....

ΈΡΧΕΤΑΙ Ο «ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ»ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΟΓΩ CLICK AWAY ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ -

 

Χριστούγεννα: Αλλαγές και στα σούπερ μάρκετ φέρνει το click away:

 

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης:

-Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, όπως προβλεπόταν, θα είναι ανοιχτά προαιρετικά τα σούπερ μάρκετ.

-Από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου που ανοίγει το click away,

 

Θα απελευθερωθούν και τα σούπερ μάρκετ στα παιχνίδια.

Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι έρχεται και επίσημα ο «θάνατος του εμποράκου».

Κι αυτό γιατί (και) τα παιχνίδια ο καταναλωτής θα μπορεί να τα αγοράσει στο σούπερ μάρκετ χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Και όχι, βεβαίως, με την πολύπλοκη διαδικασία του  click away από τα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου.

 

Τι θα ισχύσει για τα μικρά καταστήματα

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των γιορτών θα ισχύσουν τα εξής για τα καταστήματα:

Πρώτον: Η διατήρηση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια. Δεδομένου ότι οι ταχυμεταφορές είναι υπερφορτωμένες και δεν είναι δυνατό να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, κατ’ εξαίρεση, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας τους (click-away). Τις επιμέρους λεπτομέρειες θα παρουσιάσει στη συνέχεια ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεύτερον: Το άνοιγμα των κομμωτηρίων, από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται ότι η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

Τρίτον: Το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων, από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα, επίσης με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.

10 με 5 αντί για 9-5 η απαγόρευση κυκοφορίας

Επίσης, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε:

τη διατήρηση της απαγόρευσης μετακινήσεων κατά τις ώρες από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Διευκρινίζεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments