....

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ- ΕΥΧΕΣ

Μετά από  μια τετραετία   στα ποδοσφαιρικά κοινά του νομού  από την θέση του Α΄ Αντιπρόεδρου  και την θέση του  προέδρου των  επιτροπών  «Μεικτών ομάδων»  και «Παιδικών πρωταθλημάτων» ,

θέλω  αποχωρώντας , να ευχαριστήσω  για την συνεργασία  τους  νεαρούς ποδοσφαιριστές  ,  τους γονείς  και τους προπονητές αυτών των παιδιών,  όπως και τους παράγοντες των ομάδων για την συνεργασία.  Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους   στο ΔΣ  της ένωσης  για την αδελφική συνύπαρξη και συνεργασία.

Στόχος μου ήταν   να προσφέρω στο ποδόσφαιρο του νομού  κάνοντας  μια αρχή  με την αλλαγή  σκυτάλης στα διοικητικά δρώμενα ,  μετά από  27 χρόνια, πράγμα που επετεύχθη ! 

Ως  πρώτο μέλημα  ήταν  η αλλαγή  του  καταστατικού σε καίρια σημεία προς όφελος του   ποδόσφαιρου , όπως η κατάργηση της λίστας των συνδυασμών  και  η δημιουργία  «κοινών ψηφοδελτίων»  μια  για όλους  τους συμβούλους  και μια για όλους τους  πρόεδρους, πράγμα που  έγινε.   Επίσης πέρασε  η  διάταξη που ορίζει  πως  μετά από  3  τετραετίες  να   παύετε   η συμμετοχή  του καθενός  στο  ΔΣ  της  ένωσης.  Νομίζω πως όλα  αυτά είναι  αλλαγές προς την σωστή κατεύθυνση.

Δημιουργήσαμε στο κέντρο του νομού στην Καλλίπολη  ένα αθλητικό κέντρο  για τα παιδιά της ΕΠΣ Πέλλας.

Προσπαθήσαμε να  δημιουργήσουμε  πρωταθλήματα  για όλες τις ηλικίες (προ-τζούνιορ , τζούνιορ , προπαίδες , παίδες) , πράγμα που είναι αρκετά  δύσκολο όχι όμως ακατόρθωτο όπως απεδείχθη,  η προσπάθεια  αυτή  πρέπει να συνεχιστεί.

Ακόμα προσπαθήσαμε να  παρουσιάσουμε (να εξάγουμε) το ποδοσφαιρικό ταλέντο  του νομού έξω από τα σύνορα  μας  και το καταφέραμε με  επιτυχία , αφού  δώσαμε την ευκαιρία  και ανοίξαμε πόρτες σε   15  παιδιά  από τις  Μεικτές  μας ,  να  μεταγραφούν  σε  ΠΑΕ  της Super League  την τελευταία  3ετια, …  πράγμα   νέο για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού μας  και δύσκολο  μέχρι  τώρα.

Όλα τα παραπάνω  μαζί με τα Play-off και play-out  που δημιουργήσαμε ,  έδωσαν   νέα πνοή και ενδιαφέρον  στα πρωταθλήματα  και στο ποδόσφαιρο του νομού μας.

Φυσικά  είχαμε και  αδυναμίες  εσείς θα συγκρίνετε τώρα και θα κρίνετε   τα θετικά και τα αρνητικά της προσπάθειας  που έγινε.

Νομίζω πως τα θετικά και μετά από 27 χρόνια μονοκρατορίας  , σαν αρχή ,  ήταν αρκετά..!     Το νερό μπήκε στο αυλάκι.  Ας προσπαθήσουν   τώρα  όλοι  μαζί οι νεοεκλεγμένοι  να συνεχίσουν  τα σωστά  και τα καλά .

Εκεί  όπου  προσωπικά θεωρώ ότι έχω ηττηθεί είναι  η διαιτησία.   Σηκώνω τα χέρια ψιλά !!!  …Οι άνθρωποι δεν παίζονται .!!!    Όχι γιατί μπορούν να  αλλοιώνουν  αποτελέσματα  αγώνων , ούτε γιατί  μπορούν  να  «τιμωρούν»  κατά την κρίση τους , αλλά γιατί είναι σε θέση να  «ρίχνουν»  ομάδες  και  διοικήσεις  σωματείων , ακόμα και  το ΔΣ  αυτής της Ένωσης !!!     Το κάνουν  μάλιστα  δίχως κανέναν ενδοιασμό  άλλοτε από εγωισμό,  καπρίτσιο , εξυπηρέτηση , σκοπιμότητα  κλπ!!! 

Δυστυχώς με αυτούς πρέπει  να συνυπάρξουμε  γιατί είναι μέρος του αθλήματος .   Όμως  πρέπει επειγόντως  να αντιληφτούν  ότι  δεν  είναι ΑΥΤΟΙ  το άθλημα ,  αλλά απλά ένα κομμάτι του αθλήματος  , διαφορετικά  θα ύπαρξη μεγάλο μπέρδεμα !

Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι ένας δύσκολος  χώρος.

Θέλει  υπομονή και αγάπη  για να μπορείς να ύπαρξης , να  μπορείς να αντέξεις .

Εύχομαι σε αυτούς που θα εκλεγούν  καλές επιτυχίες και  να διαθέτουν και τα δυο .

 

Σάββας Παπαδόπουλος

Καθηγητής  φυσικής αγωγής 

του πανεπιστήμιου των σπορ της Κολωνίας 

DFB  trainer A’  lizenz

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments