....

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ΅: ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


ΣΥΝΑΓΕΡΓΜΟΣ!
Για τις επικίνδυνες εξελίξεις με την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία
Τα συνδικάτα να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο
Στο έδαφος του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που βρίσκεται σε εξέλιξη και της συνεχούς κλιμάκωσης της συμμετοχής της Ελλάδας καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία της περιοχής μας δίπλα στα άλλα μέτωπα, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή, αναδεικνύοντας τους κινδύνους για τους λαούς.
Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της συσσωρευμένης έντασης και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο. Σκληροί ανταγωνισμοί που οδηγούν σε έναν ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ευρώπη, 23 χρόνια μετά την Γιουγκοσλαβία, που ο λαός της περιοχής μας με τον αγώνα του τότε έκανε πράξη το σύνθημα «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
Στο έδαφος αυτό, η πολεμική αντιπαράθεση στην Ουκρανία δεν αφορά μόνο τους δύο λαούς. Αφορά όλους τους λαούς, την εργατική τάξη όλου του κόσμου, γιατί οι αιτίες που αιματοκύλησαν και δολοφονούν τους λαούς στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, στη Λατινική Αμερική κρύβονται και σήμερα πίσω από την στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η εμπλοκή της Ελλάδας για λογαριασμό της ενίσχυσης του ΝΑΤΟ, που έχουν προάγει και αποφασίσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις με την εγκατάσταση νέων αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως αυτή της Αλεξανδρούπολης, βάζει στο στόχαστρο τον λαό μας.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να ταχτούν με κάποιον από τους δυο ληστές, είτε το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. είτε τη Ρωσία. Δεν έχουν συμφέρον από τη διεξαγωγή και την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου που γίνεται για τις σφαίρες επιρροής, τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων με θύματα τους λαούς της περιοχής.
Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη η άμεση εμπλοκή της Ελλάδας με την αποστολή στρατιωτικού υλικού και πιθανά εκστρατευτικού σώματος, την ίδια στιγμή που η Ρωσία απειλεί με αντίποινα τις χώρες που ενισχύουν στρατιωτικά τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Ταυτόχρονα, η βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς μεγαλώνει την οικονομική αιμορραγία του ελληνικού λαού που καλείται σε αυτές τις συνθήκες να διαθέτει πάνω από 5 δις ευρώ σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και στρατιωτικές αποστολές ενώ τα νοσοκομεία καταρρέουν, ο λαός μας πληρώνει πανάκριβα την ενέργεια, τα καύσιμα, τα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Τα συμφέροντα του λαού μας όχι μόνο δεν βρίσκονται στη βαθύτερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών αλλά στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς.
Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε τα σωματεία να παρέμβουν με ανακοινώσεις σε χώρους δουλειάς, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους γύρω από αυτό το ζήτημα στις εξορμήσεις και τις συνελεύσεις τους, να προβάλλουν τα αιτήματα που διεκδικούμε. Ήδη, από το βήμα των συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα το περασμένο Σάββατο οι ομιλητές κατήγγειλαν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενώ χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας σε αυτόν.
Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους και όλο το λαό να καταγγείλουμε την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας  στον ουκρανικό, στον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής που έχουν κάθε δικαίωμα να ζήσουν ειρηνικά, με αξιοπρέπεια, κυρίαρχοι στον τόπο τους.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΡΑΦΑΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ
Να καταργηθούν οι φόροι και τα χαράτσια στην ενέργεια και στα καύσιμα, μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αέριου κατά 50%. Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments