....

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ : ΟΜΙΛΙΑ «ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΟΜΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»,

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας & Αλμωπίας διοργανώνουν τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:00, εκδήλωση νομικής πληροφόρησης, με θέμα:
«Οι βασικές αλλαγές νόμων στο πεδίο του ασφαλιστικού και του εργατικού δικαίου»,
(αίθουσα γενικών συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας  & Αλμωπίας, Φλωρίνης 4, Έδεσσα).
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
18:00 – 18:15  Προσέλευση – Εγγραφές
18:15 – 18:30  Εισαγωγική Παρέμβαση,  κ. Γκοτζαμάνης Νικόλαος, Πρόεδρος                          
                          Εργατoϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας
                            «Η Λειτουργία της Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Κ.    Μακεδονίας», κα. Μπαρμπαρούση Στέλλα, Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΝΕ ΓΣΕΕ
18:30 – 18:50   «2010 – 2018: Η διαμόρφωση του νέου τοπίου στις  
                           εργασιακές σχέσεις» κα Βέργου Σοφία – Άννα
18:50–19:10    «Εξελίξεις στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα»  κ.     
                          Θανασουλόπουλος Χρήστος
19:10 – 19:30   Ερωτήσεις & Συζήτηση – Κλείσιμο εργασιών    
Στον ίδιο χώρο (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας & Αλμωπίας)  από τις 12:00 π.μ., οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να θέτουν ερωτήματα και προβληματισμούς που αφορούν είτε το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ) είτε εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ) στους συμβούλους της Μονάδας. Παράλληλα, σύμβουλος απασχόλησης θα επεξεργάζεται αιτήματα εργαζομένων και ανέργων, σε ζητήματα απασχόλησης και επαγγελματικής ανάπτυξης & σταδιοδρομίας.
Επιπλέον την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί  ομαδικό εργαστήριο επαγγελματικής πληροφόρησης με θέμα: «Ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για εργασία. Η περίπτωση της πλατφόρμας ΑΣΕΠ» Στο πλαίσιο του εργαστηρίου πρόκειται να παρουσιαστεί η διαδικασία υποβολής αίτησης, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΑΣΕΠ (ώρα 12:00 π.μ.).
Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό και όλες οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και διέπονται από τον «Κώδικα Δεοντολογίας στην παροχή υπηρεσιών Δια Βίου Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας», καθώς και τις διατάξεις που αφορούν στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων .  
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Περιφερειακό ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Κ. Μακεδονίας, Σ. Πέτρουλα 5, Τ.Κ. 59132, Βέροια, τηλ.: 23310 75673 & 23310 24424, e-mail: centralmacedonia@reg.inegsee.gr & inekmak@otenet.gr,  Site: www.inegsee.gr, πρόσωπα επικοινωνίας: Δημητριάδου Θωμαή,  Μπαρμπαρούση Στέλλα, Φουτσιτζόγλου Κορνηλία“Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».”

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments