....

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ : Δ.Τ. ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ & ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Ενημερώνει τους οικοδόμους, δασεργάτες, χειριστές, εργαζόμενους σε τουριστικά επαγγέλματα και λοιπούς εποχικούς κλάδους ότι την 16/9/2019 ξεκίνησε ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος στις επαγγελματικές κατηγορίες εργαζομένων, που περιλαμβάνονται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 όπως ισχύει.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά είτε μέσω των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) ΟΑΕΔ, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) από τις 18/9/2019, είτε από οποιοδήποτε άλλο χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης.

Η λήξη υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος ορίζεται η 2/12/2019 (καθόσον η 30/11/2019 είναι Σάββατο).

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Οι οικοδόμοι να έχουν πραγματοποιήσει από 95 έως 210 ημερομίσθια το 2018.

Οι δασεργάτες να έχουν πραγματοποιήσει από 50 έως 240 ημερομίσθια το 2018.

Οι Χειριστές εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λ.π. μηχανημάτων να έχουν πραγματοποιήσει από 70 έως 210 ημερομίσθια το 2018.

Οι μισθωτοί τουριστικών και επισιτιστικών επαγγελμάτων να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 75 ημερομίσθια το 2018 και όχι περισσότερα από 50 ημερομίσθια κατά την χρονική περίοδο από 1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2018.

 

 

 

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας εκφράζει την ανησυχία του για την κατασκευή του δρόμου που συνδέει την Έδεσσα με την Θεσσαλονίκη. Όλοι καθημερινά ζούμε την ταλαιπωρία που μας προσφέρει το σημερινό οδικό δίκτυο με την επικινδυνότητα του. Πρέπει και πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες για την υλοποίηση αυτού του έργου. Δεν πρέπει να ξεχαστούν και το τμήμα Μαυροβούνι-Νότια παράκαμψη Έδεσσας και το τμήμα Ψηλή Βρύση-Άγρας.

Ο δρόμος Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά-Έδεσσα-όρια Ν. Φλώρινας έχει σχεδιαστεί εδώ και πολλά χρόνια. Από τα 8 τμήματα που είχαν σχεδιαστεί έχουν ολοκληρωθεί μόνο τα 4 και τώρα αναφερόμαστε μόνο στα 2 ξεχνώντας τα άλλα 2 που αφορούν την Έδεσσα και τον ορεινό της όγκο γιατί τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ολοκληρωμένο αυτοκινητόδρομο που μας συνδέει με την Θεσσαλονίκη.

Επίσης πρέπει να γίνει ολοκλήρωση του κάθετου άξονα στην Εγνατία οδό μιας και ο Ν. Πέλλας είναι ο μόνος νομός στην Μακεδονία που δεν έχει κάθετο άξονα στην Εγνατία οδό.

Ελπίζουμε με την συνδρομή και τον αγώνα όλων των φορέων να ευοδωθεί αυτό το έργο που είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους και όχι μόνο της περιοχής μας.

 

 

Για την Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                         Ο Γ. Γραμματέας

  Ν. Γκοτζαμάνης               Ε. Δημητριάδης

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments