....

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ" "ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

 

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

       Το Δ.Σ. του Σωματείου καταγγέλλει το άνοιγμα  καταστημάτων της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» από τα S/M ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, χωρίς εμάς τους εργαζόμενους, που μετά  από μήνες απληρωσιάς ήμαστε σε επίσχεση εργασίας. Παρά το Π.Δ. 178/2002 που αφορά στην προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων, επιχειρούν να αντικαταστήσουν το παλιό έμπειρο προσωπικό με νέο, που θα δουλεύει με ακόμη πιο λίγα χρήματα και δεν θα έχει δικαιώματα.
Εργοδότες και κράτος χρησιμοποιούν όλα τα μέσα προκειμένου να κάμψουν την αγωνιστικότητα των εργαζομένων. Πότε υποσχόμενοι τις θέσεις εργασίας (υποσχέσεις που δεν κρατούν) πότε τρομοκρατώντας, απειλώντας και  εκβιάζοντας. Μας εκβίασαν να δεχτούμε πριν από ένα περίπου χρόνο, κούρεμα μισθών και δεδουλευμένων για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Μας απείλησαν με μηνύσεις και συλλήψεις. Μας τρομοκρατούν με μέτρα καταστολής.
Οι εργαζόμενοι μαζί με το Πανελλαδικό μας σωματείο, όλο αυτό το διάστημα, σχεδόν δύο χρόνια, δεν σταματήσαμε να αγωνιζόμαστε για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας, αναδεικνύοντας σε κάθε φάση του αγώνα τις ευθύνες της εργοδοσίας, αλλά και της κυβέρνησης, που με τη στάση της κάλυπτε, αν δεν ενθάρρυνε την εργοδοτική ασυδοσία.
Με μεταβίβαση της επιχείρησης κάτω από το τραπέζι η ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ προσπαθεί να ξεφορτωθεί παλιούς εργαζόμενους με δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους αναλώσιμους Τα καταστήματα που ανοίγει η ΜΑΡΚΕΤ IN θα έπρεπε να λειτουργούν με εργαζόμενους της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»  βάσει του Π.Δ 178/02.
Η επιχείρηση «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα από τον Φεβρουάριο του 2016. Έκλεισε όλα τα καταστήματα της εταιρείας, υποχρεώνοντας και τους εναπομείναντες εργαζόμενους να κάνουν επίσχεση εργασίας. Η κυβέρνηση μέσα από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη έστελνε αστυνομία και ΜΑΤ, έξω από καταστήματα του ΚΑΡΥΠΙΔΗ προκειμένου να διευκολύνει την μεταφορά εμπορευμάτων και εξοπλισμού προς όφελος των διαδόχων επιχειρήσεων.
      Η καλοστημένη μηχανή που στήθηκε ώστε να απαλλαγούν από το προσωπικό πρέπει να σταματήσει. Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΠΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να σταματήσουν  να καλούν τους εργαζόμενους να επιδιώξουν  τις απολύσεις τους, υποσχόμενοι τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας.  Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σταματήσει να βάζει πλάτη στις επιδιώξεις των εργοδοτών.
Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Ο αγώνας  για να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας, τη δουλειά μας, είναι πολύμηνος, πολύμορφος και φυσικά επίπονος για όλους μας κάτω από το βάρος των οικογενειακών αναγκών μας. Συνεχίζουμε  συσπειρωμένοι στο σωματείο μας  που όλο το προηγούμενο διάστημα με συλλογικές αποφάσεις, μπαίνει μπροστά, αγωνίζεται, υπερασπίζει το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή που μας αξίζει.
Οι τελευταίες εξελίξεις και η πείρα που συγκεντρώνεται δικαιώνουν τη δράση του σωματείου, την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις της εργοδοσίας και την στάση αναμονής και εφησυχασμού που καλλιεργούσε η κυβέρνηση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο ενεργά στον αγώνα, στην περιφρούρηση του. Όσοι ως σήμερα δεν είχαν επιλέξει το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης να πάρουν θέση δίπλα στο σωματείο για να παλέψουμε μαζί, για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή. Η επιλογή μας για συνέχιση των κινητοποιήσεων μας είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα.


Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία
την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο να συμπαραταχθεί στο πλευρό μας, γιατί το δικό μας παράδειγμα δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο, και γιατί ο αγώνας για το μεροκάματο είναι αγώνας ταξικός και θέλει ενότητα και αντοχή.       
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας το Σάββατο 10/11/2017  10π.μ. στο κατάστημα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ
         
Απαιτούμε:
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας
και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

 
Το Δ.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
        ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32, Τ.Κ. 54637  ΤΗΛ. 2310 268673
Email: enosiemporiothess@gmail.com
http: //emporoupallilos.blogspot.gr


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments