....

ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔ.ΤΟΜΕΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Γιαννιτσά: 6936116086,     Έδεσσα: 6948632036

Συνάδελφοι, ο καιρός αγριεύει και η ζωή πολλών συναδέλφων μας δυσκολεύει. Ο χειμώνας κάνει αισθητή την παρουσία του, με τα πρώτα χιόνια και τις χαμηλές θερμοκρασίες να εμφανίζονται και στο νομό Πέλλας. Τα καιρικά φαινόμενα έρχονται να προστεθούν σε μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη καθημερινότητα για πολλούς από εμάς, που συνεχίζουμε να είμαστε «στην πρώτη γραμμή» όλη αυτή την περίοδο.
Συνάδελφοι διανομείς, συνάδελφοι σε υπηρεσίες παροχής ασφάλειας (security), αλλά και άλλοι που χρειάζεται να μετακινηθούμε μεγάλες αποστάσεις για να βρεθούμε στο χώρο δουλειάς, αυτό το διάστημα είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι. Η εργατική νομοθεσία αφήνει πολλά θολά σημεία για το εάν και κάτω από ποιες συνθήκες είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε. Εξάλλου, συνηθίζεται να πρέπει να αντιμετωπίσουμε εργοδότες που βάζουν τα δικά τους κριτήρια για το αν ο καιρός το επιτρέπει να μένουμε με τις ώρες εκτεθειμένοι σε χαμηλές θερμοκρασίες ή να τρέχουμε πάνω σε δύο ρόδες. Μας ζητούν να μετακινηθούμε προς και από την εργασία μας με προσωπική μας ευθύνη.
Για την εργοδοσία βασικότερο κριτήριο είναι το κέρδος. Για εμάς το βασικό είναι να γυρνάμε στο σπίτι μας σώοι και αβλαβείς. Γι’ αυτό και υπολογίζουμε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που μια απλή νεροποντή σε συνδυασμό με την απουσία αντίστοιχων έργων μετατρέπει τους δρόμους σε ποτάμια. Νερό, κρύο, αέρας και χιόνι μετατρέπονται σε αυτές τις συνθήκες σε επικίνδυνες παγίδες.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Με αυτά τα δεδομένα είμαστε σε εγρήγορση. Παίρνουμε όλα τα μέτρα, ώστε να μη μετράμε άλλους νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους μας.
Απαιτούμε με ευθύνη των εργοδοτών να εξασφαλίζονται όλα τα μέτρα προστασίας και ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός.
Μένουμε σε επαφή με την Επιτροπή Αγώνα. Παλεύουμε συλλογικά, όχι μόνο για να μην παίζουμε τη ζωή μας κορώνα γράμματα, αλλά και για την κατοχύρωση ολοκληρωμένων δικαιωμάτων, για αυξήσεις στους μισθούς μας.
Δεν μένουμε θεατές σε περιπτώσεις εργοδοτικής τρομοκρατίας, είτε αφορά εμάς είτε κάποιον συνάδελφο. Κρατάμε επαφή με την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων και καταγγέλλουμε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια.
Ιδιαίτερα τώρα, και μέσα σε αυτές τις συνθήκες, παλεύουμε για ενίσχυση του συστήματος Υγείας, για προσλήψεις γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού μας.

ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ. ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.



 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments