....

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ «ΓΑΛΑΖΙΑ»… ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ


Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι έτοιμο να μειώσει τους φόρους μέσα στο 2019 για τις επιχειρήσεις και ανέτοιμο να ελαφρύνει τους απλούς φορολογούμενους.

Σύμφωνα με την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, αυτή η λογική έχει προτεραιότητα, γιατί πρέπει να πάρει μπρος η οικονομία και να παράγει πρώτα πλούτο και θέσεις εργασίας.

Όμως, η λογική της πολιτικής ηθικής λέει άλλα, πως πρέπει να τηρηθούν και οι υποσχέσεις για τις ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος.

Πως το αφορολόγητο για τους φορολογουμένους ,δεν πρέπει να μειωθεί, από τα 8.636 στα 6500 όπως «μαγειρεύει» το οικονομικό επιτελείο, γιατί απλά η ίδια η ΝΔ είχε φέρει σχετική πρόταση νόμου για τη διατήρησή του ως αντιπολίτευση στη Βουλή για να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ και αργότερα όταν την έφερε για εκλογικούς λόγους η προηγούμενη κυβέρνηση, την ψήφισε.

Το οικονομικό επιτελείο δείχνει να αλλάζει θέση, επειδή διαπιστώνει τώρα, πως από τη διατήρησή του έχει απώλειες εσόδων που φτάνουν ετησίως στο 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ και ψάχνει να βρει μια... πονηρή λύση.

Και να το μειώσει στα 6.500 και παράλληλα να δώσει δυνατότητα διατήρησής του σε όσους φέρνουν επιπλέον ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Με λίγα λόγια ο συνταξιούχος για να διατηρήσει υψηλά το αφορολόγητό του, θα πρέπει να δαπανά 2.000 ευρώ το χρόνο παραπάνω και να καταθέτει τις σχετικές αποδείξεις.

Αυτό μοιάζει με «κωλοτούμπα» και αν τελικά συμβεί τότε θα είναι η πρώτη της σημερινής κυβέρνησης.

Επιπλέον προεκλογικά είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9 % για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Μια πρόσθετη μικρή βοήθεια σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Τώρα μετρά την απώλεια εσόδων από την υπόσχεση της και σκέφτεται να αναβάλει την εφαρμογή της για το 2021, αντί του 2020.

Εάν και τα δυο συμβούν, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι, θα υποστούν το πρώτο πλήγμα τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το ερώτημα είναι, το οικονομικό επιτελείο είχε κάνει λάθος εκτιμήσεις προεκλογικά, για την απώλεια εσόδων από τις ρυθμίσεις ή το γνώριζε και ενσυνείδητα προχώρησε σ αυτές τις εξαγγελίες;

 


 
ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρεασ Κωνσταντατος
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι έτοιμο να μειώσει τους φόρους μέσα στο 2019 για τις επιχειρήσεις και ανέτοιμο να ελαφρύνει τους απλούς φορολογούμενους. ΜΟΙΡΑΣΟΥ TO 74Κοινοποιήσεις Φθιώτιδα: Κατέρρευσε μέσα σε καφετέρια ενώ έβλεπε τον αγώνα ΑΕΚ-Ξάνθη – Έφυγε από τη ζωή ο 61χρονος πατέρας δύο παιδιών «Μόλις είδε το παιδί με ανοιγμένο το κεφάλι, το έβαλε στα πόδια»: Σοκαριστική μαρτυρία για την τραγωδία στο Αίγιο ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρεασ Κωνσταντατοσ Σύμφωνα με την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, αυτή η λογική έχει προτεραιότητα, γιατί πρέπει να πάρει μπρος η οικονομία και να παράγει πρώτα πλούτο και θέσεις εργασίας. Όμως, η λογική της πολιτικής ηθικής λέει άλλα, πως πρέπει να τηρηθούν και οι υποσχέσεις για τις ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος. Πως το αφορολόγητο για τους φορολογουμένους ,δεν πρέπει να μειωθεί, από τα 8.636 στα 6500 όπως «μαγειρεύει» το οικονομικό επιτελείο, γιατί απλά η ίδια η ΝΔ είχε φέρει σχετική πρόταση νόμου για τη διατήρησή του ως αντιπολίτευση στη Βουλή για να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ και αργότερα όταν την έφερε για εκλογικούς λόγους η προηγούμενη κυβέρνηση, την ψήφισε. Το οικονομικό επιτελείο δείχνει να αλλάζει θέση, επειδή διαπιστώνει τώρα, πως από τη διατήρησή του έχει απώλειες εσόδων που φτάνουν ετησίως στο 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ και ψάχνει να βρει μια... πονηρή λύση. Και να το μειώσει στα 6.500 και παράλληλα να δώσει δυνατότητα διατήρησής του σε όσους φέρνουν επιπλέον ηλεκτρονικές αποδείξεις. Με λίγα λόγια ο συνταξιούχος για να διατηρήσει υψηλά το αφορολόγητό του, θα πρέπει να δαπανά 2.000 ευρώ το χρόνο παραπάνω και να καταθέτει τις σχετικές αποδείξεις. Αυτό μοιάζει με «κωλοτούμπα» και αν τελικά συμβεί τότε θα είναι η πρώτη της σημερινής κυβέρνησης. Επιπλέον προεκλογικά είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9 % για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Μια πρόσθετη μικρή βοήθεια σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Τώρα μετρά την απώλεια εσόδων από την υπόσχεση της και σκέφτεται να αναβάλει την εφαρμογή της για το 2021, αντί του 2020. Εάν και τα δυο συμβούν, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι, θα υποστούν το πρώτο πλήγμα τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το ερώτημα είναι, το οικονομικό επιτελείο είχε κάνει λάθος εκτιμήσεις προεκλογικά, για την απώλεια εσόδων από τις ρυθμίσεις ή το γνώριζε και ενσυνείδητα προχώρησε σ αυτές τις εξαγγελίες;

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments