....

ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Εποχή των Κερασιών στα Βαλκάνια
Αλλά μην πετάτε τα Κοτσάνια!
Το κοτσάνι του κερασιού είναι πλούσιο σε τανίνες, πικρές ουσίες, οργανικά οξέα, φλαβονοειδή, ζάχαρη και μέταλλα. Λόγω της σύνθεσής του, τα κοτσάνια έχουν χρησιμοποιηθεί στη λαϊκή ιατρική για τσάγια που διεγείρουν την απέκκριση ούρων και την απέκκριση λίθων από τα νεφρά και την ουροδόχο κύστη. Τα ψιλοκομμένα κοτσάνια κερασιού περιχύνονται με νερό, και όταν βράσει, μαγειρεύουμε απαλά για 2-3 λεπτά. Αφού σκεπαστεί για 5-10 λεπτά, στραγγίστε το τσάι και πάρτε το ζεστό 3 φορές την ημέρα, μετά τα γεύματα. Το ρόφημα με κοτσάνια κάνει καλό σε φλεγμονές νεφρών και ουροδόχου κύστης, πέτρες στα νεφρά και στο ουροποιητικό, κατακράτηση ούρων, διάρροιες, αλλά και κατά της κυτταρίτιδας.
Ας κρατήσουμε τέτοιες παραδοσιακές βαλκανικές, θεραπευτικές συνταγές για έναν πιο φυσικό, υγιεινό και βιώσιμο τρόπο ζωής.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments