....

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: «Η ΜΑΣΚΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Μια μεγάλη μελέτη πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, από 363 γιατρούς σε περισσότερα από 25.000 παιδιά, σχετικά με τις επιπτώσεις της χρήσης μάσκας στο σχολείο κατά τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης.

Η μέση ημερήσια χρήση της μάσκας είναι 270 λεπτά ή 4,5 ώρες. Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω ή κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο προέλευσης (https://www.researchsquare.com/article/rs-124394/v1) για άμεση πρόσβαση στο επιστημονικό άρθρο. Αυτά τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο καταστροφικά και ακατανόητα, γιατί γνωρίζουμε σήμερα ότι τα παιδιά δεν ξέρουν πώς να φορούν μάσκα, δεν αρρωσταίνουν και δεν είναι καθόλου μεταδοτικά. Θα θέλαμε, λοιπόν, να μάθουμε γιατί να επιβάλουμε τη μάσκα στους μαθητές!

Αποτελέσματα:

Στις 26 Οκτωβρίου 2020, το μητρώο – ερωτηματολόγιο χρησιμοποιήθηκε από 20.353 άτομα. Σε αυτή την ανακοίνωση, αναφέρουμε τα αποτελέσματα των γονέων, οι οποίοι εισήγαγαν δεδομένα για συνολικά 25.930 παιδιά. Ο μέσος χρόνος χρήσης της μάσκας ήταν 270 λεπτά την ημέρα. Οι δυσλειτουργίες που προκλήθηκαν από τη χρήση μάσκας αναφέρθηκαν από το 68% των γονέων. Αυτές περιελάμβαναν ευερεθιστότητα (60%), πονοκέφαλο (53%), δυσκολία συγκέντρωσης (50%), λιγότερη ευτυχία (49%), απροθυμία να πάει στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό (44%), δυσφορία (42%) μαθησιακές δυσκολίες (38%) και υπνηλία ή κόπωση (37%).

Πηγή : https://www.lelibrepenseur.org

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments