....

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με δελτίου Τύπου η εταιρία «Καρυπίδης» απάντησε στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, με την οποία έγινε λόγος  για «επιβολή διοικητικών κυρώσεων», εξαιτίας οφειλών προς τους εργαζομένους.

«Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη η «ευαισθησία» του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους μας, όταν κωφεύει πανηγυρικά έναντι άλλων επιχειρήσεων, που αν και προκαλούν τεράστια ζημία στα δημόσια ταμεία, ικανοποιούν πλήρως τα συμφέροντά τους και γι’ αυτό τυγχάνουν της προστασίας τους. Αίσθηση προκαλεί δε η απειλή διοικητικών κυρώσεων και δικαστικών ενεργειών, που δήθεν συνεπάγεται η διακοπή της τριμερούς διαδικασίας συμφιλίωσης. Υπενθυμίζουμε, εν προκειμένω, στον κ. Γενικό Γραμματέα, ότι καθόλη τη διάρκεια των τριμερών συζητήσεων και διαπραγματεύσεων ενώπιον του, τα πρόστιμα και οι μηνύσεις από τις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας «έπεφταν βροχή». Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ούτε οι ενώπιον του δεσμεύσεις των εργαζομένων τηρήθηκαν. Κατόπιν τούτων έρχεται σήμερα το Υπουργείο να μας υπομνήσει τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων; Ποια συμφωνηθέντα, κύριε Υπουργέ, και από ποιους; Αυτά που μονομερώς θέσαμε υπόψιν σας και για τα οποία αμφότερες οι πλευρές αδιαφορήσατε;

Κύριε Υπουργέ, ποια ανοχή δείξατε τελικά στη δύσκολη συγκυρία, που διανύουμε; Ποια ήταν μέχρι σήμερα η πρόνοιά σας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας της εταιρίας μας; Ποιο το κριτήριό σας, κύριε Υπουργέ, για την επιλογή των επιχειρήσεων, που τελικώς θα στηρίξετε; Γιατί αποκρύπτετε σκοπίμως ότι οι καταβολές στους εργαζομένους μας σταμάτησαν όταν έπαυσε να μας καταβάλει τα υπέρογκου ύψους οφειλόμενα ποσά η εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, γεγονότα τα οποία σας γνωστοποιήσαμε ήδη από το Φεβρουάριο του 2016, πριν καν η εν λόγω εταιρία απασχολήσει την κοινή γνώμη με τις μεθοδεύσεις τις; Από πότε «ποινικοποιείται», κύριε Υπουργέ, η πολυεπίπεδη επιχειρηματική δραστηριότητα; Τελικά, κύριε Υπουργέ, ποιος ο ρόλος σας; Η διάσωση των θέσεων εργασίας ή η ταφόπλακα στις μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις;».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments