν το χώρο και δε σταμάτησαν να τραβούν φωτογραφίες με τα πιο σημαντικά εκθέματά του, όπως τα παραδοσιακά σκεύη και τις παραδοσιακές στολές.
Στο τέλος, οι μαθητές, αφού ευχαρίστησαν το Σύλλογο για την εξαιρετικά θερμή φιλοξενία που εισέπραξαν, αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και πιο πλούσιοι σε εικόνες, πληροφορίες και συναισθήματα.

 

 

Σχόλια - Facebook Comments