....

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ

Το σύγχρονο Κολοσσαίο

Ζούμε εποχές ιδιαίτερες, αφύσικα παράταιρες και αντίθετες με τις ανάγκες της ανθρώπινης υπόστασής μας, για περισσότερη ¨κοινωνία¨ και ανεκτικότητα. Διχασμός, ζήλια, φόβος, μικροψυχία, μίσος και ματωμένα μάτια…ένα υπέρμετρο ¨εγώ¨ συνοδευμένο από ακόρεστη δίψα αλληλοσπαραγμού, χαρακτηρίζουν τη καθημερινότητα μας.


Οι μεν και οι δε, οι καλοί και οι κακοί, οι κάθε λογής ¨οι¨, όλοι μαζί ¨αχταρμάς¨ και πως αλλιώς να γίνει αφού είμαστε καταδικασμένοι στη συνύπαρξη.


Στο σύγχρονο ¨Κολοσσαίο¨ που στήσαμε, θεατές και θύτες μαζί, με υπόκρουση τους βρυχηθμούς της θηριωδίας μας, ανεβοκατεβάζουμε άκριτα το δάχτυλο, καταδικάζοντας όσους από εμάς, δικαίως ή αδίκως βρίσκονται στην αρένα. Ούτε για μια στιγμή δεν διανοούμαστε ότι είναι πιθανό να βρεθούμε στη θέση τους και να την ματώνουμε με το δικό μας αίμα.


Αφορμή για τις σκέψεις μου αυτές, η περιπέτεια που ταλαιπώρησε και δοκίμασε την αντοχή της οικογένειάς μου την τελευταία δεκαετία, εξαιτίας της δίωξής μου, για το λογιστικό έλλειμμα που διαπιστώθηκε στο ταμείο του Δήμου την περίοδο 2002-2010.


Η απόφαση του δικαστηρίου, μολονότι απαλλακτική, δεν αποτελεί ¨δικαίωση¨. Το τίμημα που κατέβαλε στην αρένα της ανθρωποφαγίας η οικογένειά μου, δεν μου επιτρέπει θριαμβολογίες. Ο πόνος, η μοναξιά και η απογοήτευση από καταστάσεις και πρόσωπα, αν και δυνάμωσαν τον χαρακτήρα μας, δεν διαγράφονται και οι σκοτεινές αυτές μέρες είναι σίγουρο ότι θα μας στοιχειώνουν για το υπόλοιπο της ζωής μας.
Εύχομαι και ελπίζω, να μην βρεθεί στη θέση μου, κανένας συνάνθρωπός μας που επιλέγει να αναλάβει δημόσιες ευθύνες, κανείς να μη νιώσει στις σάρκες του, τα λυσσασμένα σαγόνια των υπανθρώπων της κοινωνίας μας.


Στον αντίποδα όμως, θα ήταν άδικο να μην εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν και δεν παραπλανήθηκαν από το γενικότερο κλίμα, περιμένοντας υπομονετικά μαζί μας, την έκβαση της υπόθεσης. Ακούμπησαν υποστηρικτικά τον ώμο μας και τους ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς.


Τέλος, ευχαριστώ από καρδιάς, την συνήγορό μου κα Χατζηχαρίση Μαίρη και τους συνεργάτες της,  για την εμπιστοσύνη και την άοκνη υποστήριξη που μου παρείχαν.

    ΣΟΝΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments