....

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΚΑΙ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ» ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

- Το Σάββατο 22 Μαρτίου, στις 8.00 το βράδυ

Το Σάββατο 22/3/14 και ώρα 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, ανοίγει η αυλαία των 7ων Εαρινών Μουσικών Συνθέσεων που διοργανώνει το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του δήμου Πέλλας, με το έργο του Μάνου Χατζιδάκι «Καπετάν Μιχάλης», βασισμένο στο ομώνυμο, εκ των κορυφαίων της νεοελληνικής λογοτεχνίας, μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη. Το έργο θα ερμηνεύσει η Μικτή Χορωδία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου υπό την διεύθυνση του εξαίρετου μαέστρου, Δημήτρη Καμπούρογλου και με την συμμετοχή του προσκεκλημένου Κρητικού σολίστα κιθάρας Νίκου Κατσαράκη και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ωδείου, Γιάννη Ανδρόνογλου στην κιθάρα και στο λαούτο.

Με αφορμή τον  εορτασμό της 25ης Μαρτίου, το Ωδείο παρουσιάζει τον «Καπετάν Μιχάλη» που, ως ιστορικό πλαίσιο του συγκεκριμένου μυθιστορήματος ορίζεται η  Επανάσταση των Κρητικών το 1889 με σκοπό την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα και των πληθυσμών της Βόρειας Ελλάδας. Αξίζει να τονιστεί επίσης η ιστορική συγκυρία της απελευθέρωσης των Γιαννιτσών (1912) με την Ένωση της Κρήτης με το Ελληνικό Κράτος (1913) όπως και η συμβολή των Κρητών πολεμιστών στον Μακεδονικό Αγώνα, για την Απελευθέρωση του τόπου μας.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ο προσκεκλημένος κιθαριστής από την Κρήτη, Νίκος Κατσαράκης θα δώσει ρεσιτάλ με έργα των Francisco Tarrega, Enrique Granados, Guido Santorsola, Agustin Barrios Mangore, Μάνου Χατζιδάκι. Επίσης θα ερμηνεύσει δικές του διασκευές σε θέματα από την Κρητική Μουσική Παράδοση.

Λίγα λόγια για τον προσκεκλημένο σολίστα κιθάρας

Ο Νίκος Κατσαράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1974. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κιθάρα σε ηλικία 16 ετών. Στα 20 του αποφοίτησε με πτυχίο και στη συνέχεια με Δίπλωμα Σολίστ στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη. Παράλληλα σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά, Αρμονία και Αντίστιξη με τον συνθέτη Σπύρο Μάζη. Τον Ιούνιο του 2001 απέσπασε το Δίπλωμα εκτέλεσης LLCM από το London College of Music, ενώ τον Ιούνιο του 2002 τα Διπλώματα Εκτέλεσης FLCM του London College of Music και το FTCL από το Trinity College of Music. Το 2005 αποφοιτά από το Mozarteum University- Salzburg (Bachelor of Arts) και το 2009 του αποδίδεται, από το ίδιο Πανεπιστήμιο, ο τίτλος «Master of Arts». Έχει συνεργαστεί με τον Αυστριακό Οργανισμό διοργάνωσης εκδηλώσεων «Jehudi Menuhin live music show” και έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα πνευστών της Χαϊδελβέργης.

Διατελεί καθηγητής κιθάρας και Διοικητικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Νέας Αλικαρνασσού.

H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments